Jump to content

grindelwald1097

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Dosta sam googlao u vezi moje situacije, ali iskreno Vi sste mi prvi put rekli za tu opciju. Realno, očekivao sam sutra otići u banku samo da mi kažu da to odma platim ili ide nova ovrha, ali ako ovo postoji ne da mi je uljepsan dan, nego valjda mjesec . Uzima mi 1/4 plaće ovrha. I meni je bilo čudno, doduše to sam pokušao napraviti prije otvaranja zaštićenog računa, tako da je to možda igralo ulogu. Ma iskreno, najvjerojatnije ću uzeti tu opciju na 12 mjeseci i to lagano otplaćivati, pa kada se riješi ovrha (prema nekakvim mojim kalkulacijama to bi trebalo biti do kraja godine) ostatak odmah uplatiti. I još jedno pitanje, isprike na dosađivanju. Malo sam letio po podforumu za ovrhe pa vidim da ima dosta ljudi koje još nakon otplaćenog duga zezaju agencije i sl. pa me zanima, kada sve zatvorim i sve račune podmirim, koju dokumentaciju i odakle bi bilo pametno izvaditi da je dokazano da je dug podmiren, čisto ako me krenu kroz par godina opet zezati za nekaj nepostojeće da im mogu priložiti sve dokaze da je dug podmiren?
  2. Hvala na odgovoru, iskreno, nisam bio pametna osoba kad sam napunio 18 i gluposti se događaju kao što vidite.... Iskreno, gledao bih to riješiti što prije, ali kredit za ovršene sam prilično siguran da ne budem dobio, jer sam tek 3 mjeseca kod novog poslodavca. Znači, ako sam dobro shvatio, mogao bih se dogovoriti sa bankom te taj minus riješiti obročnom otplatom? Hoće li biti moguće to raditi uz trenutnu ovrhu? Što se tiče ove štednje, pokušao sam odmah ju povući i tako namiriti barem malo dugovanje, međutim, gospođa na šalteru u pbzu mi je rekla da je to nemoguće, tj. da mi je štednja blokirana i ne mogu s njom nikaj napraviti. Pa pošto je sada privremena deblokada, računao sam to staviti na minus što bi mi smanjilo dug prema pbzu na nekakvih 4400kn i probati se dogovoriti s njima otplatiti taj dug putem opće uplatnice na 4 mjeseca. Ne znam dali će to funkcionirati?
  3. Pozdrav, Početkom godine sam ovršen za 7000kn od strane EOS Matrixa, što mi je redovito skidano sa plaće. Taj dug se smanjio na nekakvih 6000kn prije nego je izvršena deblokada od strane FINE zbog korone. Međutim, imao sam dozvoljeni minus od 7500kn u PBZu koji odmah sa početkom ovhre su ugasili. Kada je izvršena deblokada, u dogovoru sa šefom nastavljeno je upljaćivanje trećine plaće na glavni račun kako bih se smanjio sada već nedozvoljeni minus u PBZu, koji je smanjen na otprilike 6000kn. Međutim, dobio sam poštom da moram ići u banku na dogovor o otplati tog minusa ili će mi zatvoriti tekući račun i ići na prisilnu naplatu. Mene sada zanima, kako se mogu dogovoriti sa bankom? Hoće li mi dopustiti nekakvu otplatu na rate putem opće uplatnice? Kakav je PBZ po tom pitanju? Ako se ne uspijem dogovoriti sa njima, i ako proces ode na prisilnu naplatu, znači li to da mogu otvoriti tekući račun u drugoj banci? Ili kako će onda ići proces naplaćivanja? EDIT: Također i da nadodam, imam oko 1.400kn u štednji, mogu li to iskoristiti pri namirivanju minusa?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija