Jump to content

Sttina

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Sttina objavio

  1. Sttina

    Razvod

    Hvala na savjetima, svima ❤️ .
  2. Sttina

    Razvod

    Puno hvala ❤️ !
  3. Sttina

    Razvod

    Znam. Puno hvala na komentaru. Treba mi to. Jedan od razloga zašto stalno ovo odgađan je i jer je moj otac srčani bolesnik i strah me da mu se štagod ne dogodi kad krene ovo sa sudom.
  4. Sttina

    Razvod

    Razlog za razvod nisam navela, jer ne želim iznositi prljavo rublje ovako javno. Djeca znaju za situaciju, ali ne baš za moju konačnu odluku. S obzirom da se otac ne bavi s njima (ja ih s posla zovem za probudit za u školu iako je on doma), mislim da se tu ne moram bojat njihove odluke, a i svjesni su da su im sve što imaju omogućili moji roditelji. Ja sam mislila pričekat dok budu punoljetni, baš radi izbjegavanja CZSS-a, ali ipak ne mogu više, a i mislim da mi je pametnije radi stana s obzirom da je još pod kreditom koji, opet plaćaju moji.
  5. Sttina

    Razvod

    Puno hvala na odgovoru. Da, stan je na moje ime, a prodaja ne dolazi u obzir (iako on to spominje) - nit je otplaćen do kraja, niti etažiran, a i nedovoljno velik da bi se dijelio na 2 dijela (58m2). Novaca nemamo za išta, a i moji roditelji nisu bogati, već su, eto, nešto uštedjeli tokom godina. Ne mogu njih više pitat novaca iako on to očekuje. Shvatila sam da se i oženio za mene, jer je vidio da bi se mogao dobro osigurati vidjevši da će nas moji pomagati (pa i odjelo za vjenčanje su mu oni kupili). Znam da je to nebitno, ali morala sam. Moram konačno pokrenuti sve ovo, jer ću se razboljeti ostane li on još uvijek tu 😢 .
  6. Sttina

    Razvod

    Želim se razvesti. Nikakve šanse nema za popravkom situacije. Brak već odavno to nije. Prije 12 godina sam kupila stan (prije toga 7 godina podstanarstva). Moji roditelji su dali iznos za pola stana, a ostatak sam digla kredit s napomenom da mi je majka sudužnik. U ovih 19 godina moji roditelji su nas stalno financijski pomagali (plaćali rate kredita kad mi ne bi mogli, a to je bilo često, platili sve školske knjige, izlete, treninge i još puno toga za naša dva sina, mužu plaćali tečajeve, doškolovanja, a sve u cilju da nam olakšaju život). S njegove strane financijske pomoći nije bilo nikada, jer njegovi "nemaju". Ja ne osporavan da on nije radio i sudjelovao u svemu, ali da nije bilo mojih roditelja, mi bi bili teška sirotinja. Što se tiče djece, sve je bilo prepušteno meni. Dva sina (1. i 3.r. srednje škole) - 1 roditeljski sastanak (skupa sa mnom) i jedan razgovor po pozivu kad je mlađi sudjelovao u nekakvom šaranju u školskom WC-u. Mogla bih svašta još napisat, ali bilo bi predugo. Uglavnom, ja želim da on iseli, a on, naravno, ne. Govori mi da se ja vratim roditeljima, ali zar su mi roditelji sve to omogućili da bih im se ja vratila? Inače, on se kao "dobri brat" odrekao svog dječjeg dijela i bez pogovora majčin stan prepustio bratu. Kaže da mu pripada pola moga stana, jer je 12 godina radio i mučio se, ali sa njegovom i mojom plaćom ne bi preživjeli, a kamoli plaćali kredit. Kaže da će iseliti kad mu to sud kaže. Ja ne želim skandale i razvlačenje familije po sudu i on to zna i zato me tim ucjenjuje. Šta da napravim? Kome da se obratim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija