Jump to content

Petra 66

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Petra 66 objavio

  1. Hvala, nadam se možda da je netko imao sličan slučaj pa da ću znati više dok ne dobijemo informaciju iz prve ruke.
  2. Hvala puno, prijateljica koja tamo već duže živi otići će čim stigne u njihova nadležna tijela da dobije pravovaljanu informaciju iz prve ruke.
  3. Dobila je punomoć od djetetovog oca ovjereno kod javnog bilježnika. Polusestra mnogo više zna o djetetu skrbit nego sam otac a sestra je završila pravni fakultet, školovana je i jako dobro se može snaći i zastupati dijete. Jedini problem je što još nemamo informaciju o Austrijskom zakonu i kakve oni dokumente traže i dali priznaju punomoć od oca da joj polusestra bude skrbnik u inozemstvu.
  4. U Austriji je od djetetove polusestre rođeni brat koji živi i radi tamo nekoliko mjeseci. Sa svojim poslodavcem su dogovorili posao koji bi odmah napravili radnu dozvolu. Stan koji su dobili od općine na korištenje je dosta velik i tu bi živjeli svi zajedno uključujući i moju kćerku koja također živi i radi u Austriji sa djetetovim polubratom. Oni svi su do prije nekoliko mjeseci živjeli zajedno na istoj adresi u Hrvatskoj a sada su tu sami dijete i polusestra nakon smrti majke. Centar za socijalnu skrb je obavio sve potrebne razgovore i obilazio dijete u više navrata i zaključio da je sve u redu. Dijete ne želi kod oca i njegove druge obitelji i ispoštovali su njegovu želju i omogućili da dijete i dalje živi sa polusestrom i otac se složio sa tim. Znači u inozemstvu nebi išli na slijepo nego već imaju pripremljen dom gdje u blizini tj u produžetku stana ima osnovna škola i dogovoren posao za polusestru. Znači dijete bi živjelo u okruženju još tri osobe sa kojima je živio i do sada, bio bi dobro zbrinut i nebi doživio još jednu traumu nakon iznenadne smrti majke ako bi ga bez njegove volje odveli živjeti kod oca. Otac također radi na terenu i rijetko je kod kuće pa bi u tom slučaju bio sa nepoznatim osobama i to nebi psihički dobro utjecalo na njega. Dijete ima 13 godina.
  5. Maloljetno dijete je živjelo sa majkom i polusestrom, ranije i sa polubratom koji sada živi i radi u inozemstvu. Otac ima drugu obitelj i dijete je povremeno posjećivao. Majka je umrla i dijete želi ostati sa polusestrom i otići sa njom živjeti i školovati se kod polubrata u inozemstvo. Otac je zakoniti skrbnik i centar je dozvolio djetetu da živi sa polusestrom i slaže se sa tim da dijete odvede u inozemstvo. Otac je polusestri od djeteta dao sve ovlasti u izjavi što je ovjereno kod javnog bilježnika. Dali postoji mogućnost da se njigove želje ostvare. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija