Jump to content

Myst91

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Myst91 objavio

  1. Zahvaljujem na svim odgovorima, puno ste mi pomogli! Imam osjećaj da krećem u borbu s vjetrenjačama ali ako išta na svijetu ne volim, onda je to nepravda i bezobrazluk. Još samo jedno pitanje, je li ovo u nastavku članak zakona koji je prekršen time što su smanjili plaću bez suglasnosti? Da znam napisati u zahtjevu
  2. Zahvaljujem na odgovoru i na izmjeni teksta! Postoji li neki određeni format u kojem se piše zahtjev za zaštitu prava i s obzirom na situaciju s epidemijom, radim od kuće pa me zanima na koji način bih trebala uručiti isti? Je li dovoljno putem maila poslati skeniran dokument s mojim potpisom ili da pošaljem poštom? Također, razmišljala sam o scenariju koji bi se mogao dogoditi nakon uručenja zahtjeva. Može li poslodavac tada ponuditi otkaz ugovora o radu s ponudom izmijenjenog ugovora? Čitajući Zakon o radu naišla sam na članak 117. koji govori o neopravdanim razlozima za otkaz i pod stavkom 2 piše: Vrijedi li to i za otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora? Što se događa u slučaju da odbijem potpisati tu ponudu?
  3. Poštovani, Imam situaciju na poslu za koju mislim da su povrijeđena moja radnička prava i radi se o smanjenju plaće bez ikakve službene usmene ili pismene obavijesti. Stalno sam zaposlena za tvrtku XYZ. Do saznanja o smanjenju plaće za 20% sam došla slučajno jer je kolega iz mog odjela razgovarao s kolegicom u vezi platnih listi pri čemu mu je kolegica rekla da nam 15.4.2020. svima sjedaju na račun 20% umanjene plaće. S obzirom da nisam upućena u svoja prava kao radnika, molit ću Vas za pomoć. Na koji način mogu postupiti prema poslodavcu u ovom slučaju? Imam informaciju da poslodavac ne može smanjiti plaću bez potpisa službenog dokumenta od strane zaposlenika. U kojem slučaju poslodavac može smanjiti plaću, a da ne obavijesti zaposlenika? Također, želim napomenuti da bez obzira na situaciju s epidemijom virusa, svoj posao radim puno radno vrijeme, u jednakoj količini, stoga smatram da epidemija virusa ne bi trebala utjecati na moju plaću. Tvrtka nije financijski oštećena radi epidemije. Ali ukoliko to je problem, svakako smatram da bih trebala biti obavještena za smanjenje plaće. Koliko sam uspjela razumjeti, povodom epidemije vlast je donijela prijedlog o novom Zakonu o radu gdje bi poslodavci mogli radnicima smanjiti plaće bez njihove suglasnosti, međutim taj zakon još nije došao na snagu. Ukoliko zbilja bude 15.4.2020. vidljivo smanjenje plaće za 20%, želim se izboriti za svoja prava i voljela bih znati na koji način to mogu učiniti u skladu sa zakonom. Unaprijed zahvaljujem i nadam se Vašem skorom odgovoru. Lijep pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija