Jump to content

soole

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je soole objavio

  1. Dali i kada traktor mora u prometu na cestama imati upaljeno žuto rotacijsko svijetlo?
  2. Hvala vam obojici, odustao sam od zalbe, nije vrijedno truda cak i da se prihvati ono sto Mister-X pise, sto je vise nego mala mogucnost.
  3. POZVANI smo u obiteljsku kucu radi isplate duga prema nama. Glava obitelji je dao mojoj supruzi odobrenje da snima razgovor na mobitel. Razgovor je krenuo u nezeljnom smjeru i doslo je do povisenih tonova (sa obije strane) a "gazda" i sin su cak fizicki nasnuli na mene ali su nakon sto sam ih upozorio da me ne diraju odustali (nije bilo fizickog kontakta): Nakon toga nas je "gazda" (kuca je formalno upisana na maloljetnu djecu njegovog sina) potjerao iz kuce. Kada smo podnijeli protiv njih kaznenu prijavu zbog prijevare, sin "gazde" je pritiv mene podnio kaznenu prijavu zbog prijetnje. Prijava je nakon sto je salusana snimka CJELOG dogadaja odbacena. Protiv sina je po sluzbenoj duznosti podnesena kaznena prijava zbog laznog prijavljivanja kaznenog djela. Bilo bi previse da pisem o "zavojitom" putu naseg pravosuda ali prijavljeni je sada osloboden zbog toga sto su trazili da se snimak razgovora proglasi nezakonitim zbog toga sto i on nije dao odobrenje za snimanje. Sud obrazlaze da nemoze sa sigurnoscu (bez snimke) utvrditi dali je optuzenik moje izjave svatio kao prijetnju ili ne. Zanima me mogu li u zalbenom postupku zatraziti da se preslusa samo snima mojeg dijela govora s obzirom da nigdje ne stoji da je zabranjeno snimanje samog sebe-tojest onoga tko se ne protivi snimanju (kao sto sam naveo snimala je supruga-mobitel je bio na sredini stola)?
  4. Dijete je staro 10 godina i ja sam ga priznao bez utvrdivanja ocinstva. Nisam zelio na sudu izboriti pravo na vidanje dijeteta sobzirom da bi se to pretvorilo u bitku preko dijetetovih leda, a majci bi bilo relativno lako da dijete okrene protiv mene.
  5. U vrijeme trajanja prvog braka u kojem nisam imao dijece postao sam otac dvoje vanbracne dijece iz neobvezujucih veza (razlicite majke). Sada zivim u drugom braku i imam troje dijece rodene u toj bracnoj zajednici. Za vanbracnu dijecu sam nekoliko godina dosta uredno skrbio (placao alimentaciju), a onda sam za jedno dijete prestao placati iz slijedeceg razloga. Majaka dijeteta je inzistirala da dijete vidjam isklucivo po parkovima i sl.mjestima i nikako nije pristajala da ga povedem u svoj dom da upozna polubracu (moja sadasnja supruga je inzistirala na tome) niti sam pred dijetetom smio spominjati polubracu niti obitelj koju sam zasnovao.Kada sam joj pokusao predociti da cu prava potraziti kod socijalnih radnika ili na sudu, rekla je da ce prisegnuti da dijetetu nisam bioloski otac. Kako nisam nikako mogao postici kompromis sa majkom dijeteta prekinuo sam sve kontakte sa njima. Interesira me sto mogu po tom pitanju poduzeti ja, a sto majka dijeteta, takoder me interesira koliko je u takovim slucajevima visina alimentacije koju bi trebao placati ( u %). Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija