Jump to content

maraac123

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je maraac123 objavio

  1. Pozdrav svima, imam jedno vrlo jednostavno pitanje za nekog ko je strucan, jer dobio sam svakakve odgovore pa molim samo da mi odgovore oni koji su sigurni. Naime u 3. Mjesecu 2019. Godine smo ja i prijatelj napadnuti od vece skupine, meni su nanesene teske tjelesne ozljede te smo na kraju svi prijavljeni za javni red i mir. Napadaci su optuzeni i na kaznenom sudu za nanosenje teskih tjelesnih ozljeda. Prvo rociste za nas javni red i mir je bilo 2 mjeseca nakon dogadaja, mi smo dosli na sud, dali svoje izjave na sto nam je sutkinja rekla kako ce se predmet protiv nas vjerojatno odbaciti. Negdje godinu dana nakon dogadaja pocelo je sudenje na kaznenom gdje su svi oni odmah priznali krivnju i osudeni su pravomocno. Sada, znaci 12. Mjesec 2022. Godine mi dobivamo poziv za sud za taj prekrsaj o javnom redu i miru. Kazu mi ljudi da je zastara za prekrsaj za koji je izdan prekrsajni nalog 3 godine, a ne 4. Je li to istina? Je li onda zastara za ovo 3 godine ili 4? Zasto se uopce sudimo za ovako nesto ako su sudionici(napadaci) vec osudeni na kaznenom sudu? Moze li mi netko ovo pojasniti?
  2. To sam i planirao, rasporediti kazne tako da svakom bude prva pa ce biti i manja a i da ne dobijem hrpu bodova.
  3. Svaka je dosla pojedinacno da. Uopce ne znam kako iznjeti obranu sad za to kad su tri posebne al sve s iste kamere. na tom papiru pise da je kazna propisana za taj prekrsaj od 3000 do 7000 kuna, bodovi se ne spominju. Ne znam iskreno koliko bi bodova islo uopce za to.
  4. Pozdrav, uspio sam dobiti tri kazne za brzinu u periodu od mjesec dana, slikano istom kamerom(postavljena nova kamera za koju nisam znao). svaka od njih iznosi od 3 do 7 tisuca kuna. Sam sebi se ne mogu nacudit kolki sam debil kad sam to uspio al evo htio bi vas pitat sto mislite kako najbezbolnije proci u ovoj situaciji? Student sam, primanja nemam a ni love bas. Nikad nisam za nista bio kaznjavan. koju obranu uopce iznjeti na sudu? zasad sam doma dobio te koverte i moram dostaviti ime vozaca u roku 15 dana. ima li kakvih savjeta?
  5. Pozdrav, Desio mi se jedan slucaj koji nebi htio previse detaljno opisivat jer je bio dosta javno eksponiran. u biti zrtva sam tucnjave iz koje sam izasao s teskom tjelesnom ozljedom(izbijen mi je zub-jedinica). Okrivljeni su bili na sudu gdje su priznali krivnju i osudeni su pravomocno. ja kad sam tamo pitao sto s mojim troskovima lijecenja sutkinja mi je rekla da to moram potrazit privatnom tuzbom. sad nekidan mi je ta presuda i stigla te planiram podici tu privatnu tuzbu. ono sto mene zanima je kakva vam je praksa s takvim tuzbama gdje vec postoji pravomocna presuda u moju korist, koliko bi taj postupak mogao trajati? problem je sto su neki od okrivljenika nezaposleni pa kakva mi je uopce trenutno mogucnost naplate? troskovi lijecenja za koje imam dokumentaciju su iznosili par tisuca kuna, koliko otprilike uopce mogu novca ocekivati od ovakve tuzbe. Moram jos dodat da mi je i narusen fizicki izgled i da sam zbog toga bio onemogucen obaviti neke stvari oko posla u to vrijeme. kod psihologa nisam bio, no svako toliko znam sanjat dogadaj i budim se gledajuc jesu mi zubi na broju pa neznam jel i taj psiholoski dio moze bit upotrebljiv u tuzbi. pa eto svakakva pomoc i informacija bi mi bila korisna. hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija