Jump to content

seherezadaaa

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je seherezadaaa objavio

  1. Hvala. U slucaju darovanja sam cula da mogu naknadno iskrsnuti komplikacije i rizik ako darovatelj ima nasljednike ( ugovor o darovanju uz stupanje u posjed, bez stupanja u posjed, solemnizacija). Moram priznati da mi to nije bilo jasno. Mozete li mi to pojasniti? Za opciju zajednicke prodaje sam upoznata, ali taj cin nije jos u fazi realizacije. 

  2. Kuca u ZK  ima 3 suvlasnika. 

    8/10 vlasnica koja je preminula.

    Po 1/10 su vlasnici dvoje djece.

    Oporukom je majka ostavila svojih 8/10 jednom djetetu (AA) koje se u zemljisniku vodi pod imenom (deminutiv) koji se razlikuje imena na OI u dva slova. 

    Drugo dijete (BB) nije stvarni vlasnik 1/10 niti polaze pravo na to.

    Zanima me kako stanje  u ZK dovesti  da odgovara pravom, odnosno da dijete AA koje je kucu dobilo u nasljedstvo bude vlasnik 1/1, odnosno da je moze prodati.

    Drugo dijete ne namjerava stvarati probleme, potpisat ce svaku vrstu dokumenta za ispravak uknjizbe ili sklapanje kupoprodajnig ugovora.

    Kako najbrze ispraviti greske i dovesti vlasnicki list 1/1 ili da li je moguce izvrsiti prodaju kuce uz prethodno navedeno stanje.

    Pretpostavljam da trebam uslugu odvjetnika , ali se nadam da ima nesto od navedenih stvari koje se mogu napraviti i bez angaziranja odvjetnika.

     

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija