Jump to content

MikiMis

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O MikiMis

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Sigurno citate bolje od mene! Onda ovo sve mozemo nazvati "pojeo vuk magare" jer zakon ti dopusta dosta nekih finesa od kojih na kraju nema nista! I bez obzira na zalbu i odluku Vrhovnog suda na odluku izvanraspravnog vijeca o obnovi zatvorska kazna kao takva ostaje!
 2. Pozdrav...evo imam jos par pitanja! Predali smo zahtjev za obnovu po clanku 498 i danas smo dobili odbijenicu jer po obrazlozenju novo djete nije razlog za obnovu.Iznenadila me brzina odgovora! Zahtjev za pomilovanje bi trebalo preimenovati u "drz' se tovare dok trava naraste" jer smo zvali ministarstvo pravosudja koje je objasnilo da obradu zahtjeva treba od 6 do 18 mj! Za reviziju presude nemamo uvjete zbog isteka roka za podnosenje! Zanimaju me mogucnosti dalje posto sad ispada da ce covjek lezati u zatvoru iako je podmirio ono za sto je optuzen. Ako moze odgovorite mi na slijedece... 1.Mogucnost pisanja Ustavnom ili Vrhovnom sudu? 2.Koje su jos mogucnosti zatvorenika kad krene sa izdrzavanjem kazne osim uvjetnog otpusta na polovini kazne ili odsluzenja 2/3?
 3. A ustavari trazimo li obnovu k.postupka o kojoj ce odlucivati nekoliko sudaca ili pisemo zahtjev za smanjenjem kazne sucu koji je presudu donio? Oprostite sto "peglam" al vrijeme nam tece!!!!
 4. Cinjenicno se ne mijenja da je iznos uplacen nakon roka,jer je sud uvazio da je okrivljenik ispunio svoju obavezu placanja ali nakon roka zbog cega mu ostaje zatvorska kazna kako je odluceno i odbija se obnova postupka jer to nisu dokazi koji nije bilo kad se donosila pravomocna presuda. A zapravo jesu jer po pravomocnosti presude dobili smo 3.djete,ovjerenu potvrdu od djeteta da je dug placen u cjelosti ,izjavu djeteta da je novac preuzelo od bake . Nakon ponavljam odbijanja ovih dokaza za obnovu postupka mi dobivamo i 4.djete,i svjedoka tj baku koja bi mogla posvjedociti da je novac preuzela od supruga i predala djetetu.
 5. Ne majka djeteta nego suprugova majka tj baka djeteta koja je bila posrednik u predaji novca od supruga do djeteta(s obzirom da se u kontakt s djetetom nije moglo stupiti). Djete je na zahtjevu za obnovu dalo iskaz da je od bake primilo dugovani novac,sud je taj iskaz uvazio ali nije nista promjenio. Znaci radi se o suprugovoj mami koja je trebala u glavnom postupku dati isti ovakav iskaz ali je sudac kako mu predmet nebi otisao u zastaru odlucio na kraju je ne saslusati. U zahtjevu za obnovu nismo se na nju kao svjedoka pozivali jer nismo smatrali da je potrebno s obzirom na ostale prilozene dokaze. Ona je voljna dati iskaz u nasu korist al ne znam jel nam to dovoljno za trazenje obnove!?
 6. Citiram rijesenje izvanraspravnog vijeca...osudjenik nije u dosudjenom roku podmirio duzno dugovanje,a cinjenica da je dug placen nekoliko mjeseci nakon opozvane uvijetne osude kao ni cinjenica da je osudjenik dobio jos jedno djete a njegova je supruga ponovo trudna ne predstavlja okolnosti koje bi po cl.498.st 1.t.4 dovele do blaze osude iako sud poklanja vjeru kao istinitu ostecenog djeteta da je iznos placen! E sad nakon toga rijesenja imamo novorodjence kao jos jednu olakotnu okolnost i glavavni svjedok je trebala biti suprugova mama koja je trebala potvrditi da je dugovani iznos ona preuzela od supruga i predala ga djetetu,ali je zbog bolesti bila sprijecena doci na sud dati svoj iskaz.No u zadnji tren sudac je odlucuje ne saslusati i donosi osudjujucu presudu! Zamima me jesu li ovo konkretno dobri dokazi za trazenje obnove postupka ukoliko se vec na ove dokaze nismo pozivali?
 7. Pisali smo s drugog moba pa je i drugi "nick" al pitanja su ista.Hvala!
 8. Odluka o opozivu je postala pravomocna,2018 a nakon toga smo dobili dva puta odgodu izdrzavanja po godinu dana za dvoje novorodjencadi. Nakon treceg djeteta i potvrde o placenosti duga smo trazili obnovu postupka i to je odbijeno kao neosnovano jer je kao placeno iza roka danog po presudi.Nakon 4-tog djeteta nismo nista,a to nam djete sad ima 9 mj. Zamima me jel postoji vise ikakva opcija s obzirom da je od pravomocnosti proteklo vec dugo? Napominjem da smo vec pisali i za pomilovanje al mislim da od toga nema nista. Takodjer suprug ima i Bih drzavljanstvo pa smo procitali da ima pravo tamo prenjeti kaznu(a tamo.postoji mogucnost otkupa kazne),no kad smo zvali ministarstvo rekli su mi da najprije treba krenuti sa odsluzivanjem u Rh kako bi zatrazio prebacivanje u Bih,a mi upravo to zelimo izbjeci. I zanima me ukoliko bas bude morao ici u zatvor kolike su mu sanse za skracenje s obzirom obzirom da je jedini hranitelj u obitelji,4 mldb djece i vezanost za sezonski posao?
 9. Pokusat cu biti kratka.Suprug je osudjen za neplacanje alimentacije za djete iz prvog braka na 10 mj zatvora.Sud mu je dao rok za placanje god dana nakon cega mu je opozvao uvijetnu osudu.Vec je 2 puta odgadjao odlazak na odsluzenje zbog rodjenja dvoje djece(za dva mj treba mu istice druga odgoda). Vec imamo dvoje starije mldb.djece a dvoje je rodjeno nakon pravomocnosti presude. Imamo i potvrdu tog "ostecenog" djeteta da je dugovani iznos isplacen i to ovjereno kod javnog biljeznika no na zalost to isto djete je na sudu reklo kako je iznos placen nakon roka koji je dao sud tako da taj isti sud spomenuti dokument nije uvazio i kazna je ostala ista....... Ono sto mene zanima je ovo izvanredno ublazavanje presude(koja je postala pravomocna 2017) tj moze li se ona traziti sad poslije ovolikih odgoda ili ima rok do kada se to moze posto je nakon pravomocnosti rodjeno ovo dvoje djece. Moram napomenuti da smo se zalili na odluku opcinskog suda u roku,zalba poslana u Pulu na visi sud na odlucivanje sa ovom potvrdom da je dugovanje placeno i rodnim listom 3.djeteta kao i nalazima za komplikacije u trudnoci za 4. Radimo u turizmu i naime ako suprug ode na izdrzavanje ja sam blokirana u svakom smislu. Znaci vrijedi li pisati Vrhovnom sudu i koliko se to ceka?? Hvala!
×
×
 • Napravi novi...