Jump to content

Covadonga

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Covadonga objavio

  1. Ugovor je bio ovjeren , ali kad je on umro nije bilo uknjizeno na njegove nasljednike. Kasnije se dogodilo sve sta sam opisala. Ulozit cemo zalbu i uzeli smo drugog odvjetnika.
  2. Nije bio ovjeren, ne znamo pravni sustav, smo se oslonili na odvjetnika. Odvjetnik nas je uvjerio da je to dovoljno za dokazivanje iako nije ovjeren u novije vrijeme. Presuda nam nisu poslali, trazili smo na internetu i vidjeli je 8 dana poslije , nitko nas nije obavijestio. Morali smo sami trazit.
  3. Ispričavam se ako ne budem pisala dobro, odrasla sam u USA. Moja obitelj vodi ovaj pravni spor sa tuzenikom. On je zemlju upisao kao svoju u katastar iako mi posjedujemo originalni ugovor gdje pise da je njegov predak to prodao nasemu. On on je to uradio 90-ih godina znajuci da je nekad bilo njegove obitelji i vidjevsi da nas tu nema, misleci da necemo saznati jer smo emigrirali. Of tada je on de facto vlasnik iako je to ucinio na nepravni nacin. Mi smo tuzili ali nama nisu prihvaćeni dokazi. Tuzenik tvrdi da je ugovor uradjen omaskom I da je on nasljednik svoga pretka, te da ovaj to nije prodao. Ne razumjem kako neko moze omaskom da napravi ugovor I potpise se I jos da postoje svjedoci. U pravu ste, odbijen je zahtjev da se utvrdimo vlasnikom, ali prilozili smo dokaze I svjedodzbe.
  4. Općinski sud u Zadru presudio je u korist tuženika i dodjelio mu zemljište usprkos tome što je moja obitelj imala posjedovni list iz 1958, ručno pisan. Tuženik je geodet i upisao je zemljište kao svoj posjed, ali njegov predak je isto to zemljište prodao našemu pretku. Naša obitelj ga je imala u svom posjedu sve do Domovinskog rata, kada se iselila iz Hrvatske. Kako niko od nas tu nije živjeo, tuženik je prisvojio zemlju i upisao je u katastar. Svjedoci, vlasnici susjednih parcela, posvjedočili su u našu korist ali sud nije to uvažio zbog čega sumnjamo na korupciju. Da li bi pritužba nekome višem sudu urodila plodom?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija