Jump to content

petar0001

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Prije nekoliko godina u stambenoj zgradi nas nekoliko vlasnika legaliziralo je nezakonito zatvorene balkone. Odradio se projekt izvedenog stanja nezakonito izgrađenog dijela stambene zgrade, platila se kazna gradu i to je sve što smo napravili. Međutim, u vlasničkom listu su i dalje prvotni kvadrati pa me zanima što trebam napraviti i gdje kako bih ažurirao kvadrate u vlasničkom listu. Da li nosim projekt izvedbenog stanja na zemljišnik ili trebam još neke predradnje odraditi kako bi se to riješilo? Da li se ovo mora odraditi prije eventualne prodaje nekretnice ili novi vlasnik to moze i nakna
 2. Trebao bih otići, čekati red..... Mislio sam ako netko zna da mi skrati živce i vrijeme.... Hvala.
 3. Otprije sam vlasnik 1/2 nekretnine i nedavno sam kupio drugu polovinu. Na vlasnickom listu piše da sam ja vlasnik 1/2 te da sam, ponovo, ja vlasnik 1/2. Ista mi je adresa, oib......Zašto mi nije upisano da sam 1/1? Što moram učiniti da bude tako? Hvala!
 4. Hvala vam na odgorima, puno ste mi pomogli. Imam još dilemu: Ovako sam napisao, da li je ovako dobro:"........ovlaštenik prava služnosti plodouživanja stečenog temeljem upisa prava služnosti u Ugovoru o darovanju 1/4 i u Ugovoru o darovanju 1/4 dijela....itd." Ona ima pravo plodouživanja na 1/4 i 1/4 dijela koje mi je darovala (prije nekoliko godina 1/4 i nedavno još 1/4). Sad to treba "skinuti" I još nešto, kako nemam u Ugovoru o darovanji nikakve OV-xx oznake da li je potrebno napisati brojeve sa plombi npr. Ugovor o darovanju 1/4 Z-22222/2013 i Ugovor o darovanju 1/4
 5. Hvala ti, zanima me ovo "uz prijedlog za brisanje prava plodouživanja". Jel to neki gotovi formular ili isto treba sastaviti? Što ovdje treba upisati (između zvjezdica) : Ja, Đurđa Đurić iz Pule, Kralja Zvonimira 45, OIB........., kao ovlaštenik prava služnosti plodouživanja stečenog temeljem *Ugovora o darovanju*? I znači kad mama ovo ovjeri u JB ja sam miran što se tiče nekretnine? Dakle, iz Teretovnice C će nestati plodouživanje u korist mame? Hvala. I jos jedan dodatak pitanju. Mama je vlasnica 2 puta po 1/4, a ja 2/4. Da li je u izjavi brisanja plodouživanja p
 6. U posjedu sam nekretnine na kojoj majka ima uknjiženo pravo plodouživanja. Dogovorili smo se za brisanje prava plodouživanja pa me zanima kako sastaviti izjavu ili kako se to već zove. Ima li netko primjer što i kako napisati? Hvala.
 7. Jedna moja pijateljica je iznajmila sobu u stanu stranom drzavljaninu. Radi radne dozvole i prijave boravista policija je zatrazila njen Ugovor o vlasnisvtu stana i osobnu iskaznicu, te le potpisala izjavu pod materijalnom i krivicnom odgovornoscu da on stanuje kod nje. Tako je vec dvije godine. Inace, on je skoro 10 godina u njenom stanu, tj. sobi. Da li on moze trazit pravo nad vlasnistvom s obzirom da ga ona nije prijavila kao podstanara, nema nikakav ugovor? Moze li on reci da su oni mozda u izvanbracnoj zajednici ili da je on u posjedu nekretnine?
 8. Odlicno, hvala. Samo me jos zanima jedno, a to je koliko si sigurna da u prosjek ulaze samo zadnje dvije place? Neegdje sam nacuo da zadnjih 6 placa ulaze u prosjek pa se mislim da li ide zadnje 2 + 4 od porodiljne naknade ili od onih zadnjih placa....Ajde molim te jos ovo i onda mi je sve jasno. Pozdrav.
 9. A kako se racuna prosjecna placa? Mislim, koje i koliko placa ulazi u prosjek? Hvala
 10. Hvala travoltica na iscrpnom odgovoru. Medjutim, jos nemam informaciju koja mi je bitna: ako joj je zavrsio porodiljni 21.02.2009. i ponovo je trudna, koji je datum minimum za otici na bolovanje (cuvanje trudnoce), a da ostvari takvu naknadu.
 11. Hvala na odgovoru, ali, ona je tek dosla sa porodiljnog 21.02. na posao. Da li to znaci da ce joj se gledati ove sada 3 place + zadnja 3 mjeseca porodiljnog ili trudnickog ili placa prije cuvanja 1. trudnoce? A koliko bi dobivala za cuvanje trudnoce?
 12. Prvo, greska je u naslovu, mislim na trudnicko bolovanje. A drugo, zaboravio sam pitati vezano za ugovor o radu. Naime, ona je dobila povisicu, a ugovor je ostao isti. Na osnovu cega ce joj hzzo iplacivati naknadu; na osnovu isplacenih placa ili na osnovu ugovora o radu?
 13. Supruga je bila na porodiljnom te se 21.02. vratila na posao jer je beba napunila tada 1. godinu. Zeni je povecan opseg posla i unaprijedjena je te je dobila povisicu. Medjutim, ona je ponovo trudna, te joj ginekolog preporuca obavezno mirovanje zbog prirode posla, sto znaci bolovanje. E sad, ne bi htjeli riskirat sa zdravljem, a isto tako i sa novcem zato me zanima koji je datum minimum do kojeg bi trebala izdrzati da otidje na bolovanje, a da dobije od hzzo-a puni iznos place koju sad prima od 21.02. do danas? Cuo sam od nekoga 3 mjeseca i 2 isplacene place. Molim Vas za pomoc.
 14. Nakon sto sam kupio stan od bivsih vlasnika (brat 1/2 i sestra 1/2) knjizenjem stana na moje ime dogodio se problem. Brata su "maknuli" sa stana i stavili su mene 1/2 i njegovu sestru 1/2. To su napravili zato sto im je falio jedan dokument koji sam im poslije donio i trazio obnovu uknjizbe na moje ime, te da brisu sestru, bivsu vlasnicu. E sad, vidim na internetu u pregledu zemljisnih knjiga u B vlastovnici da sam sad ja vlasnik ali: 1. Ja 1/2 2. Ja 1/2 Kako to? Ja sam sad vlasnik 2 x po 1/2???? U cemu je kvaka ili problem?
×
×
 • Napravi novi...