Jump to content

Danijela12345

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Danijela12345 objavio

  1. prije 1 sat , Borbena7 je napisao:

    Ne bi vjerovali, ali priličan broj. Jednostavno im dosadi natezanje sa sudskim ovršiteljima, te u cijelosti dobrovoljno uplate dugovanje.

    Naravno da je sve to ovako kako navodite. Kad Vam netko desetljećima ne želi podmiriti dug, ne samo podmiriti, veće desetljećima na ime duga ne uplati niti lipe, naravno da Vam je samo i isključivo samo na pameti ˝omalovažiti˝ ga. Ne, novci Vam uopće nisu bitni, na njih ste zaboravili, pogotovo ako ste godinama radi tog duga odvajali od svojih usta i bili gladni, te se zaduživali kod drugih da bi preživjeli, tada Vam novci nisu bitni, samo ˝omalovažavanje˝.

    I u potvrdi o plaći piše da imate plaću u iznosu od 20.000,00 kn mjesečno, a Vi svejedno ne želite podmirivati račune, jer eto niste podmiri račune na ime nikakvih režija godinama i imate cijeli niz ovrhovoditelja za vratom, ali vas nije briga. I čemu je onda jamstvo ovakva potvrda? Baš ničemu. Opet se mora putem ovršnog postupka pokušati namiriti dug, čekati red itd

    Snose posljedicu, jer se moraju pokušavati namiriti prisilnim putem. Nitko Vam ne dira nekretninu i ona s ovim postupkom nema ništa, radi se isključivo o pokretninama koje naravno, ne držimo na ulici i poljima, već u prostorima u kojima živimo i u kojima ih kako takve koristimo. A kad Vam pokupe sinov laptop, onda je sin Vama dužnik s obzirom da se ovrhovoditelj namirio.

    U konkretnom slučaju, niti sam ja kredit dignula, niti potrošila novce od kredita na sebe, niti bi bilo fer da se od moje vlastite imovine vraća taj isti kredit. Ja ne želim nikome biti vjerovnik. 

  2. Da, imate pravo trebao je ispunjavati svoje obaveze redovito, zato se sada i tuži sa bivšom za podjelu duga. Nadam se pozitivnom ishodu cijele ove priče. 

    Imam još jedno pitanje, Šta npr, sa s tvarima koje su kupljene za vrijeme trajanja braka, ali isključivo s mojim sredstvima. Imam par stvari koje sam kupila u braku ali sa vlastitim sredstvima. Znači vidi se da je depozit postojao prije braka, i da je razročen u braku te da je s tim novcem kupljeno npr. Stolić i dvije stolice za balkon. 

  3. Poštovani, 

    Suprug mi ima ovrhu po kreditu od prije 6 godina koji je podignut dok je bio u braku s prvom suprugom. Tužio ju je za dugove koji su ostali. Vjenčali smo se prije 2 godine i nekidan mi na vrata dođu popisati stvari sudski ovršitelj i pravnica iz banke po rješenju donešenom početkom godine. E sada, ja sam sve stvari u stanu kupila od svojih novaca tj od štednje koju sam imala i prije braka. Imam stari ugovor o štednji,a imam i račune od svega kupljenog. Mislim, pa postoji tijek novaca koji se trošio i skidao s računa pa se i vidi da su iznosi u lipu isti kao na računima. Također imam i dosta stvari koje sam kupila s bivšim zaručnikom. Npr. Klimu, šivaču mašinu, tv, laptop star 10 godina, peglu za kosu i imam račune za to, dok za neke stvari nemam.

    Dječje stvari ne smiju uzimati ili smiju? 

    Kako da se zaštitim od ovrhe pokretnina koje su isključivo moje? Da stvari budu još bizarnije suprugov ovrhovoditelj je moj poslodavac, ali sam trenutno na roditeljskom dopustu. 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija