Jump to content

šouman

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ma u presudi o rastavi braka jasno piše jedino je alimentacija određena u postotku od primanja i to 23 % po djetetu. za dvoje je to dakle 46 % pod primanja. Ovrha je napravljena na 1/3 plaće, i piše lijepo za svaki mjesec posebno sa kamatama i tako za 10. mj. Morate razumjet da samohranim roditeljima kvalitetna pravna pomoč često nedostupna, jednostavno smo financiski iscrpljeni a djeca sve više trebaju. Kod nas je neodgovorno ponašanje postalo više pravilo. APSURD.
  2. Hvala vam na odgovoru, ja se več duži niz godina navlaćim oko alimentacije i iskreno vam oram priznat da ona koju sam ja pisao nije prošla na sudu već sam morao angažirat odvjetnika koji mi je napisao istu a uvjerio me je da nije moguće napravit ovrhu koja bi bila i za buduća potraživanja i da nisam naišao na ovu stranicu i hvala bogu i na Vas nabi saznao za ove meni vrlo važne informacije. One prije sam platio po punoj odvjetničkoj tarifi. Sad sam malo ljut. Akaj se tiće jasnosti zakona postupak u ovakvim elemtarnim pravinma bi trebao biti ako postupak dostupan za pročitat svima a ne da se daju savjeti tipa mojega. Vic: Sin odvjetnika završi pravo i počne raditi sa ocem. Pošalje ga otac na jedan sud koji je trajao 18 god. Vrati se sin sa suda i sav sretan pohvali se tati kako je riješio spor. A otac će njemu sine sine a šta ti otkud meni novac za tvoj fakultet.
  3. PS: stavite ma na obiteljsko pravo, misam ja izvanparnićni postupak ja sav V I Š E G O D I Š N J I P O S T U P A K. nekad su sve to obavljali centri za socijalni rad tj. njihova pravna pomoć
  4. je ovrha je uredu, ali ja sam doduše sam jer nisam imal novaca za odjetnika koji bi mi tio vodio; iznosi tarifa su mi tada bili nedostižni; Ovrha je sprovedena i sad postoji novi dug za dvije godina i tako opet od početka ili sam ja nešto propustio. Nemojte mi zamjerit ali ja sam laik i zakoni bi trebali biti tako napisani da bi čovjek prosječne inteligencije mogao razumjeti postupak. Mene su neka gospoda koja su završila pravo obavjestila da se ovrha mora pokretat svaki puta iznova. A kaj kad ni starom poslodavcu nije poznat novi poslodavac. Opet sve pada u vodu. Ajmo jovo nanovo. ja sam već umoran od takvih i sličnih igara. Nas male netko ne doživljava da smo sposobni zbrajat.
  5. Da sam ja zakonodaavac tražio bi da osobe koje su imale ovrhu zbog alimantacije imaju trajnu zabranu kao što to sada mogu sami dobrovoljno predat rješenje o obvezi nešto kao administrativnu zabranu. jer se drugačije; mišljenja sam; neće riješiti puno problema sa neodgovornim roditeljima. Zatvor isto nije rješenje.
  6. Molim neku dobru dušu da mi pojasni sve korake ovrhe za alimentaciju. Kako se najsigurnije naplatit i dali postoji zakonska mogućnost da se ponavljaću u neplačanju uzdržavanja odmah sjedne na plaču i kad promjeni poslodavca?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija