Jump to content

pdvbroj

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    pdvbroj je reagirao na Mario137 u presporo izdavanje PDV broja (VAT number) za j.d.o.o.   
    PDV ID broj se u praksi izdaje odmah, na licu mjesta. Uz ispravno popunjen obrazac P-PDV postupak traje oko  2 minute zajedno s printanjem, potpisivanjem, pečatiranjem i osobnim uručenjem  rješenja i to kad se radi o sporom službeniku. Inače bi ga trebalo izdati u roku od 8 dana. 
    Nemam pojma zašto je u Vašem slučaju zapelo, ali te stvari morate rješavati osobno na licu mjesta, ne predajom na protokol ili poštom. To može negdje stajati iz trivijalnog razloga (godišnji odmor, bolovanje i sl). 
    Inače, po EU uputama, PDV ID brojevi ne bi se smjeli davati olako, nego bi odjeli za kontrolu PDV-a i procjenu gospodarske snage trebali po zahtjevu odmah izaći na teren i utvrditi kako se radi o opravdanom zahtjevu. Naime, olako dodjeljeni PDV ID brojevi (posebno firmama) su osnovni uvjet međunarodnih kružnih prijevara PDV-a kojim EU gubi više od 100 milijardi € godišnje. 
    Međutim, kod nas (više) ne postoje ti odjeli, PDV ID brojevi se dodjeljuju kako sam napisao.
    Mislim da je razlog jednostavan - netko je na godišnjem (ili je obrazac krivo popunjen pa ga morate poporaviti), morate poći tamo i požuriti stvar. 
     
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija