Jump to content

Maskenbal

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Maskenbal objavio

  1. U mom ugovoru o radu nigdje se eksplicitno ne spominje bilo kakav rad izvan sjedista, s tim da su me vec jednom slali u inozemstvo na mjesec dana i to bez potpisivanja ikakvog aneksa i isplate naknade za odvojen zivot. Tad mi je bilo svejedno jer je bila drukcija obiteljska situacija i bilo je na kratko razdoblje, sad mi je neprihvatljivo. Objasnio sam nadredjenima ali nemaju sluha. 

  2. prije 2 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

    Zakon o radu ne propisuje ništa od toga, on podrazumijeva da je ugovor o radu, pa i za izaslane radnike u inozemstvo, u svojoj biti ugovor, odnosno da podrazumijeva dobrovoljnost na jednoj i na drugoj strani. Bojim se da radniku ako ga poslodavac prisiljava na rad u inozemstvu, preostaje samo odbiti sklapanje takvog ugovora.

    Hvala na odgovoru, ali nisam vas dobro razumio. Hoćete reći da ako je radnik potpisao ugovor o radu da onda nužno mora ići u inozemstvo ako poslodavac tako nalaže? I tu ne postoje nikakva ograničenja makar kroz neki drugi zakon? Prilikom sklapanja ugovora mi nije spomenut rad u inozemstvu.

    Mislio sam da se mogu izvući na dob djeteta, npr. kao što ZOR kaže da radnici s djetetom do 3 godine starosti ne smiju raditi prekovremeno, da možda postoji nekakav izuzetak od rada van mjesta prebivališta do neke dobi djeteta... 

    S obzirom na to da me poslodavac želi poslati protivno mojoj volji, a znam da mi neće isplatiti naknadu za odvojen život, mogu li se nekome žaliti pa po tom temelju pokušati osporiti slanje u inozemstvo?

  3. Smije li poslodavac poslati na rad u inozemstvo radnika protiv njegove volje, a radnik je roditelj maloljetnog djeteta? Ima li dob djeteta tu nekakvu ulogu? I ako radnik odbije, smije li mu poslodavac prijetiti sankcijama, izostankom napredovanja, otkazom itd.?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija