Jump to content

averroes

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. P.s. U naslovu teme sam greskom i pravnim neznanjem napisao po progonu a ispravno je po prijedlogu. Isprike ako sam bio nejasan.
  2. Molim pomoc odnosno pravno misljenje. Iako sam vec pisao o svom slucaju u temi " Presuda bez ispitivanja od ODO-a", pokrecem novu jer buduci da nisam pravnik, ne sinu mi odmah moguca rjesenja svog slucaja i prigovora. Dakle zasto se protiv mene vodi postupak po sluzbenoj duznosti a ne po prijedlogu (izvadio potvrdu o nekaznjavanju u kojoj pise po sluzbenoj duznosti), prema clanku 139. stavku 2 KZ/11 ako prijetnja nije upucena prema djetetu, niti clanu obitelji niti osobi s invaliditetom niti iz mrznje niti bliskoj osobi? Prijetnja je upucena osobi s kojom sam imao avanturu i koja me prijavila policiji. Clanak 87. stavak 9. KZ-a definira bliske osobe: clanovi obitelji, bivsi bracni ili izvanbracni drug, bivsi zivotni partner ili neformalni zivotni partner, imaju zajednicko dijete i osobe koje zive u zajednickom kucanstvu. Nista od citiranog mi ta osoba nikad nije bila niti jeste, nit imam s njom dijete. Prijetnju ne sporim, no imam li mogucnosti na prigovor na presudu u smislu da se nisu ispunjene pretpostavke za progon po sluzbenoj duznosti? Ne znam po kojem dokazu odnosno svjedocenju te osobe je drzavni odvjetnik odredio progon po sluzbenoj duznosti. Napisao sam "ubit cu te". Mi jesmo bili zajedno ali nisu ispunjene nikakve pretpostavke iz clanka 139. stavka 2 KZ-a, nego iz stavka 4. istog clanka. Imam li realnih elemenata za prigovor na uvjetnu osudu ? Unaprijed zahvaljujem jer ovo mi je jako bitno buduci je sutra zadnji dan za zalbu
  3. Hvala na odgovoru. Zbunilo me to sto mi je istrazitelj rekao da idem sutradan pred drz.odvjetnika a iz cega sam zakljucio da su me oni pozvali i uhitili radi prijave a ne radi naloga DO-a Sto se tice prigovora, mislim da ne bih dobio oslobadjajucu presudu, jer cinjenica je da sam zaprijetio preko poruka jer smo se obostrano vrijedjali, no iako ta osoba je udaljena 400 km od mene a i bilo je u afektu te nije osjetila strah ni uznemirenost, svejedno u presudi pise da sam bio svjestan svog djelq i htio pocinjenje istog a sto naravno nije istina. Ugl dobio sam uvjetnu osudu 8 mjeseci zatvora, 3g uvjetna . Hvala jos jednom na odgovoru.
  4. Molim vas pravni savjet. Radi se o slijedecem. Dana 18. srpnja 2019. protiv mene je podnesena kaznena prijava za prijetnju preko mobitela, te sam 19.7. pozvan u policiju na razgovor gdje sam ispitan i uhicen i receno mi je da cu prenociti u pritvoru te sutra ujutro da ce me ispitati drz. odvjetnik. U policiji mi je pozlilo te sam zavrsio u bolnici i tamo proveo tjedan dana. Nakon izlaska iz bolnice nitko me poslije nikad nije kontaktirao niti me drz. odvjetnik ikada ispitao. Nikakvu postu nisam zaprimio ni pozive, a adresa mi je ista cijelo vrijeme. Tek nekidan na posao mi je dosla presuda - uvjetna osuda u kojoj pise da je ta osoba koja je podnijela k. prijavu protiv mene (dakle 18.7.2019.) ispitana u statusu svjedoka 30.12.2019. te je optuznica podignuta 17.sijecnja 2020. Zanima me da li sam po zakonu trebao biti ispitan od drz. odvjetnika jer osim tog ispitivanja u policiji poslije me nitko nijw zvao ni kontaktirao?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija