Jump to content

S. T. B.

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O S. T. B.

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Da je slucaj takav, ne bi li mi trebali biti na vrijeme obavijesteni o tome, dakle unaprijed a ne dva mjeseca kasnije? Koliko sam upoznata, postoje odredene zakonske odredbe i za to. Nije li zakon takav da za dio godisnjeg poslodavac odreduje kada cemo ici a dio mi sama, onda kada nama treba???
 2. Nemaju oni nama namjeru isplatiti nekoristeni odmor, jos uvijek nam nisu dali nikakav dokument. Znam da nam moraju najaviti 15 dana ranije i da su to napravili za vrijeme karantene, to bi bilo u redu. Ali ovako mi je samo trebala potvrda da nije, ukoliko mi predoce dokument koji spominju da hoce, necu to potpisivati. Vjerojatno ce biti pod prijetnjom otkaza. Pretpostavljam da bi u tom slucaju bilo dobro da nadem odvjetnika.
 3. Vratili smo se na posao nakon karantene, tjedan dana kasnije, poslodavac je rekao da ove godine nema godisnjeg odmora, citiram: "odmarali smo se dva mjeseca". Receno je da je to zakonski opravdano i da ce nam biti urucene odluke na potpis koje nisu urucene jos uvijek. Imaju li pravo na to?
 4. Dakle... 61.dan sam otisla u Finu gdje mi je receno da mu je zaplijenjeno 512 kn jer je to sve sto su imali za zaplijeniti. Stoji im tamo da je u radnom odnosu ali je to sve sto mu je u 2 mj zaplijenjeno, kao da nije uopce primao placu i gospoda mi je rekla da nazovem njegovog poslodavca da i pitam ih za to jer to je kazneno djelo. Prvo sam nazvala odvjetnicu koja je rekla isto. Da su njemu novci morali biti zaplijenjeni samo ih ja mogu dobiti tek 61. dan, ne prije. Uspjela sam dobiti kontakte referenta za place gdje mi je zena rekla kako kad netko ima ovrhu ima 3 racuna, jedan je zasticeni, a na jedan ide placa... Ja sam rekla da nisu 3 nego 2. Tekuci i zasticeni. Na zasticeni ide dio koji ide radniku a na tekuci ide ovaj dio koji fina uzima. Izmotsvala se i rekla potom kako moja odvjetnica ne radi svoj posao kako spada i da je ona trebala putem suda traziti administrativnu zabranu na taj iznos koji je predviden za alimentaciju. Odvjetnici sam prenijela informacije i ona je rekla da se izmotavaju jer su svjesni svi skupa da cine kazneno djelo. Da tih administrativnih zabrana nema i da se to sve radi putem fine i da smo mi napravili sve kako spada, regularno. Dakle, ispada da je on svoju placu na neki nacin zastitio. Sad cu pricekati datum kada prima placu i ako mi ne budr prebacen iznos alimentacije, odvjetnica je rekla da to ide na sud. Nisam jos otisla k njoj jer u drugom gradu je i cekam dan kada mu plava sjeda, pa me zanima, ukoliko je to zaista tako, sto onda dalje, jer meni izgleda da djeca nece vidjeti niti lipu novca koji im pripada...
 5. Gdje mogu pronaci informaciju o spomenutim pravnim sredstvima?
 6. Gdje mogu pronaci informaciju o spomenutim pravnim sredstvima?
 7. Sto znaci da djeca nece dobivati mjesecni iznos koji je na rjesenju nego manje, tj trecinu njegove place a s dugom koji se nagomilao i prelazi 14 000 kn se vjerojatno mogu pozdraviti. Iduci tjedan je 60 dana otkad sam Fini predala rijesenje, niti lipa nije sjela na racun a znam i da je prosao datum njegove place, a koliko sam upoznata, ovrsenicima se sredsta skidaju odmah kada je placa...
 8. Kako mi se cini, sve ce to skupa potrajati jako dugo... On vec ima ovrhu i neke obustave na placu, barem je tako rekao... Ne znam da li on ima kakve nekretnine na sebi, auto je prodao, ali znam da je njegova majka vlasnica i suvlasnica nekoliko nekretnina. Naisla sam na informaciju da je moguce i njoj naplatiti alimentaciju ukoliko on odbija placati... U kom slucaju dolazi do toga? I ne razumijem kako se isplate zaostatci koji se nakupljaju zbog neplacanja a dok se to rijesi ocito ce ih se nakupiti jos jer ja zaista mislim da ni kad prode 60 dana nece biti nista...
 9. Sto ako nema sredstava na racunu? Postoji li ikakav nacin i mogu li se uopce nadati da ce djeca dobiti ono sto im pripada?
 10. Dobro vecer Vam zelim. Imam nekoliko pitanja na koja mi nitko nije dao konkretan odgovor... Naime, bivsi suprug ne placa alimentaciju za troje djece. Dobila sam pravomocno rijesenje od suda po kojem je trebao poceti napokon placati s 1. 4. 2019. godine i kako nista nije uplatio, prije mjesec dana sam isto to rijesenje odnesla na Finu i ispunila prijedloge za ovrhu u ime svo troje djece. (Rijec je o iznosu od 2400 kn, dakle 800 kn po djetetu.) On vec ima ovrhu na placi od prije. Jos uvijek nikakav novac nije sjeo na racun a informacije koje sam dobila su vrlo sture. Receno mi je da se njega trazi suglasnost i ukoliko ju ne potpise da ce u roku od 60 dana biti prisilno ovrsen. Mene zanima kada otprilike mozemo ocekivati novac? Duzan je, dakle, od 4. mjeseca tako da sada u principu ima i zaostataka. Na koji se nacin zaostatci naplacuju? Sto ako on na racunu kad plati ovrhu koju ima, nema dovoljno za alimentacije? Mogu li podnesti i kakvu kaznenu prijavu za neplacanje alimentacije? Ispricavam se na puno pitanja i unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
×
×
 • Napravi novi...