Jump to content

Maratonac

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Uspjeli smo se dogovoriti. Plaćat ću joj 600 kuna dok sam na bolovanju. Sada bi ovjerio izjavu o tome kod javnog bilježnika da se kasnije ne predomisli i nebi tražila zaostatke. Kako bi ta izjava trebala biti napisana? Nešto u stilu, ja, bivša suruga, pristajem da mi bivši suprug na ime alimentacije a zbog bitno smanjenih prihoda umjesto 1000 isplaćuje 600 kuna mjesečno sve do završetka bolovanja, vraćanja na posao i primanja cijele plaće. Jeli to dobro? Može li mi netko to malo bolje pravno sročiti? Hvala!
  2. Zahvaljujem na odgovoru. Imam još samo jedno pitanje. Ako se slučajno uspijemo dogovoriti da ja njoj plaćam 500 kuna dok sam na bolovanju, dali me izjava da ona na to pristaje, ovjerena kod javnog bilježnika štiti od toga da se ona kasnije ne predomisli i sudski zatraži zaostatke, odnosno razliku do one cifre koja je u rješenju o razvodu?
  3. Koliko bi to moglo potrajati i koštati? Ja ću te 2 tisuće kuna naknade primati godinu dana a ne mogu polovicu toga njoj davati jer imam i kredit. Ne mogu si priuštiti da nemam što jesti.
  4. Zaboravih napisati... Svi krediti su bili ina moju plaću i ostali na meni da ih plaćam. Sada su i ona i njen suprug zaposleni. I moja supruga radi i imaju li kakve veze njena primanja sa određivanjem visine alimentacije?
  5. Bit će ovo poduži post... Ovako, bivša i ja smo se sporazumno razveli. Dijete koje sada ide u školu smo se dogovorili da ide njoj. Po dogovoru i presudi ja ga mogu viđati kad god hoću. Alimentacija je isto po dogovoru a kasnije i presudi 1000 kuna. Moja plaća je oko 4000 kuna. E sad počinju problemi. Naime i ja sam se ponovno oženio a i ona udala. Dobio sam dijete sa novom suprugom i pola porodiljnoga sam ja uzeo. Na porodiljnom sam imao naknadu od 2500 kuna i i dalje plaćao 1000. E sad, pošto je ovo dijete sa posebnim potrebama ja i nakon porodiljnog ostajem na bolovanju i sada imam naknadu od 2000 kuna. Kako mislim da je puno da joj dajem pola naknade a ona neće da pristane na manje moram ili ići na sud da oni odrede postotak? Imam li kakve šanse da to ostvarim? Koliko bi me tako nešto koštalo i koliko bi potrajalo? Još jedan problem... Nakon što se udala ona je odselila i malog odvela 400 kilometara od mene. Dali ja na sudu mogu tražiti da ga ona meni dovodi jer mi je preskupo svaki put kad ha hoću vidjeti prevaliti toliki put? I još nešto... Dok smo bivša i ja bili u braku, moja baka je prodala svoj stan, meni dala novac i ja sam kupio kuću. Pri rastavi nije tražila ništa od toga jer je svjesna bila da je to moje. Dali se ona sada, naknadno može predomisliti i tražiti nešto od te kuće s obzirom da je kupljena dok smo bili u braku? Usmeni dogovor je bio da uzme iz nje sve što joj treba i uzela je sav namještaj, tehniku i ostalo. Ostao je parket i utičnice nakon što je ona obavila harač. O tome ništa ne piše u riješenju o rastavi? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i ispričavam se na duljini posta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija