Jump to content

Nina6378

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Nina6378 objavio

  1. Hvala svima na odogvorima, vidim da je situacija ozbiljnija nego što sam mislila. Kako je tako je, vidjeti ćemo kako ću dalje.
  2. Pozdrav, Pišem ovo radi dobivanja informacija o mogućim kaznama i mjerama koje bi mi mogle biti dodijeljene nakon navednih prekišaja; 29.04. sam u 03:10h bila zaustavljena od strane policije te sam napuhala 1.01, odnosno 0.91 nakon umanjenja. Nakon toga mi policajac uručuje obavezni prekršajni nalog gdje piše visina novčane kazne (390 eura), naredbu o određivanju mjere opreza te zapisnik. U naredbi i određivanju mjere opreza je navedeno da mi je uspostavljena mjera zabrane upravljanjem vozilom uz oduzimanje dozvole do 15:20h. U razgovoru s policajcima sam ih molila da me pustu da odem sama do doma jer sam bila udaljena svega 4 min od kuće i nisam bila sigurna da će netko biti u mogućnosti doći po mene i po auto. Iz našeg razgovora sam dobila njihove "odobrenje" da odem prema doma. U trenutku kada sam krenula prema doma, nisam napravila ni 100m na prvom skretanju me čekala druga patrola. Druga patrola mi je opet dala da pušem i napuhala sam tada 0.88 nakon umanjenja. Druga patrola me izvadila iz auta, tražili su da ostavim auto te su me htjel odvesti u stanicu. Nakon nagovaranja od moje strane da ukoliko uspijem nekoga dozvati da dođe po mene mogu ići doma. Uspjela sam se snaći i policija me pustila kući. Druga patrola mi je uručila zapisnik u kojem opet piše koliko sam promila napuhala i uz to obavijest o kršenju mjere zabrane upravljanjem vozila te da će biti podnijet optužni prijedlog. Nemam točno vrijeme ispitivanja druge patrole jer u zapisniku piše da je ispitivanje počelo u 4:06 i završilo tada, a ja sam već u 3:40 zvala nekoga da dođe po mene. Pretpostavljam da je drugo ispitivanje počelo oko 03:30. Moje pitanje je sada kakvu kaznu ja mogu očekivati od ove druge patrole, odnosno o kršenju mjere opreza? Da li se isplati žaliti na prvu mjeru opreza zabrane upravljanjem vozila? I samo radi interesa me zanima da li je prva patrola bila obvezna možda ostati samnom dok ne parkiram auto odnosno maknem ga s ceste i izađem iz njega. Nažalost nisam bila svjesna ozbiljnosti situacije i iz tog razloga sam nastavila voziti prema doma. Imam vozačku već 6 godina, nisam mladi vozač te prije toga nisam nikad bila kažnjavana Molim vas ako bi mi mogli pomoći s gore navednim pitanjima, bila bi vam jako zahvalna!
  3. Pozdrav, Može mala pomoć u vezi jednog pitanja. Znači u posjedu imam jedno zemljište malo izvan grada Šibenika te na relativno nedostupnom terenu, moja želja je tamo napraviti maslinik. Kako je teren na nedostupnom mjestu, otišla sam provjeriti na katastru da li postoji nekakav put do te moje zemlje. Saznala sam da uz moju zemlju postoji dio zemljišta grada Šibenika koje se u katastru navodi kao "put", moje pitanje je sada da li ja imam nekakvo pravo tražiti od grada Šibenika da napravi tamo adekvatan put? Nadam se da mi netko može pomoći. Lijep pozdrav.
  4. Poštovani, molim za pomoć. U posjedu imam poljoprivredno zemljište veličine 12000 m2 i ove godine smo odlučili pretvoriti zemljište u maslinik te eventualno napraviti jednu manju kućicu koja bi služila za turizam. Kad sam otišla provjeriti situaciju na katastru primjetila sam da na zemljištu postoji zabilježba da je 09.10.2018. godine stavljeno pod zaštićeno područje, odnosno da postoji neki posebni pravim režim, KLASA:932-07/18-09/99, URBROJ:541-24/2-1-18-3, i čl 127. st.4 Zakon o zaštiti prirode (NN 80/13). Moje pitanje je, dal li ovakvo nešto utječe na moje prije navedene planove? Bila bi zahvalna na pomoć.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija