Jump to content

petar0001

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru. Ovdje se radi o inženjerskim poslovima za koje ne treba biti ovlašteni inženjer. Posao je periodičan, ne mora biti nužno u kontinuitetu full time job. Može li mi netko odgovoriti na pitanje?
  2. Radim u velikoj firmi koja ima, pored djelatnosti kojom se pretežno bavi, registrirane skoro sve moguče djelatnosti. Kako imam mogučnost rada sa strane, razmišljam otvoriti paušalni obrt. Djelatnost bi bila praktički ista kao i kod poslodavca (poslovi projektiranja), ali firme nisu u nikakvoj poslovnoj povezanosti. 1. Da li postoji mogučnost registriranja djelatnosti i rada, a da nisam u sukobu interesa sa firmom u kojoj radim. 2. Da li pod pretežitu djelatnost mogu navesti npr. turizam, a ispostavljati račune za projektiranje? Da li sam tu u sukobu sa inspekcijom i sukobu interesa sa mojim poslodavcem? On ne može znati, valjda, od čega su mi prihodi od obrta.... 3. Da li za druge registrirane djelatnosti moram imati promet ili ne? Molim vaše mišljenje.
  3. Prije nekoliko godina u stambenoj zgradi nas nekoliko vlasnika legaliziralo je nezakonito zatvorene balkone. Odradio se projekt izvedenog stanja nezakonito izgrađenog dijela stambene zgrade, platila se kazna gradu i to je sve što smo napravili. Međutim, u vlasničkom listu su i dalje prvotni kvadrati pa me zanima što trebam napraviti i gdje kako bih ažurirao kvadrate u vlasničkom listu. Da li nosim projekt izvedbenog stanja na zemljišnik ili trebam još neke predradnje odraditi kako bi se to riješilo? Da li se ovo mora odraditi prije eventualne prodaje nekretnice ili novi vlasnik to moze i naknadno odraditi?
  4. Trebao bih otići, čekati red..... Mislio sam ako netko zna da mi skrati živce i vrijeme.... Hvala.
  5. Otprije sam vlasnik 1/2 nekretnine i nedavno sam kupio drugu polovinu. Na vlasnickom listu piše da sam ja vlasnik 1/2 te da sam, ponovo, ja vlasnik 1/2. Ista mi je adresa, oib......Zašto mi nije upisano da sam 1/1? Što moram učiniti da bude tako? Hvala!
  6. Hvala vam na odgorima, puno ste mi pomogli. Imam još dilemu: Ovako sam napisao, da li je ovako dobro:"........ovlaštenik prava služnosti plodouživanja stečenog temeljem upisa prava služnosti u Ugovoru o darovanju 1/4 i u Ugovoru o darovanju 1/4 dijela....itd." Ona ima pravo plodouživanja na 1/4 i 1/4 dijela koje mi je darovala (prije nekoliko godina 1/4 i nedavno još 1/4). Sad to treba "skinuti" I još nešto, kako nemam u Ugovoru o darovanji nikakve OV-xx oznake da li je potrebno napisati brojeve sa plombi npr. Ugovor o darovanju 1/4 Z-22222/2013 i Ugovor o darovanju 1/4 Z-333333/2018 ili ne treba? Treba li upće pisati ovo?
  7. Hvala ti, zanima me ovo "uz prijedlog za brisanje prava plodouživanja". Jel to neki gotovi formular ili isto treba sastaviti? Što ovdje treba upisati (između zvjezdica) : Ja, Đurđa Đurić iz Pule, Kralja Zvonimira 45, OIB........., kao ovlaštenik prava služnosti plodouživanja stečenog temeljem *Ugovora o darovanju*? I znači kad mama ovo ovjeri u JB ja sam miran što se tiče nekretnine? Dakle, iz Teretovnice C će nestati plodouživanje u korist mame? Hvala. I jos jedan dodatak pitanju. Mama je vlasnica 2 puta po 1/4, a ja 2/4. Da li je u izjavi brisanja plodouživanja potrebno napisati za oba njena dijela 1/4 i 1/4 ili je dovoljno napisati generalno, za predmetnu nekretninu?
  8. U posjedu sam nekretnine na kojoj majka ima uknjiženo pravo plodouživanja. Dogovorili smo se za brisanje prava plodouživanja pa me zanima kako sastaviti izjavu ili kako se to već zove. Ima li netko primjer što i kako napisati? Hvala.
  9. Jedna moja pijateljica je iznajmila sobu u stanu stranom drzavljaninu. Radi radne dozvole i prijave boravista policija je zatrazila njen Ugovor o vlasnisvtu stana i osobnu iskaznicu, te le potpisala izjavu pod materijalnom i krivicnom odgovornoscu da on stanuje kod nje. Tako je vec dvije godine. Inace, on je skoro 10 godina u njenom stanu, tj. sobi. Da li on moze trazit pravo nad vlasnistvom s obzirom da ga ona nije prijavila kao podstanara, nema nikakav ugovor? Moze li on reci da su oni mozda u izvanbracnoj zajednici ili da je on u posjedu nekretnine?
  10. Odlicno, hvala. Samo me jos zanima jedno, a to je koliko si sigurna da u prosjek ulaze samo zadnje dvije place? Neegdje sam nacuo da zadnjih 6 placa ulaze u prosjek pa se mislim da li ide zadnje 2 + 4 od porodiljne naknade ili od onih zadnjih placa....Ajde molim te jos ovo i onda mi je sve jasno. Pozdrav.
  11. A kako se racuna prosjecna placa? Mislim, koje i koliko placa ulazi u prosjek? Hvala
  12. Hvala travoltica na iscrpnom odgovoru. Medjutim, jos nemam informaciju koja mi je bitna: ako joj je zavrsio porodiljni 21.02.2009. i ponovo je trudna, koji je datum minimum za otici na bolovanje (cuvanje trudnoce), a da ostvari takvu naknadu.
  13. Hvala na odgovoru, ali, ona je tek dosla sa porodiljnog 21.02. na posao. Da li to znaci da ce joj se gledati ove sada 3 place + zadnja 3 mjeseca porodiljnog ili trudnickog ili placa prije cuvanja 1. trudnoce? A koliko bi dobivala za cuvanje trudnoce?
  14. Prvo, greska je u naslovu, mislim na trudnicko bolovanje. A drugo, zaboravio sam pitati vezano za ugovor o radu. Naime, ona je dobila povisicu, a ugovor je ostao isti. Na osnovu cega ce joj hzzo iplacivati naknadu; na osnovu isplacenih placa ili na osnovu ugovora o radu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija