Jump to content

Milo-M123

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Milo-M123 objavio

  1. Malo bolje ću objasniti spajanje. Ja sam potpisala 4 ugovora na određeno, svaki ugovor je bio na mjesec dana. Nakon što sam prije par dana potpisala taj četvrti ugovor oni su se sjetili da se po zakonu ne smije dati više od 3 uzastopna ugovora na određeno. Pokušali su se izvući tako da su napisali novi peti ugovor gdje su stavili razdoblje od mog prvog potpisanog ugovora do završetka trajanja zadnjeg potpisanog ugovora. Ove prethodne ugovore koji su bili na mjesec dana su isparali i bacili tako da ispadne da imam samo jedan potpisan ugovor i da oni više nisu u prekršaju. Također traže da ja uništim svoje kopije tih četiri prethodna ugovora koje sam potpisala tako da nema nikakvih dokaza o njima.
  2. Pozdrav, potpisala sam prvi ugovor koji je bio probni rad na mjesec dana, nakon toga potpisala sam još 3 ugovora na mjesec dana. Zadnji ugovor potpisan je na razdoblje od 13.3 do 13.4., znači taj ugovor još nije istekao. Danas me zvalo u ured da potpišem novi 5. ugovor gdje su spojili sve prethodne ugovore u jedan s objašnjenjem da se “smanji papirologija”. Još su mi rekli da donesem svoje kopije ugovora da ih unište. Naravno da nisam toliko naivna da bi to učinila. Znam da po zakonu poslodavac ne smije dati tri uzastopna ugovora na određeno, a ja ih trenutno imam 5. Oni su svoje prethodne ugovore uništili, spojili sve u jedan da ispadne da je to prvi ugovor. Što mi je činiti i kome se obratiti, mogu li tužiti poslodavca? Unaprijed hvala svima na odgovorima.
  3. Pozdrav, htjeli bi dograditi vanjske stepenice koje bi spajale prizemlje s prvim katom. Stepenice bi se gradile uz kuću do terase na prvom katu. Zanima me je li za takav pothvat potrebna građevinska ili bilo kakva dozvola? Hvala unaprijed na odgovorima.
  4. Hvala na odgovoru. Još jedno pitanje, nasljednici su 3 osobe, dvije osobe ne žele platiti, pa će to sve platiti jedna osoba (iznos je oko 40 000 kn) može li se ikako zabilježiti da to sve plaća jedna osoba?
  5. Poštovani, stranka koja je podnijela zahtjev za legalizaciju je u međuvremenu umrla. Prije smrti stranke plaćena je kazna i vodni doprinos, te preostaje platiti samo komunalni doprinos. Moraju li nasljednici to platiti? Ako na primjer ne žele platiti i ako obustave zahtjev za legalizacijom koje su posljedice? Ako se odluče jednom u budućnosti nastaviti zahtjev za legalizaciju, moraju li sve ispočetka ili trebaju samo platiti komunalni doprinos, tj. nastaviti gdje je zastalo? hvala puno na odgovorima.
  6. Zvao sam i u policijsku postaju al uvijek se javi netko tko ne zna nista o tome, pa kaze zovite poslje ili sutra.
  7. Pozdrav, oduzeta mi je vozačka i izrečena zabrana polaganja na 2 godine. Za mjesec dana mi ističe zabrana polaganja, pa me zanima može li se malo prije upisati autoškola ili moram baš čekati točan datum kada istekne zabrana?
  8. Poštovani, U tijeku je etažiranje za kuću koja ima prizemlje i četiri kata. Suvlasnik 1 posjeduje stan u prizemlju, na prvom, trećem i četvrtom katu, dok suvlasnik 2 posjeduje stan na drugom katu. Problem je sljedeći, iz prizemlja se zajedničkim stubištem dolazi do prvog kata, međutim, kako bi se došlo do zajedničkog stubišta koje vodi od prvog do drugog kata mora se proći dijelom terase koju posjeduje suvlasnik 1. Suvlasnik 1 ne želi taj dio terase staviti kao zajednički dio, jer je to njegova terasa, te on omogućava suvlasniku 2 da prolazi tim dijelom terase da dođe do svog stana na drugom katu. Tu je sad problem za suvlasnika 2, da bi došao do svog stana mora prolaziti kroz tuđi dio, može se dogoditi da mu suvlasnik 1 odjednom zabrani prolaz preko svoje terase, te on ne bi imao mogućnosti doći do svog stana na drugom katu. Što napraviti? Mora li suvlasnik 1 svoj dio terase dati u zajednički dio? Ako ne mora, može li se to riješiti nekim ugovorom o pravu služnosti? U prilogu se nalazi skica tog problema. Hvala unaprijed na pomoći
  9. Pozdrav, u velikom sam problemu i nadam se da cete mi nekako pomoci sa savjetima. Bio sam primoran ici na posao autom jer zivim u selu koje je 45 min autom udaljeno od radnog mjesta. Autobusa ima vrlo rijetko i ne poklapaju se sa mojim radnim vremenom, a nemam s kime ici osim sam autom. Vec sam bio zaustavljen od strane presretaca 3.6 (napisano u komentaru prije) i dobio kaznu koja jos nije dosla. Tada sam odlucio naci stan u blizini radnog mjesta i trebao sam se danas useliti. Jucer sam nazalost po drugi put zaustavljen od presretaca i odmah sam dobio kaznu 10 000kn i 6 mjeseci bez dozvole. Sad pitanje, jos nisam dobio prethodnu kaznu, ova druga je urucena na licu mjesta, mogu li se ikako zaliti da se ista smanji, ima li neki primjer zalbe, sta uopce da napisem u zalbi? Hvala svima koji pomognu.
  10. Pozdrav. Prije nekog vremena uhvacen sam za volanom pod utjecajem alkohola. Oduzeta mi je vozacka dozvola na 6 mjeseci i izrecena mi je novcana kazna od 5000kn. Na tu kaznu sam se zalio i smanjena mi je na 3000kuna kazne i 3 mjeseca zabrana upravljanja vozilom. Danas sam zaustavljen od strane presretaca koji je prilikom provjere utvrdio da je vozacka dozvola nevazeca. Urucio mi je kaznu na kojoj ne pise nista osim da ce mi sud odredit novu mjeru. E sad,moze li mi neko rec koje ce bit posljedice i kakvu ce odluku sud donijeti, te imam li pravo na novu zalbu. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija