Jump to content

Petra 66

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Petra 66 objavio

  1. Dobila je punomoć od djetetovog oca ovjereno kod javnog bilježnika. Polusestra mnogo više zna o djetetu skrbit nego sam otac a sestra je završila pravni fakultet, školovana je i jako dobro se može snaći i zastupati dijete. Jedini problem je što još nemamo informaciju o Austrijskom zakonu i kakve oni dokumente traže i dali priznaju punomoć od oca da joj polusestra bude  skrbnik u inozemstvu. 

  2. U Austriji je od djetetove polusestre rođeni brat koji živi i radi tamo nekoliko mjeseci. Sa svojim poslodavcem su dogovorili posao koji bi odmah napravili radnu dozvolu. Stan koji su dobili od općine na korištenje je dosta velik i tu bi živjeli svi zajedno uključujući i moju kćerku koja također živi i radi u Austriji sa djetetovim polubratom. Oni svi su do prije nekoliko mjeseci živjeli zajedno na istoj adresi u Hrvatskoj a sada su tu sami dijete i polusestra nakon smrti majke. Centar za socijalnu skrb je obavio sve potrebne razgovore i obilazio dijete u više navrata i zaključio da je sve u redu. Dijete ne želi kod oca i njegove druge obitelji i ispoštovali su njegovu želju i omogućili da dijete i dalje živi sa polusestrom i otac se složio sa tim. Znači u inozemstvu nebi išli na slijepo nego već imaju pripremljen dom gdje u blizini tj u produžetku stana ima osnovna škola i dogovoren posao za polusestru. Znači dijete bi živjelo u okruženju još tri osobe sa kojima je živio i do sada, bio bi dobro zbrinut i nebi doživio još jednu traumu nakon iznenadne smrti majke ako bi ga bez njegove volje odveli živjeti kod oca. Otac također radi na terenu i rijetko je kod kuće pa bi u tom slučaju bio sa nepoznatim osobama i to nebi psihički dobro utjecalo na njega. Dijete ima 13 godina. 

  3. Maloljetno dijete je živjelo sa majkom i polusestrom, ranije i sa polubratom koji sada živi i radi u inozemstvu. Otac ima drugu obitelj i dijete je povremeno posjećivao. Majka je umrla i dijete želi ostati sa polusestrom i otići sa njom živjeti i školovati se kod polubrata u inozemstvo. Otac je zakoniti skrbnik i centar je dozvolio djetetu da živi sa polusestrom i slaže se sa tim da dijete odvede u inozemstvo. Otac je polusestri od djeteta dao sve ovlasti u izjavi što je ovjereno kod javnog bilježnika. Dali postoji mogućnost da se njigove želje ostvare. Hvala. 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija