Jump to content

Ejecka

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Ejecka objavio

  1. , Petar-Sa je napisao:

    Ako je situacija da roditelji imaju dokaze (ne nužno državljanstvo!) onda ćete nakon izmjena i dopuna Zakona lakše moći dobiti državljanstvo, jer će u članku 16. biti novi stav da se izuzetno od vlastitog dokazivanja kada ne postoje dokumenti drzavljanstvo može steći ako je nedvojbeno da su oba roditelja pripadnici hrvatskog naroda. Dodatno HDZ je predložio i amandman da to bude i u situaciji kada je jedan roditelj Nedvojbeno pripadnik hrvatskog naroda.

    Hvala Petre na informaciji. Sad samo ostaje cekati da se usvoji..

  2. prije 2 sati , Andurill je napisao:

    Mi imamo dosta slicnu situaciju,i ja sam iz Srbije ( Vojvodina ) i ja sam potomak kolonista ( zapadna Hercegovina ) i muku mucim sa tim sto me niko nikada nije pitao da se nacionalno izjasnjavam u pravnom prometu,pa nemam ni jedan dokument na kome pise da sam Hrvat .

    Od svojih roditelja imam sve papire,i jos unazad mogu do prvog svetskog rata dokazati da su mi se svi izjasnjavali kao Hrvati,ali ja niti jedan papir .

    Pomalo kvaka 22 - traze nesto sto te ovde niko i ne pita .

     

    Da, skroz nezgodna situacija... I moji su svi Hrvati, jedan deda bio i u logoru, na dokumentu stoji Hrvat, veliki deo rodbine se vratio i zivi u Hrvatskoj, obilazim ih kad god mogu, ali ja papir sa izjasnjavanjem nemam...

  3. Dobro vece. Htela bih podneti zahtev za hrvatsko drzavljanstvo na osnovu nacionalne pripadnosti. Rodjena sam u Novom Sadu i imam drzavljanstvo R Srbije. I majka i otac su mi Hrvati, ali su rodjeni u Vojvodini i imaju drzavljanatvo R Srbije. Babe i dede i sa oceve i sa majcine strane su rodjeni u Hrvatskoj i kolonizacijom naseljeni u Vojvodini. Ja nemam nikakav dokument gde sam se izjasnila kao Hrvatica, bar ga nisam do sada nasla, izjasnjavala sam se kao Jugoslovenka dok sam se izjasnjavala. Da li mogu naknadno pribaviti dokument na kome se izjasnjavam kao Hrvatica i da li imam pravo na hrvatsko drzavljanstvo po osnovu nacionalne pripadnosti? Hvala. Imam 44 godine. 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija