Jump to content

markostarko

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Na žalost, niti jedno od roditelja nije živo, a što se tiče životnog osiguranja za dijete, ono se može prekinuti uz dozvolu centra za socijalnu skrb mada jako teško.
  2. Ako supruga kupi stan na kredit i ona ga sama otplaćuje, prilikom eventualnoga razvoda braka ona ostaje živjeti u tom stanu i ja nemam nikakva potraživanja prema toj bračnoj stečevini, može li ona od mene tražiti plaćanje pola rate kredita? Da sada ne ispadne da želim živjeti na tuđim leđima, ukratko, tijekom bračne zajednice plaćao bih joj pola režija te 1/3 kredita.
  3. Mislim da to mogu lako dokazati jer imam rj. o nasljeđivanju, kupoprodajni ugovor i imam ovjerenu izjavu kod javnog bilježnika da sam posudio novce prije zajedničkog suživota i ulaska u brak. Hvala na odgovorima!
  4. Poštovani, imam sličan ali različiti problem. U braku sam 10 g. i imam malodobno dijete. Naslijedio sam kuću od majke i oca koju sam kasnije prodao. Za te novce plus ušteđevina koju sam imao prije stupanja u brak kupio bih stan za sebe. Koliko sam uspio shvatiti po forumu ti novci ne spadaju u bračnu stečevinu i u slučaju razvoda (koji je poprilično izvjestan) ne dijele se. Supruga i ja imamo tekuće račune na koje međusobno nemamo punomoći i svako živi od svoje plaće koje su poprilično dobre. Recimo da podjednako dijelimo troškove života na stanarinu, režije, ljetovanja, hranu i dijete (i
×
×
  • Napravi novi...