Jump to content

ninanana

Korisnik
 • Broj objava

  234
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ninanana

 • Status
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Dobro veče svima. Situacija je sljedeća: postojeći j.d.o.o. ima neki dug. Može li se uz postojeći otvoriti još jedan na ime istog vlasnika i kakva je procedura s jednim i drugim u tom slučaju (ako može uopće). Što s dugom itd. Hvala unaprijed na odgovorima. Pozdrav!
 2. Dobro veče. Može li zaposlenik Javne vatrogasne postrojbe biti načelnik općine koja je među osnivačima iste? Hvala!
 3. Hvala. Međutim, čl. 62. istog zakona propisuje alternativu. Ovdje je nema. Jedini izlaz iz kvarta, iz sporedne na glavnu je zatvoren. Znam da se može uz drugačiju regulaciju, kao što i piše, ali što u ovom slučaju? Letjeti? 😯
 4. Molim nekoga da me uvjeri da je sukladno zakonu i propisima zatvoriti cijeli kvart i onemogućiti izlaz iz istog za otprilike 30 obitelji zbog radova. Nije li izvođač i JLRS dužan osigurati kretanje vozilima? U potpunosti je zatvoren promet u trajanju od 7 do 15 sati, do daljnjega. Dakle, nema izlaza i ulaza u taj dio sela.
 5. I to je zakonom dozvoljeno koristiti bez privole te osobe? Nr vidim smisao GDPR-a ovdje 😶
 6. Hvala na odgovoru, međutim ne postoji i nije postojalo dugovanje prema njima, dakle nisu u ulozi ovrhovoditelja. U tom slučaju bilo bi mi logično da imaju podatke i ne bih pitala
 7. Tele2 i Telekom imaju popise ljudi koji ne mogu realizirati obročnu kupnju uređaja zbog neke liste koju im navodno prosljeđuje Fina, a za koju oni tvrde da je lista osobnih bankrota ( ? ) Jednostavni stečaj također tretiraju kao osobni bankrot. Isto tako navode da je sve prema zakonu i da rok praćenja traje od 3 do 5 godina, a isti nije nigdje naveden na sudskom rješenju budući nije riječ o klasičnom osobnom bankrotu. Zanima me je li taj postupak legalan. Hvala.
 8. Pozdrav svima i samo kratko pitanje, čisto da si potvrdim da još uvijek vrijedi stara stvar. Blokirana osoba može otvoriti j.d.o.o. i putem plaće si skidati četvrtinu, zar ne? Dugova prema državi nema. Hvala.
 9. U naslovu stoji problem. Dakle, obračun povrata poreza za 2018. godinu očito greškom službenika Porezne uprave napravljen po staroj osnovici za odbitak i isto tako isplaćen. Svi obrasci za obračun bili su u tom trenutku dostupni na uvid - i plaće i honorari. Sad traže povrat, nakon godinu dana. Ima li za to zakonska osnova? Može li se osoba pozvati na nemar službenika? Nije svatko dužan znati raditi njihov posao pa nakon toga jednostavno ispaštati njihove pogreške. Hvala.
 10. Sličan slučaj, samo što se radi o greški Porezne uprave. Osoba je imala uredne obračune svega, ali su očito obračunali po starom odbitku za 2017. i isplatili. I sad traže povrat za 2018. Jesmo li svi mi dužni znati obračunavati sve ili se čovjek može pozvati na nemar službenika? Ovo više nema veze sa zdravim razumom. Čemu onda služe službenici?
 11. Zahvaljujem na odgovorima. Ako kome pomogne informacija kao što su meni ove, nije zakonski propisano zatvaranje zaštićenog računa. Evo, dječji je najnormalnije sjeo na isti. Samo pratiti na e-građanima jesu li se vratili...
 12. Molim pomoć. Otpisan mi je dug do visine 10 000 kn i trenutno sam deblokirana. Znam da će se vratiti oni koji su se maknuli iz očevidnika, sto posto. Dječji također primam na zaštićeni. Moram li ga zatvoriti ili mogu i dalje zaštićeni držati otvoren pošto će opet sve uskoro biti po starom? Hvala! E, da, i još jedno pitanje. Budući sam godinama bila u blokadi, kakva je sad procedura kad ti sjednu? Možeš li odmah spasiti 3/4 plaće ako moram zatvoriti zaštićeni? Hvala.
 13. Molim savjet što sad dalje. Mora li se ići ovrhovoditelju ili čekati fininu milost? Hvala
×
×
 • Napravi novi...