Jump to content

ninanana

Korisnik
 • Broj objava

  240
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ninanana

 • Status
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Prema Vama, tko onda dobiva moje nasljedstvo - moja sestra ili moja djeca, budući sam živa 😶?
 2. Hvala. Jedno je dijete maloljetno.
 3. Mislite za vrijeme života mojih roditelja? Jer ukoliko dođe do ostavinske, ako se tu odreknem, automatski sve ide nasljedniku u mom redu, a to je moja sestra, djeca su red iza mene 😶
 4. Dakle, moji bi trebali oporučno to dati mojoj djeci kako bi se mene preskočilo. Znam da ja mogu uzeti i darovati, ali isto tako znam da se može dogoditi da ovrhovoditelj traži poništenje darovnog ugovora. Jesam u pravu? Zato pokušavam naći neko rješenje, ali očito isto ne postoji. Hvala Vam
 5. Molim pomoć. Imam dug koji neću otplatiti dok sam živa, nažalost. Nakon smrti roditelja ne želim biti nasljednik. Kako se (ako je uopće moguće) može regulirati još za njihovog života da moja djeca budu nasljednici mog dijela? Ne želim da ostanu bez kuće zbog mojih dugova. Dakle, želim da se mene "preskoči" u nasljedstvu. Ne mogu s roditeljima o tome razgovarati na normalan način. Hvala unaprijed.
 6. Dobro veče svima. Situacija je sljedeća: postojeći j.d.o.o. ima neki dug. Može li se uz postojeći otvoriti još jedan na ime istog vlasnika i kakva je procedura s jednim i drugim u tom slučaju (ako može uopće). Što s dugom itd. Hvala unaprijed na odgovorima. Pozdrav!
 7. Dobro veče. Može li zaposlenik Javne vatrogasne postrojbe biti načelnik općine koja je među osnivačima iste? Hvala!
 8. Hvala. Međutim, čl. 62. istog zakona propisuje alternativu. Ovdje je nema. Jedini izlaz iz kvarta, iz sporedne na glavnu je zatvoren. Znam da se može uz drugačiju regulaciju, kao što i piše, ali što u ovom slučaju? Letjeti? 😯
 9. Molim nekoga da me uvjeri da je sukladno zakonu i propisima zatvoriti cijeli kvart i onemogućiti izlaz iz istog za otprilike 30 obitelji zbog radova. Nije li izvođač i JLRS dužan osigurati kretanje vozilima? U potpunosti je zatvoren promet u trajanju od 7 do 15 sati, do daljnjega. Dakle, nema izlaza i ulaza u taj dio sela.
 10. I to je zakonom dozvoljeno koristiti bez privole te osobe? Nr vidim smisao GDPR-a ovdje 😶
 11. Hvala na odgovoru, međutim ne postoji i nije postojalo dugovanje prema njima, dakle nisu u ulozi ovrhovoditelja. U tom slučaju bilo bi mi logično da imaju podatke i ne bih pitala
 12. Tele2 i Telekom imaju popise ljudi koji ne mogu realizirati obročnu kupnju uređaja zbog neke liste koju im navodno prosljeđuje Fina, a za koju oni tvrde da je lista osobnih bankrota ( ? ) Jednostavni stečaj također tretiraju kao osobni bankrot. Isto tako navode da je sve prema zakonu i da rok praćenja traje od 3 do 5 godina, a isti nije nigdje naveden na sudskom rješenju budući nije riječ o klasičnom osobnom bankrotu. Zanima me je li taj postupak legalan. Hvala.
 13. Pozdrav svima i samo kratko pitanje, čisto da si potvrdim da još uvijek vrijedi stara stvar. Blokirana osoba može otvoriti j.d.o.o. i putem plaće si skidati četvrtinu, zar ne? Dugova prema državi nema. Hvala.
 14. U naslovu stoji problem. Dakle, obračun povrata poreza za 2018. godinu očito greškom službenika Porezne uprave napravljen po staroj osnovici za odbitak i isto tako isplaćen. Svi obrasci za obračun bili su u tom trenutku dostupni na uvid - i plaće i honorari. Sad traže povrat, nakon godinu dana. Ima li za to zakonska osnova? Može li se osoba pozvati na nemar službenika? Nije svatko dužan znati raditi njihov posao pa nakon toga jednostavno ispaštati njihove pogreške. Hvala.
×
×
 • Napravi novi...