Jump to content

vonehe7351

Korisnik
 • Broj objava

  23
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O vonehe7351

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Hvala vam svima još jednom. Sada sve prepuštam odvjetniku. Javiti ću vam kada sve prođe kako je završilo. Držite fige!
 2. Shvatila sam, moram ili pristati na ucjenu ili riskirati da izgubim puno više.
 3. Imam još jedno pitanje. Ruby je gore spomenula da se mogu pozvati na zastaru za sve 5 godina unazad. Vrijedi li to i za ove rate kredita? Provjerila sam na net bankingu i unazad 5 godina sam uplatila sveukupno 18 000 kn. To znači da me on može tražiti samo 9 000 kuna?
 4. Miroslave, jasno je to sve meni, nije mi jasno zašto moram dati koliko je uloženo kada to u što je uloženo više ne vrijedi toliko. Znači, mogu birati, ili pristati na ucjenu i dati mu što traži ili riskirati da mi na dražbi prodaju stan. Naravno da je u interesu određenih skupina da sve završi na dražbi pa da jeftino pokupuju tuđu imovinu.
 5. Ispada da ukoliko ga se želim "riješiti" ja moram sve ponovo zaraditi. Ja moram zaraditi opet tih 15 000 kn. Ja moram zaraditi za novi namještaj ili zaraditi za njega isplatiti za stari jer on odbija uzeti stari. Pa sada razmišljam. Zašto bih ja morala ponovo sve zarađivati? Dat ću mu, ali mu nedam nešto što nije "njegovo". Npr. ako je auto koštao 120 tisuća kuna u trenutku kupovine i kupljen je kreditom jer nije bilo gotovine pa je otplaćen kredit od 150 tisuća kuna. I recimo da je on dao 10 000 kuna za taj kredit (znamo da nije dao NIŠTA nego se poziva na "bračnu stečevinu"). Auto se sada može prodati za 12 000 kuna. Zašto ja njemu moram dati 10 000 kn umjesto 1 000 koliko sada vrijedi njegov ulog. Auto je hipotetski ovdje, to sam stavila zbog lakšeg računanja. Zašto ja moram isplatiti uloženo kada ta stvar sada više ne vrijedi toliko. Zašto se ne isplaćuje umanjeno za onoliko koliko više ne vrijedi stvar? To NIJE u redu da se nekome mora vratiti uloženo kada se zna da stvar više ne vrijedi toliko. Pogotovo jer je "ulagač" koristio tu stvar 10 godina i NIŠTA nije u nju dodatno uložio (održavanje, reparatura itd.).
 6. Hvala vam svima još jednom. Imam još samo jedno pitanje. Zašto se mora vratiti puni uplaćeni iznos kada se i stan "troši". Stan sigurno vrijedi sada manje nego što je vrijedio prije 10 godina. Logično bi bilo valjda da se izračuna vrijednost stana u trenu kupovine i vrijednost stana sada te da se "isplati ulagaču" postotak uloga u odnosu na trenutnu vrijednost stana, a ne u odnosu na početnu vrijednost stana. Ako ja kupim dionice i ta tvrtka propadne, ja ih ne mogu prodati po cijeni po kojoj sam ih kupila. Valjda bi tako trebalo biti i sa ostalim. Ipak je on živio 10 godina u tom stanu i sve treba obnoviti. Ispričavam se ako sam naporna i dosadna. Ali zbilja me zanima.
 7. Ivistipe, pa u tome čak i ima istine jer su nam stalno davali novac na ruke.
 8. Miroslave, tako ću i napraviti. Zahtijevati da odnese SVE i neka meni plati pola. Zašto bi ja morala zdržati stari namještaj i njemu platiti, neka si on uzme stari, a ja ću si kupiti novi. Borbena, ne krećem se ja u odvjetničkim krugovima, ne poznajem nikoga, prijateljica mi je dala broj od poznanika i rekla da misli da je ok.
 9. Ivistipe, nije bilo uplatnica nego su mjesečne rate stajale na tatu i mamu (plan banke), plaćala sam ja kad bih skupila novac za pokoju ratu kredita sa svog računa preko net bankarstva. Ostalo su plaćali moji roditelji. Namještaj i aparati su kupljeni kreditom kojeg sam ja digla i plaćala sa svog računa isto preko net bankarstva.
 10. Borbena, užas. Za 5 godina dobijem živčani slom 5 puta. Miroslave, on traži pola stana i da ga isplatim za novi namještaj (neće nositi stari sa sobom). Dala bih ja njemu i tih 15 000 da ga se riješim, ali on traži pola stana i ne odustaje. Nažalost, čini se da je on samo čekao da moji prepišu stan na mene jer se samo pokupio mjesec dana nakon toga i evo tužbe. Vjerojatno mu je zbilja netko rekao da je pola stana njegovo. Da, bilo je problema jer sam ga molila da nađe bolji posao s obzirom na to da ima fakultet, samo se njemu ne da raditi, samo računalo i igrice ga zanimaju. Željac, nazvala sam odvjetnika, ali je rekao da čekam da mi stigne sa suda dopis jer spis nije u pisarnici, pa za sada ne znamo ništa zapravo.
 11. Ivistipe, dajem mu sav namještaj i sve aparate, sve neka nosi, a on se ide tužiti. To zaista nije njegov stan kada realno on ništa nije dao za njega. Ja stan neću prodavati jer u njemu živim, ali čemu sve ovo. Meni nije jasno kako sud uopće prihvaća ovakve tužbe. Ovo što ste rekli da traje godinama spor, to znači godina dvije ili će me maltretirati do kraja života jer ga više ne želim uzdržavati?
 12. A zašto mene onda gruntovnica to nije obavijestila? Zar mi nisu oni trebali poslati nekakav dopis? Prijateljica me upozorila da provjerim i gruntovnicu kada sam joj rekla da me tužio (to sam saznala preko e građana, ni o tome me sud nije obavijestio) i tako sam i vidjela plombu. Mi smo sve skupa "otplatili" jedva 30 000 kn tog kredita (i znao je da tako vraćamo mojim roditeljima dug), a on traži pola novaca od cijelog kredita.
 13. Spor ne mogu izgubiti kada je stavio zabilježbu na imovinu koju su mi poklonili roditelji. Zato mi nije jasno kako je uopće mogao staviti zabilježbu.
 14. Znači, ja mogu nekoga tužiti, odnijeti tužbu na gruntovnicu i gruntovnica će tome nekome blokirati imovinu, bez obzira što ja nemam nikakva prava na tu imovinu?
 15. Sadržaj prijedloga: Zabilježba spora Bilješka o kretanju spisa: izrada nacrta rješenja Isprika na velikim slovima. Kopirala sam s gruntovnice. Ispravila sam u mala slova.
×
×
 • Napravi novi...