Jump to content

deja01

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://legalis.hr
  1. deja01

    rastava

    postovani, trebalo mi je puno vremena da se otrgnem iz loseg braka i sada je to iza mene.odselila sam se sa mladjom kceri. starija nije htjela napustiti kucu (nije u pitanju izbor roditelja), a kako je njoj vec 16.5 godina, ionako ima pravo izbora. dakle nema pitanja alimentacije. vidjanje djece se odvije po dogovoru, tu nema problema za sada. rastavabraka nije pokrenuta (jos) ostaje mi pitanje podjele bracne stecevine. sto dugova sto imovine. rekao mi je da ce mi pomoci oko troskova, ali mu ja puno ne vjerujem na rijec jer u ova tri mjeseca nije dao nista niti meni ni mladjoj kceri, dok sam ja poprilicno izdvojila za stariju koja zivi sa njim. dakle, htjela bih da napravimo neki ugovor kako bi smo to regulirali. ja sam otisla iz zajednicke kuce ali i dalje placam kredit 3400 kn (nenamjenski). bila sam kod jedne odvjetnice, koja mi je rekla sto mi je potrebno od dokumenata, ali i da razmislim sto sve zelim da se u ugovoru regulira. da li mi mozete navesti stvari koje se najcesce i na koji nacin reguliraju takvim ugovorima, jer stvarno nemam ideju na sto sve moram paziti. moj bi prijedlog bio da on placa pola kredita a da se pola kuce pise na mene (sada glasi samo na njega a stecena je u braku). ako moze samo neke natuknice , na sto da pazim kada vec radimo ugovor koji ionako nije jeftin. on je sada (konacno) zaposlen. od 2008. do sada bio je uglavnom nezaposlen, a i kada je radio, svojom placom je podmirivao samo svoje dugove, zivjelo se od moje place. ja sam takodjer zaposlena (za sada). hvala na svakom savjetu.
  2. deja01

    rastava

    pozdrav. vec sam prije pitala u vezi rastave, ali cinilo mi se nemogucom misijom. sada je doslo vrijeme da se vise ne moze...molim pomoc. - problem: alkoholizam i internet prevara (cak sumnjam i da je gay) - imamo zajednicki stecenu kucu ali i oboje imamo kredite - dvoje malodobne djece - on je trenutno nezaposlen od kuda kreniti? ako odselim iz kuce (sa djecom) da li gubim neka prava?
  3. thanks, tak sam i mislila. nesto je drugacje u praksi . pokusacu sve sto bezbolnije za djecu to izvesti.
  4. zeljim se razvesti ali tu su mnoga sporna pitanja. djeca ce bez sumje ostati sa mnom, ali kuca koju smo poceli skupa graditi, sto snjom_ oboje imamo jos 5 godina dosta veliku ratu kredita. ja bih rado otisla s djecom iz kuce ali ne znam sto cu s kreditom a i ne bi mi bilo dosta sto mi preostane za zivot i djecu... ima li netko slicno iskustvo i savjet _
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija