Jump to content

czj

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. czj

    Darovni - savjet

    Hvala na odgovorima
  2. Darovnim ugovorom trebam dobit kuću od majke. Oca nemam, imam samo sestru koja ima svoju obitelj. Zanima me: koliko otprilike košta sastavljanje darovnog ugovora i ako poželim majki vratit kuću, da li ona plaća porez?
  3. czj

    Razvod

    Puno hvala. Sutra idem odvjetniku
  4. czj

    Razvod

    Kupljeno je u vrijeme braka. Znači ostavlja mi sve što smo stekli samo da iselim. Teren i gradnju ne želi ni spominjati jer kaže da je on to kupio. Želi da iselim a zna da sam bez posla i primanja. Možda je pitanje glupo ali postoji li kakva zakonska stavka da ako odselim (najviše zbog stalnog psihičkog maltretiranja) a ne potpišem razvod braka dok se ne zaposlim mi plati alimentaciju?
  5. czj

    Razvod

    Ja i suprug smo u braku nekoliko godina. Od početka to nije štimalo, nemamo djece i odlučili smo se na razvod braka. Problem nastaje što sam ja ostala nedavno bez posla a on želi što prije riješiti rastavu braka . Živimo u kući njegovih roditelja koji su vlasnici svega osim one imovine koju smo stekli tokom braka (namještaj, auti itd.). Kupio je teren za gradnju stanova prije nekoliko godina (tek nedavno je dobio sve potrebne papire za gradnju) i očito želi razvod što prije da može početi sa gradnjom. Od početka naglašava sporazumni razvod braka ali me stalno požuruje da riješimo razvod da iselim iz kuće. Trenutno bez posla i stana ja sam na ulici... Što mi je činiti? Sporazumnom imovinom mi ostavlja sve što smo stekli pod uvjetom da iselim i potpišem papire. Pomozite
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija