Jump to content

aj500

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Najveci mi je problem, što u obrtu imam par kombi vozila koja ako prodam tvrtci gube bonus na AO jer se promijenio vlasnik, zato bi mi bilo interesantno kad bih mogao kupiti obrt sa cijelom DI.
  2. Poštovani, molim Vas za pomoć. Vlasnik sam obrta i tvrke koji uredno posluju. Kako mi oboje stvaraju problem htio bih obrt zatvoriti i sve iz obrta prebaciti u tvrku. Da li je to izvedivo i na koji nacin je najednostavnije? Postoji li mogućnost da tvrtka kupi obrt za neki iznos i postane vlasnik svega što je obrt imao?
  3. Vjerujte mi da gospođa koja radi na otvaranju obrta ima samo jedan cilj a to je da doceka marendu kako bi otišla na plac po namjernice za ručak i što je najbolje radno vrijeme joj je od 8:30 do 12:30, njoj nije ni na kraj pameti da provjerava jel taj naziv postoji jer ionako ona radi u državnoj firmi za plaću od 5000 ili čak 6000 kuna. A ja bi sad trebao platiti tko zna koliki iznos jer ona to nije provjerila jer zakon kaže mogu postojati isti nazivi kod različitih trgovačkih sudova a ako dođe do spora onaj tko je prvi ima prednost.
  4. zahvaljujem se na odgovoru te bi Vam htio odgovoriti na Vaše pitanje oko zaštičenog žiga. Ova tvrtka nema zaštičeni žig što me još više smeta jer je zakon tu jasan ali kroz razgovor s nekim ljudima tj. odvjetnicima koji ukazuju da po trgovačkom zakonu trvrtka ili obrt koji su prije osnovani su u prednosti. Ono što me najviše zanima je da li mogu, ako bude trebalo doći do promjene naziva obrta, ikako dobiti "pomoć" od tvrtke koja je to zahtjevala za pokrivanje troškova te promjene?
  5. Evo jedno delikatno pitanje. Imam obrt koji posluje već 4 godine uspješno i sad kad smo postali dovoljno veliki da smo prešli granice naše županije pojavila se tvrtka (d.) iz druge županije s potpuno istim imenom tj nazivom koja posluje s istom djelatnošću kao i mi. Kako je ta tvrtka registrirana prije nas 2 godine traži od nas preko svojeg odvijetnika da promjenimo naziv obrta. Imali tu kakvog izlaza osim mjenjanja naziva obrta jer je uloženo puno novaca i truda u prepoznatljivost naziva obrta u mojoj županiji? Molim Vas za pomoć?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija