Jump to content

ninanana

Korisnik
 • Broj objava

  223
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ninanana

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. U naslovu stoji problem. Dakle, obračun povrata poreza za 2018. godinu očito greškom službenika Porezne uprave napravljen po staroj osnovici za odbitak i isto tako isplaćen. Svi obrasci za obračun bili su u tom trenutku dostupni na uvid - i plaće i honorari. Sad traže povrat, nakon godinu dana. Ima li za to zakonska osnova? Može li se osoba pozvati na nemar službenika? Nije svatko dužan znati raditi njihov posao pa nakon toga jednostavno ispaštati njihove pogreške. Hvala.
 2. Sličan slučaj, samo što se radi o greški Porezne uprave. Osoba je imala uredne obračune svega, ali su očito obračunali po starom odbitku za 2017. i isplatili. I sad traže povrat za 2018. Jesmo li svi mi dužni znati obračunavati sve ili se čovjek može pozvati na nemar službenika? Ovo više nema veze sa zdravim razumom. Čemu onda služe službenici?
 3. Zahvaljujem na odgovorima. Ako kome pomogne informacija kao što su meni ove, nije zakonski propisano zatvaranje zaštićenog računa. Evo, dječji je najnormalnije sjeo na isti. Samo pratiti na e-građanima jesu li se vratili...
 4. Molim pomoć. Otpisan mi je dug do visine 10 000 kn i trenutno sam deblokirana. Znam da će se vratiti oni koji su se maknuli iz očevidnika, sto posto. Dječji također primam na zaštićeni. Moram li ga zatvoriti ili mogu i dalje zaštićeni držati otvoren pošto će opet sve uskoro biti po starom? Hvala! E, da, i još jedno pitanje. Budući sam godinama bila u blokadi, kakva je sad procedura kad ti sjednu? Možeš li odmah spasiti 3/4 plaće ako moram zatvoriti zaštićeni? Hvala.
 5. Molim savjet što sad dalje. Mora li se ići ovrhovoditelju ili čekati fininu milost? Hvala
 6. Doduše, i ja se uporno čudim propustima, a doživjela sam osobno da me službenica u Fini ismijala jer sam upotrijebila izraz posebni umjesto zaštićeni račun. Žena nikad čula za taj izraz. Toliko o tome koliko se informira o svom poslu. Na službenim stranicama Fine posebni račun se vodi kao glavni izraz, a zaštićeni kao sporedni, u zagradi. No, informirala sam je osobno, otvorivši joj stranicu Fine na mobitelu, da se malo educira. Ovdje je to prestrašno.
 7. Dug je podmiren. Nažalost, ja i dalje ne razumijem kakve veze ima s Vukovarom. Ako službenik Fine skenira dokaze i tvrdi da ih šalje u Vukovar da bi se račun odblokirao pošto su svi uvjeti za to zadovoljeni, zašto umjesto toga onda ne šalje ovršenika ovrhovoditelju?
 8. Hvala na iskazanom interesu. Riječ je o prisilnoj naplati koja je obavljena u dva navrata, u cca 10 dana. Dug je namiren i danas ne postoji. Ovršenik odlazi s dokazom u Finu u čk kako bi ga odblokirali, međutim dobiva informaciju kako to nije moguće ovdje, već je za to nadležna Fina u Vukovaru. Niti ovrhovoditelj niti ovršenik nemaju veze s Vukovarom. P. S. Fina u Čakovcu ima sve spise i njima je došla obavijest, odnosno nalog o zapljeni temeljem zadužnice.
 9. Dobar dan svima. Molim da mi netko pametan odgovori kako vukovarska FINA može biti nadležna za ovrhu u Međimurju??? Dakle, dug je namiren u cijelosti. Osoba dolazi u poslovnicu FINA-e u Međimurju gdje službenik zaključuje da ured u Vukovaru mora sprovesti deblokadu računa. Niti dug niti osoba veze nemaju s Vukovarom. Hvala.
 10. Naslov kaže da mi je stečajni postupak završen i da su otpisana dugovanja koja su bila evidentirana kod FINA-e. Pretpostavljam da sad slijedi deblokada računa (nakon cca 1700 dana) pošto piše da se rješenje dostavlja i u FINU. Budući su se oni veći "igrači" povukli prije otvaranja stečajnog postupka, ono što me muči je sljedeće: kad krene nova blokada (vjerojatno hoće) da li sad dolaze najave blokade ili još uvijek sve funkcionira po starom? Ne bih da ostanem bez plaće kad mi se zatvori zaštićeni račun 🙄 Puno hvala na odgovorima, unaprijed!
 11. Hvala. Ono što sam, a najvažnije, zaboravila napomenuti je da sam u postupku jednostavnog stečaja 🙄
 12. Iz naslova je vidljivo osnovno pitanje - blokirana sam, mogu li očekivati blokadu poslovnog računa ako preuzmem j.d.o.o. na sebe? Drugo pitanje - u radnom sam odnosu u jednoj drugoj tvrtci, moram li plaćati doprinose za svoj eventualno budući j.d.o.o. kao direktor? Ništa više ne razumijem pa molim pojednostavljeno objašnjenje za navedena pitanja. Hvala unaprijed. Pozdrav.
 13. Nitko? Najtužnije je što imam položen DSI sa potpuno drugim predmetima i zakonima
 14. Molim ako netko ima navedenu skriptu. Treba mi samo da sažeto pređem ZKK, za sutra, za testiranje za posao. Sad, kako vrijeme ide, sve manje znam Hvala.
×
×
 • Napravi novi...