Jump to content

dazd23

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je dazd23 objavio

  1. Ishodili smo građevinsku dozvolu za manji stambeno -poslovni objekt za najam  ( 1 stan+1 poslovni prostor ) .

     Susjed je uložio žalbu sa zakonski neosnovanim ( subjektivnim ) razlozima , ali je žalba otišla u ministarstvo.

    Nije upitno da će biti riješeno u našu korist jer je sve u skladu sa zakonom i prostornim  planom  ali

    to će nam odužiti gradnju i propasti će nam dogovoreni termini  s izvođačima jer je neizvjestan početak gradnje. 

    Kad se okonča postupak , imamo li zakonske osnove za tužbu susjeda zbog neutemeljenog  ometanja gradnje i izgubljene dobiti ? 

    Hvala 

     

  2. Suprug je vlasnik zemljišta na kojem je izgrađena kuća. U trenutku izgradnje je postojala lokacijska dozvola , kasnije je sve napravljen potpun proces legalizacije.

    Na području općine je u tijeku katastarska izmjera te smo prije otprilike  3 godine dobili poziv da predočimo dokumente legalizacije kako bi se u zemljišne knjige upisala kuća .  

    Tom prilikom smo dobili Popisni list i Nacrt uloška iz kojih je vidljivo da je na zemljištu  kuća s dvorištem . Međutim , na portalima katastra i zemljišnih knjiga  i dalje se  zemljište vodi kao oranica.

    Namjeravamo prodati kuću te me zanima  da li je što  potrebnu uraditi i koga angažirati da kuća kao takva bude upisana ( ako već nije )  i da se prijenos vlasništva može obaviti bez problema  ? 

    Unaprijed hvala na odgovoru :) 

     

     

    Predujam

    Pozdrav , 

    Vlasnici smo kuće sa 3 stana koji su kategorizirani kao apartmani. U svibnju smo dogovorili s jednim inozemnim bračnim parom ( koji pola godine borave u HR i tu su se nalazili u tom trenutku ) najam

    apartmana  90 dana s popustom  65%. Uplatili su predujam u visini  trećine dogovorene svote. Nakon nešto više od mjesec dana su odustali bez ikakvog obrazloženja ( a najam još nisu počeli koristiti ) , te su unajmili kuću u susjednom mjestu. 

    Oni traže povrat predujma ( ili da nitko ne boravi u tom smještaju 90 dana)  , ali , s obzirom da smo mi pretrpili puno više štete jer nismo iznajmili drugim zainteresiranim klijentima , imaju li oni pravne osnove za povrat ? Uplatitli su samo trećinu dogovorene svote  , a dogovor je postignut usmenim putem . Novce su uplatili na žiro račun koji i inače služi za takve. Hvala 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija