Jump to content

slater

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Među pitanjima za posebni dio (financije) na više mjesta sam naletio na ova dva pitanja. Da li netko zna što točno treba znati o ta dva pojma? Naime, o carinskoj tarifi u Carinskom zakonu samo piše što obuhvaća (sustav nazivlja i brojčanog označavanja robe preuzet iz kombinirane nomenklature Europske unije...)ali nisam siguran da se to traži. (ja sam iz Porezne uprave, pa baš nisam upoznat sa carinama) A što se tiče platne bilance, za nju uopće ne znam kojim bi od zakona navedenih među literaturom ona bila regulirana i gdje bi bila njena definicija. Eto, ako netko slučajno zna...
  2. Mene je danas nazvala gospođa iz PU i rekla da sam prošao pismeni dio, te da dođem 7.4. (ponedjeljak) na razgovor. Pa bih bio zahvalan kad bi netko tko je bio na razgovoru napisao kakav je razgovor i kakva su pitanja (što odgovoriti da budu sretni) i da li je odlučujući pri odabiru (navodno se odovori na intervjuu boduju na isti način kao i testiranje). Da li je moguće da netko rasturi na pismenom, i onda ne bude primljen, jer komisija utvrdi da mu posao samostalnog upravnog referenta nije posao o kojem je maštao cijeli život?
  3. E, hvala. Nego, još samo me zanima to testiranje rada na PC-u. Pošto baš ne koristim često Word i Excel, znam samo osnove. Pa, jel bude nešto komplicirano, tipa oni grafikoni i to? Što je najteže? Ne bih htio da zbog te gluposti budem eliminiran.
  4. Imam nekoliko pitanja vezano uz natječaj od 23.01.2008. (Porezna uprava, Zagreb, 73 vježbenika) 1. Kao prvo, uvjet je VSS pravne ili ekonomske struke. Kakav je to posao koji može obavljati i pravnik i ekonomist? Iako, sudeći po nazivu (samostalni upravni referent),to može obavljati i osoba s osnovnom školom. 2. Koji su kriteriji pri odabiru? Da li isključivo rezultati na testiranju? Da li se prima određeni broj pravnika i određeni broj ekonomista ili su svi jednaki? 3. Kako izgleda testiranje? Na N.N piše da se pravni izvori mogu naći na web stranici Porezne uprave, ali meni već par dana pokazuje error kad pokušavam ući na stranicu.
  5. Da li netko zna koji su pravni izvori za testiranje za ovo radno mjesto i kakva su otprilike pitanja, te da li se testira i poznavanje rada na računalu i što točno? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija