Jump to content

amna1217

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je amna1217 objavio

  1. , kira je napisao:

    Lijepo molim "Borbenu7" za dodatno mišljenje, na prethodnu dvojbu,

    lp

     

    Dostava nije uspjela,pokusana u dva navrata,ali ne i na oglasnoj ploci suda,navodno zbog kratkoće vremena to jest zakazanog ročišta.

    Dakle,odgovor je dostavljen izvan roka,mada na taj dan ročište na sudu nije niti održano bez ikakvog objašnjenja,to znači da sam i došao na rocište nikakva vajda, što zapravo sada činiti, što je obveza suda,

     

  2. prije 2 sati , Mario137 je napisao:

    Kod j.d.o.o.-a ukupna davanja jednostavno veća. Ako možete procijeniti koliki bi vam bili ukupni primici, možemo i izračunati koliko je što povoljnije. Isto tako je bitna stavka jeste li već zaposleni ili ne. Osim visine davanja, ima još jedna bitna razlika između (j)d.o.o. i obrta, a to je raspolaganje novcem. Kao obrtnik raspolažete novcem uvijek bez ograničenja. Kod firme nije tako, pa bi kroz vaš d.o.o. bilo moguće isplatiti novac samo kroz (eventualnu) dobit, jednom godišnje. 

    Dali ide još neki porez poslije isplate dobiti,

    lp

  3. Prije 9 minuta, Borbena7 je napisao:

    Ne, ovisi što će sud odlučiti po očitovanju sudskog dostavljača. Ukoliko bude dostava putem oglasne ploče, tada Vam se osmi dan od objavljivanja smatra uručeno pismeno i od tada teče rok za pravni lijek tj. prvi idući dan od ovakvog uručenja.

    Bio bi vam zahvalan da mi naznačite zakonske odredbe,ZPP , znaci po vama nema pokusaja ponovne dostave, (dakle,samo je jednom pokusana dostava,pa mogla sam biti na g.o.) 

    Dali zalba izjavljena na rjesenje o dostavi na oglasnoj ploci odgada potvrdu dostave,

    hvala

  4. prije 1 sat, Borbena7 je napisao:

    A on će reći da je pokušao više puta i da Vas ne nalazi na predmetnoj adresi. Dalje ovisi o odluci suda.

    Na papiru piše datum, po meni bi trbao imati vise papira s raz.datumima,,

    No , ako je tako koji sud odlučuje u RH, ili onaj u inozemstvu kada je rijec o dostavi,dali zapravo uvijek mora biti dostava i preko ogl.ploce i dali je to e-ploca i dali je moguca zalba.

    lp

     

  5. , Borbena7 je napisao:

    Kada se pismeno dostavlja putem oglasne ploče, tada se dostava smatra obavljena istekom roka od osam dana od dana stavljanja pismena na oglasnu ploču suda i od tada Vam teku rokovi za korištenje pravnog lijeka, žalbe ili prigovora.

    Napokon dostava, i to putem sudskog dostavljača,sudski dostavljač je ostavio obavijest,(nema broje predmeta,potpis dostavljača,i njegov broj.mob)tada nisam bio doma,

    Drugi dan zovem dostavljaca na taj broj mobitela,govori da se pismeno moze preuzeti kod njega,do kraja tjedna u protivnom on ce konstatirati da me nije zatekao na adresi,i tako obavijestiti sud,

    Dali je to ispravan postupak, buduci se radi o dostavi iz inozemstva,

  6. Sve komplicirano,zahtjevno, puno papira,unatoč najavama smanjenja i uvođenja e-sustava, čak je bilo riječi o ukidanju katastra,,(kako je vani), i unatoč tome nigdje gore stanje, gradnja i javni prostor opčenito,,

    U mom mjestu(na moru),ni pješaci nemaju mjesta za normalnu šetnju,,što je zapravo s planiranjem i urbanizmom.

     

  7. prije 13 sati , Spitfire je napisao:

    O čemu se zapravo radi, nekretnina je davno ucrtana u katastar ali ne i upisna u ZK ili je sve rađeno nedavno nakon gradnje (ili legalizacije) s elaboratom za evidentiranje, brisanje ili promjenu podataka o zgradama?

    Na žalost još uvijek mi nije jasno, nekretnina je sagrađena prije pet godine,,znam da upis nije išao legalizacijom,,moguče je da je geodetski elaborat napravljen prije projekta i da je tako ostalo, dakle ona je fizički izgrađena, čak je dobila i svoj broj,,što bi još zapravo trebalo da se upiše u z.k.

    hvala

     

     

  8. prije 3 sati , Matrix je napisao:

    Temeljem odredaba čl. 12 Zakona o zemljišnim knjigama, konkretne promjene je katastar trebao prijaviti z. k. uredu Općinskog suda. 

    To znači da bi se nekretnina upisala u katastar potrebni su jedni papiri a u gruntuvnici drugi, ili isti,,šta nije katastar posjed a gruntovnica vlasništvo, 

     

  9. prije 8 sati , G-man je napisao:

    U takvim slučajevima, JLS-i žmire na oko, vrednujući pritom korist koju lokalna zajednica ima od turista. Niste jedini koji ima takve probleme, mnoga, pogotovo manja mjesta imaju identične poteškoće, posebice ako su atraktivna turistima, pa im se populacija ljeti poveća i za par tisuća posto.

    Grad/općina odnosno njihova prometna i prostorna infrastruktura to jednostavno ne može podnijeti i tada se pravila ne poštuju, a nadležna tijela to prešutno puštaju.

    Dokle tako,treba prijavljivati,KR mjesni odbor,policija,,ovo što se kod nas događa je katastrofa, kamo to vodi,,što radimo s javnim prostorom,"uzurpacija pojedinaca"

    kamo idu komunalni doprinosi,porezi i naknade, nekontrolirana gradnja bez urbanizma, planova i sl.

  10. prije 1 sat, drot13 je napisao:

    Praktički iste kao i policajaca.

    Što te konkretno zanima?

    u mom gradu tijekom turističke sezone prometnice zapravo ulice su zakrčene automobilima,promet je nemoguć, unatoč tome da su za promet dvosmjerne,,

    policija i redarstvo ne reagiraju,,bar prema onim automobilima koji su iz vana, iz drugih ulica, ili autima koji ne pripadaju vlasnicima iz tih ulica.

  11. prije 11 sati , Borbena7 je napisao:

    Putem pošte, ali ukoliko je nešto hitno kao npr. poziv za ročište i nema dovoljno vremena za ponavljanje dostave putem pošte, tada se bez problema može naložiti i dostava putem sudskog dostavljača.

    Koliko puta i u kom vremenu se poziv dostavlja putem sudskog dostavljača

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija