Jump to content

gambler34

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je gambler34 objavio

  1. Nije formalno pravno i tu si u pravu. Problem je šta za isti prekršaj sigurno ne bi kaznio nekoga od svoje familije ili nekoga domaćeg. Ja znam da oni rade na "normu" i da im je lakše opalit kaznu nekome iz Splita, nego nekome sa Pelješca koga znaju. Šta je najgore, ja to nisam napravio iz obijesti. Napravio sam to da ne ometam promet i ne napravim čep, skrenuo sam na tu sporednu cestu koja je malo uža, al ima 2 trake...i to sam skrenuo doslovno 2 metra, upalio sva četiri žmigavca, zadržao se minut dok sam iskrcao maloga i njegove stvari, pozdravio se s njegovim ocem kojega ti isti policajci znaju i okrenuo se na praznoj cesti nikoga ne ugrožavajući i vratio se na glavnu cestu. I nastavio vožnju prema Orebiću, prolazeći metar od policijskog automobila. Znam da svi obično imamo stotinu opravdanja...ali jesu li me bar mogli zaustavit i upozorit? Znam da nisu to dužni napravit, napisali su odmah kaznu i dobro im je došlo za popunit "normu". Zakonski su u pravu i tu nema priče, ja ću platit kaznu i ćao đaci...institucije rade svoj posao. Ne mogu se stavit u njihovu kožu, znam da su potplaćeni za ono šta rade, al meni bi bilo bar malo neugodno da sam na njihovom mjestu. Problem je i šta u gotovo svakom našem malom dalmatinskom mjestu koje ima trajektnu luku možeš doć i pisat kazne svakome ko mora stat, predat nešto nekome. Ili će napravit čep, ili će napravit prekršaj kao evo ja...da ne bi zaustavio promet. Pa i u samome Splitu u luci, pogotovo u sezoni, doslovno nemaš di stat sa strane ako si samo doveo nekoga na trajekt. Moraš stat, iskrcat stvari, a svugdje su stavili ograde i zabrane, čim si stao dolazi ti bobi i upozorava te jer si napravio čep čas posla (a taksisti mogu šta oće, njih niko "ne vidi!)...a ako uđeš u splitsku trajektnu luku i dovezeš se do trajekta, nek ti je dragi bog na pomoći jer nećeš izać iz luke za pola sata kad upadneš u kolonu vozila koja izlazi iz trajekta. I moraš se gurat, moraš bit bezobrazan i uvijek u prekršaju ili na rubu prekršaja jer te niko neće pustit ispred sebe...jer mu je puna kapa čekanja i čepa koji se stvori na mostu na Bačvicama na izlazu iz luke zahvaljujući nepresušnoj genijalnosti naših prometnih inženjera i gradskih otaca. Sad sam možda malo u offtopicu... sorry. Drugi put ću stat nasred ceste...pa će me morat opomenit radi zaustavljanja prometa, pa ako mi opet napišu kaznu...bar to neće bit ovako, nego face to face!  

  2. @drot13 nisu me uopće zaustavili, traže da se ustupe podaci ko je vozio. Ma to je bilo dan prije, doputovao sam trajektom iz Ploča u Trpanj oko 20.30 h, vozio sam dijete (ne moje) i stao sam po izlasku iz trajekta malo sa strane u jednu sporednu ulicu kako bi to dijete preuzeo njegov otac. Vidio sam neki znak na početku ulice, al kako je bila noć i gužva nisam vidio koji (a nisam domaći, pa da ih znam napamet), kolona auta iza, ušao sam u tu uličicu par metara da ne smetam prometu, autima koji su se iskrcavali iz trajekta. Iskrcao dijete, pozdravio se s njegovim ocem i polukružno okrenuo u toj ulici kako bi se vratio na glavnu cestu i produžio za Orebić. Policija je bila u luci kao što je uvijek kad dolazi trajekt i eto...danas dobijem čestitku :-( 

     

  3. Pozdrav svima na forumu,

    Došla mi je obavijest o počinjenom prekršaju (vožnja u suprotnom smjeru , opisan u čl. 49. st. 2 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjiv po čl. 49. st. 2 istoimenog zakona). Problem je što datuma i sata navedenog u obavijesti o počinjenom prekršaju uopće nisam bio s automobilom na navedenom mjestu, ni ja ni itko drugi. Bio sam dan prije u isti sat...očito su napisali pogrešan datum (ne ulazim sad u to jesam li stvarno napravio prekršaj). Imam li temelja za prigovor/žalbu što li već...i isplati li mi se uopće gnjaviti sa sudom (navodni prekršaj je počinjen na Pelješcu u Dubrovačkoj-neretvanskoj županiji, a ja sam iz Splita...još bi vjerojatno morao putovati u Dubrovnik na sud, ne znam koji je sud nadležan, onaj po mjestu počinjenja prekršaja ili onaj po mjestu prebivališta počinitelja??  

    Unaprijed zahvaljujem na odgovorima!

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija