Jump to content

Lylli

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Lylli objavio

  1. Pozdrav, Interesira me da li je došlo do nekih promjena prilikom isplate korekcije poreza na plaći po godišnjem obračunu za 2023. godinu koju isplaćuje poslodavac s plaćom u 12 mjesecu. Naime, do ove godine poslodavac mi je tu korekciju isplaćivao na zaštićeni račun, da bi mi danas to isplatio na ovršeni račun. Da li je ispravno postupio? Zahvaljujem
  2. Pozdrav, Imam ovrhu na plaći, te mi poslodavac isplaćuje cca 4.460,00 kn na zaštićeni račun. E, sad me zanima kad bih od sindikata tražila pozajmicu, koju sindikat odobrava temeljem ugovora o kratkoročnoj pozajmici da li bi mi iznos rate te pozajmice poslodavac oduzimao od cijelog iznosa plaće, te ostalu razliku do zaštićenog dijela plaće uplaćivao ovrhovoditelju, odnosno da li bih i dalje dobivala na zaštićeni račun 4.460,00 kn ili bi taj iznos bio umanjen za ratu pozajmice?
  3. Da li da ovrhovoditelja zatražim odmah da povuče jedan od prijedloga za ovrhu bez obzira što u FINI nije prvi za naplatu, već treba čekati svoj red? Zahvaljujem.
  4. Hvala. Jel moram nešto napraviti u vezi toga?
  5. Poštovani, Imam zaštićeni račun i ovrhu na plaći od agencije za naplatu koja se je redovno naplaćivala. Budući sam duže vrijeme na bolovanju, ista se ne naplaćuje, a agencija se sada upisala u očevidnik na FINI. Po tome agencija ima ovrhu na plaći i ovrhu na novčanim sredstvima u isto vrijeme za isti dug. Da li je to moguće? Hvala.
  6. Pozdrav, kolega mi ima ovrhu zbog alimentacije koja se naplaćuje preko FINE. 1.7.2020. poslodavac je zaprimio ovrhu EOS Matrixa. S obzirom na primljenu ovrhu EOS Matrixa poslodavac mu nije htio u rujnu ove godine, na njegov pismeni zahtjev isplatiti regres za godišnji odmor, uz obrazloženje da budući su primili navedenu ovrhu da se na njega ne odnosi ovaj moratorij te mu ne mogu regres isplatiti u gotovini. Da li je tumačenje poslodavca u redu?
  7. Ako sam dobro shvatila čl. 134. Zakona o radu, jedino mi preostaje zatražiti zaštitu pred nadležnim sudom? Protiv koga podnosim tužbu sudu, poslodavca ili osobe koja me napala? Hvala.
  8. Pozdrav, radim u javnoj ustanovi i kolegica me fizički napala. Tim napadom zadala mi je ozljedu i uzrokovala materijalnu štetu (oštećenje moje stvari). Događaj sam prijavila ovlaštenoj osobi od poslodavca za primanje i rješavanje pritužbi vezanih za zaštitu i dostojanstvo radnika. Međutim po toj prijavi, kolegici koja me je napala nije upućena nikakva adekvatna mjera, jer se ovlaštenoj osobi za pritužbe kako sam čula "neda natezati" s tom osobom, budući da je već vodila u nekoliko navrata disciplinski postupak protiv iste. Budući mi ozljeda nije prolazila, već su se događale promjene na koži, a kako bolujem od bolesti kože, prilikom kontrolnog pregleda kod svoje specijalistice za svoju osnovnu bolest upitala sam da li ta ozljeda utječe na moju bolest. Utvrdila je da utječe i da je ostavila trajnu posljedicu što je i navela u povijesti bolesti. Kako od ovlaštene osobe od poslodavca nisam dobivala nikakav odgovor na moju pritužbu, ponovno sam uputila upit o mojoj pritužbi i dopunila ju navodom da je došlo do trajnog oštećenja zdravlja (priložila sam povijest bolesti) i zamolila odgovor na koji način će se zaštititi moje dostojanstvo i zaštita kao radnika, te namiriti nanijeta mi materijalna šteta? Odgovor na moj upit i dalje ne dobivam. Zanima me što mogu učiniti i kome se obratiti jer očito ovlaštena osoba od poslodavca neće poduzeti nikakve radnje da me se zaštiti, a ne želim da to ostane na tome kao da ništa nije bilo, a posljedicu ozljede osjećam stalno. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija