Jump to content

predrag77

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Kako se pokreće opcija sticanja državljanstva? I šta je potrebno sve od dokumentacije? Hvala i pozdrav
  2. Sve u svemu, posle skoro godinu dana čekanja, preuzeo sam rešenje iz hrvatskog konzulata. Kao što sam se otprilike nadao, zahtev za utvrđivanje HR državljanstva mi je ODBIJEN. E sada, postavlja se pitanje, šta da radimo mi, koji smo rođeni u periodu od 1977.-1991. a na osnovu jednog roditelja, dobili negativan odgovor iz konzulata? Posavetovao sam se i sa advokatom, koji je proučio zakon o HR državljanstvu, i rekao mi je da ne mogu da se žalim ni po kom pravnom osnovu. Da li neko ima da mi da neki savet ili da se okupimo i sastavimo pismo potpredsednici hrvatskog Sabora Anji Šimpragi? Srdačan pozdrav svima!
  3. Kako dopreti do Anje Šimprage i šta joj treba konkretno napisati? Neko spomenu da ima svoj profil na društvenim mrežama. Ako se upustimo u to, da joj svako konkretno piše i iznese svoj problem, mislim da će se problem samo još više razvodniti. Dakle, kao što sam rekao, da se ne ponavljam- najbolje bi bilo da sastavimo neko zajedničko pismo, saopštenje, tako nešto. Ako neko ima konkretno rešenje, neka ga slobodno iznese.
  4. @zubzub Pa hajde da pišemo Anji, neka neko od nas ovde (ako ima pravnika), sroči tekst molbe i da se potpišemo nekako. Samo ne znam kako da se organizujemo oko potpisivanja, kada smo svi fizički dosta udaljeni. Ako neko ima neki predlog..... bilo bi lepo. Meni još ništa nije stiglo, iako sam podneo molbu u oktobru prošle godine.
  5. @votdfak I mene isto interesuje, obzirom da sam podneo zahtev na osnovu toga što mi jedan roditelj rođen u HR. Pozdrav
  6. @oleolebg Najbitnije ti je da što pre nabaviš dokumenta iz Hrvatske. Najgore je što ih šalju običnom poštom- ako tako rešis (ja sam ih čekao skoro mesec dana), umalo da im ne dostavim svu potrebnu dokumentaciju. Inače, nazovi matičnu službu (ured), ako već nisi. Pošto si u cajtnotu sa vremenom, moj savet ti je da odeš tamo, da ti lično izdaju potvrde i to- da nisi upisana u knjigu državljana RH i da ti je jedan od roditelja upisan u njihove knjige tj. da ima njihovo državljanstvo. Za obe potvrde plaćaš, ako se dobro sećam, 10 kuna biljega tj. taksu, što je oko 3 ili 4 evra, ne sećam se tačno, moraš da proveriš. Dokumenta iz Srbije ćeš lako izvaditi, usredsredi se na ovo gore što sam ti napisao, generacijo! Pozdrav i sve najbolje!
  7. @oleolebg Bolje pokušaj, ništa ne gubiš. Ja sam to uradio isto, samo što je moja majka upisana u knjigu državljana RH, i nema putovnicu tj. pasoš. Možda je bolje da sve to odradiš u BG, nego u Hrvatskoj. Zakaži termin, pripremi dokumenta- i srećno! Ja sam predao svu dokumentaciju u oktobru prošle godine, ali do sada mi nije još uvek stigao nikakav odgovor. Srdačan pozdrav, Predrag
  8. @Markoni75 Neka se dobro raspita šta joj je sve potrebno od dokumenata, na sajtu MUP RH ima sve što je potrebno. Ako su otac ili majka rođeni u RH, onda joj treba i uverenje da su joj majka i/ili otac upisani u knjigu državljana RH, kao i uverenje da ti ona (tvoja sestra) nije upisana u knjigu državljana RH. Možda su na to mislili kada su pomenuli obrasce 8 ili 9, ne znam. A možda su mislili na dokumenta koja treba izvaditi ovde, u Srbiji. Ko će ga znati!! Kratak CV OBAVEZNO NEKA NAPIŠE NA LATINICI!!!!! Uglavnom, pravac- sajt MUP RH i neka još jednog dobro proveri šta joj je sve neophodno! Pozdrav
  9. Poštovani, majka mi je rođena 1953. godine u Hrvatskoj i ima hrvatsko državljanstvo- upisana je u knjigu HR državljana. Moji deda i baba sa mamine strane su takođe tamo rođeni. Otac je rođen 1943. u Srbiji. Ja sam rođen 1977. godine i upisan u knjigu državljana SFRJ- SR Srbije te iste godine. Podneo sam zahtev za utvrđivanje hrvatskog državljanstva pre nekoliko dana. Da li na osnovu svega gore navedenog, imam šansi da dobijem hrvatsko državljanstvo? Srdačan pozdrav
  10. Poštovani, molim Vas za pomoć. Naime, majka mi je rođena u Hrvatskoj, upisana je u knjigu hrvatskih državljana i živi u Srbiji. Ima srpsko državljanstvo. Ja sam rođen u Srbiji 1977. i imam srpsko državljanstvo. Da li ja na osnovu toga, imam pravo da tražim HR državljanstvo? Ako ne postoji mogućnost za to, da li ja preko nje, mogu da prijavim prebivalište u HR? Kakve su mogućnosti?
  11. Ne razumem vas, kako nema uslova? Mislite ne postoje uslovi za dobijanje HR drzavljanstva? Da li mozete da mi pojasnite malo?
  12. Poštovani, rođen sam 1977. u Srbiji, imam srpsko državljanstvo. Mama je rođena u Hrvatskoj, upisana je u knjigu hrvatskih državljana, mada nema hrvatski pasoš. Ima srpski pasoš. Tata ima srpsko državljanstvo. Da li ja na osnovu upisa majke u knjigu hrvatskih državljana mogu da zatražim hrvatsko državljanstvo? Da li, pored toga, mogu da imam dvojno državljanstvo tj. i srpsko i hrvatsko? Kakve su mogućnosti? Unapred hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija