Jump to content

Naradin

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Naradin

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Naradin

  Razvod braka

  Poštovani, Obratila sam se telefonski socijalnoj radnici i objasnila da otac živi u drugom gradu, da uopće nije vidio djetete skoro godinu dana, također da mu se ne javlja telefonski niti financijski sudjeluje u dužnostima prema djetetu. Dijete je bilo i na operaciji bruha, ja sam ga porukom obavijestila o svemu, on je samo odgovorio na poruku i drugi dan je upitao kako je prošla operacija i to je to. Socijalna radnica ide na godišnji i rekla je da će me probati ubaciti pa da zapišemo moju izjavu, problematiku. U međuvremenu sam otišla u savjetovalište pri cezss gdje sam se objasnila kako stvari stoje da sam ostala zbog epidemije bez posla da sam na hzzz - e, da živim u malom stanu kod roditelja i da otac uopće nije aktivan po pitanju djetetovih potreba. Dijete kreće u rujnu u 1. razred osnovne škole. U međuvremenu imamo zakazan 2.termin medijacije (danas) koji sam ja pogurala jer ocu paše da ne plaća alimentacije I ne sudjeluje u obvezama oko djeteta. Zanima me kako bih se ja trebala postaviti na medijaciji jer ja bih htjela da dobijem veća prava oko skrbištva s obzirom na očevo ponašanje. Tema na medijaciji zadnji put je bila dogovor oko viđanja(odnosno da on napokon uspostavi kontakt s djetetom što na kraju nije odradio) i alimentacija (ne možemo se usaglasit jer otac daje 1300, a po ob. zakonu za dijete od 7.g ide 1500 kn, on tvrdi da ima prosječnu plaću i kredit za stan od 2000kn, no ima veću plaću). On već sad pokazuje znakove da bi mi htio sudjelovati oko djeteta samo kad meni treba zagorčat život, odnosno molim ga da djetetu izvadimo osobnu već preko godinu dana i već se naslađuje i pravi se važan kako ja njega trebam molit, naganjat i sl. Da li imam pravo na nekakvu refundaciju , odnosno da mi se isplati unazad sve ovo što ni kn nije pomogao oko djeteta? On je predao zahtjev na czss u ožujku prošle godine. Hvala na odgovoru.
 2. Naradin

  Razvod braka

  Hvala Vam na savjetima. Svako dobro.
 3. Naradin

  Razvod braka

  Kada sam napisala dogovor pri tom mislim da napokon počne viđati dijete jer ja mu ne mogu na pamet dovesti dijete u stan jer ne znam ni gdje je ni što radi. A ja kad sam bila zadnji put u stanu on samo ode iz stana i nema ga.
 4. Naradin

  Razvod braka

  Poštovani hvala na odgovorima, ispričavam se ako sam nešto izostavila, jako je komplicirana situacija. Stan je kupljen 2017. - te na 2018. godinu i živjeli smo godinu dana u njemu, onda je sve krenulo naopako.On je odgađao prijavu, kao budemo... Ja sam sama otišla na policiju, aIi nisam mogla bez njega, imala sam i vjenčani list. On me namjerno nije htio prijaviti, to sam tek kasnije shvatila jer je on savjetovanje od strane tate koji je pravne struke i očito su im namjere bile loše i unaprijed isplanirane. Dijete nije pohađalo vrtić, čuvala ga je moja mama i dijete je naviknuto na okolinu i zato mu taj razvod i nije teško pao. Kad je došlo vrijeme male škole koje je obavezno, na neki način sam bila prisiljena ga tamo prijavit, a otac je to tako i htio čak je i djetetu tako rekao. Pokušala sam ga upisati u mjesto boravka oca, ali nije bilo moguće bez prijave adrese. To je sve tako is planirano, samo da mene "izbaci" iz stana. Predškola je završila, sad je vrijeme za upis u 1. razred on se uopće ne javlja, ni za vrijeme potresa, ni korone, ništa. Ja sam prije korone tri puta navela dijete da se javi tati putem govorne poruke i dijete ga je pitao kad će se vidjeti i on je obećavao, međutim došla je korona i sve je stalo. Prije korone smo imali prvu medijaciju gdje sam ja sugerirala da ako hoće "prvi" put da se zajedno nađemo s djetetom da bi dijete lakše svatilo situaciju i da vidi da smo mi ok. On je pristao, no došla je korona i ništa, korona je prošla od njega ni glasa. Ja sam došla poslije korone u stan, misleći da se porazgovaramo i da se dogovorimo, da dijete možda dođe do njega ili nešto sl. No on je doslovno pobjegao iz stana i nije ga bilo cijeli dan. Ja sam se vratila nazad i od tad stvarno ne znam da li njemu nije dobro ili je zaista toliko bezobrazan, jednostavno ne znam što da radim upravo jer me je strah kako će ustanove reagirati. Kad smo bili zadnji put na czss oni su i tad znali za situaciju da je dijete kod mojih da nas nije htio prijaviti na adresu, da ga ne viđa.. Također sam to rekla na medijaciji. Na czss se nismo uspjeli dogovorit oko alimentacije i zato smo završili na medijaciji.
 5. Naradin

  Razvod braka

  Zna li netko da li bi s ovakvim ponašanjem oca prema djetetu postojala mogućnost da izgubi skrbništvo? On doslovno izbjegava bilo kakvu konverzaciju samnom vezano za razvod i nema nikakvog dogovora, razgovora vezanog za djetetovu budućnost? Kod medijatora je izjavio da on planira viđati dijete normalno kad sve ovo završi, ali da se sad mora sredit. Hvala unaprijed na odgovorima.
 6. Naradin

  Razvod braka

  Puno hvala na odgovoru...
 7. Pozdrav, Kod mene razvod traje već godinu dana, sad smo zapeli kod medijatora. U braku smo 7 godina, imamo dijete od 7 godina. Stan je kupljen 2017, pola je suprug podigao kredit, a pola je njegov otac darova o njemu novce za stan. Dijete je rođeno u mome rodnom gradu i prijavljeni na adresu mojih roditelja gdje sam i ja bila kao djevojka i ostala prijavljena kao udana jer smo bili pod stanari pa nisam imala prijavu. Kada se stan kupio sve je krenulo nizbrdo, tako da se ni ja ni dijete nismo uspjeli prijaviti na adresu tog stana, a suprug naravno je jer se on vodi kao vlasnik stana. Kako je dijete morali krenuti u predškolu jer nije išao u vrtić, on nije htio prijaviti dijete na svoju adresu, odnosno našu jer svi smo živjeli u tom stanu (dijete i ja ne prijavljeni) bila sam primorana dijete upisati u malu školu s mjestom boravka u mome rodnom gradu, a ne gdje smo zapravo živjeli. Prošlo je godinu dana od kad je suprug predao zahtjev za rastavu i mi smo sad zapeli kod medijatora jer je sve stalo zbog epidemije covid - 19.U međuvremenu dijete se upisuje u školu i treba na jesen krenuti u 1.razred, ali za cijelo ovo vrijeme otac ga nije niti jednom na zvao ni posjetio, a naravno ni financijski pit pomogao. Zbog situacije s korona virusom nije mi produžen ugovor, nego sam ostala bez posla. Živimo cijeli vrijeme kod mojih roditelja u malom stanu. Može li mi netko dati savjet? Hvala
×
×
 • Napravi novi...