Jump to content

Elza27

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Elza27 objavio

  1. Hvala na odgovoru. Iako bih voljela čuti odgovor nekoga tko je bio u istoj situaciji, da li se nakon probnog rada dobijemo nove rješenje ili ne? Ili je to to i sad imam 6 mjeseci da položim državni ispit
  2. Primljena sam u državnu službu pred 3. mj na neodređeno sam primljena uz probni rok na 3 mjeseca. Ta tri mjeseca su prošla pred tjedan dana i nitko mi ništa ne govori da li je sve u redu i da li sam primljena budući da je 3 mjeseca probnog roka prošlo? Molim vas da li netko od vas zna da li nakon što prođu 3 mjeseca probnog roka dobijem novo rješenje kojim se potvrđuje da je to to i da je sve u redu?? Hvala vam unaprijed
  3. Molim da mi netko pojasni sljedeće: pred dvije godine kada sam bila student županija mi je odobrila studentski kredit koji sada s 1.1. kreće na naplatu. Radi se o tome da imam mala primanja pa sam molila županiju da mi produži rok otplate kredita, te su mi to odobrili, sa 2 na 4 godine su mi produžili rok otplate. Sada su me zvali iz banke da moram doći ja i jamac potpisati aneks ugovora i šest suglasnosti kod javnog bilježnika, ovjera jedne suglasnosti košta 46 kn, tako da bi me oko 300 kn to sve košta (imaju još neki troškovi). Ja te novce nemam, opet ću morati posuđivati, pa sam zamolila u banci ako mogu da potpišem samo ja i jamac samo aneks, zato jer sam ja bila kod bilježnika već kad sam bila na sklapanju ugovora o kreditiranju. Banka kaže da se one suglasnosti ne priznaju zato jer su se znatno uvijeti promijenili (rok otplate, iznos anuiteta itd.)... Molim da mi netko da savjet kako da to riješim, da li su prema zakonu stvarno potrebne sve te suglasnosti, e da rekli su mi s obzirom da sam sad zaposlena, da bi čak trebalo osam suglasnosti, ali da će me oni nastaviti tretirati kao studenta tako da barem tu imam manje troškove... O kakvim suglasnostima se tu uopće radi?
  4. Molim vas da mi netko odgovori, tko poznaje zakon, jer mi hitno treba, krajem ovog tjedna trebam potpisati aneks ugovora i moram ići k javnom bilježniku...
  5. Molim da mi netko pojasni sljedeće: pred dvije godine kada sam bila student županija mi je odobrila studentski kredit koji sada s 1.1. kreće na naplatu. Radi se o tome da imam mala primanja pa sam molila županiju da mi produži rok otplate kredita, te su mi to odobrili, sa 2 na 4 godine su mi produžili rok otplate. Sada su me zvali iz banke da moram doći ja i jamac potpisati aneks ugovora i šest suglasnosti kod javnog bilježnika, ovjera jedne suglasnosti košta 46 kn, tako da bi me oko 300 kn to sve košta (imaju još neki troškovi). Ja te novce nemam, opet ću morati posuđivati, pa sam zamolila u banci ako mogu da potpišem samo ja i jamac samo aneks, zato jer sam ja bila kod bilježnika već kad sam bila na sklapanju ugovora o kreditiranju. Banka kaže da se one suglasnosti ne priznaju zato jer su se znatno uvijeti promijenili (rok otplate, iznos anuiteta itd.)... Molim da mi netko da savjet kako da to riješim, da li su prema zakonu stvarno potrebne sve te suglasnosti, e da rekli su mi s obzirom da sam sad zaposlena, da bi čak trebalo osam suglasnosti, ali da će me oni nastaviti tretirati kao studenta tako da barem tu imam manje troškove... O kakvim suglasnostima se tu uopće radi?
  6. Meni je kolega koji je položio sa SSS spremom rekao da imaju razumjevanja da si informatičar kad odgovaraš opći dio, pravnike cijede najviše... Naučite slijedeće zakone: 1. Zakon o elektroničkom potpisu (»Narodne novine« broj10/2002) 2. Uredba o djelokrugu, sadržaju i nositelju poslova certificiranja elektroničkih potpisa za tijela državne uprave (»Narodne novine« broj 146/2004) 3. Zakon o elektroničkoj ispravi (»Narodne novine« broj150/2005) 4. Zakon o elektroničkoj trgovini (»Narodne novine« broj173/2003) 5. Kazneni zakon (»Narodne novine« broj 110/1997, 27/1998, 50/2000, 129/2000, 51/2001, 111/2003, 190/2003, 105/2004 i 84/2005) – u dijelu koji se odnosi na odredbe kojima se uređuje računalni kriminal – odredbe članka 223., 223.a, 224. i 224.a. 6. Zakon o zaštiti osobnih podataka (»Narodne novine« broj 103/2003) 7. Uredba o načinu pohranjivanja i posebnim mjerama tehničke zaštite posebnih kategorija osobnih podataka (»Narodne novine« broj 139/2004) 8. Pravilnik o sigurnosti i zaštiti zdravlja pri radu s računalom (»Narodne novine« broj 69/2005) 9. Zakon o pravu na pristup informacijama (»Narodne novine« broj 172/2003) – u dijelu koji se odnosi na opće odredbe, načela i izuzeća sadržano u člancima 1. do 8. - proučite i smjernice uporabe otvorenog koda u tijelima državne uprave, e-hrvatsku, hitro.hr i slične servise, web protokole, web servise, webmail... 1) Linux, MS Windows- što su i što ih razlikuje? 2) Čime se osigurava autentičnost i vjerodostojnost elektroničke isprave? 3) Zakon o pravu na pristup informacijama – što je osnovni sadržaj zakona? 4) Osnovni sastavni dijelovi kataloga informacija? (naći definiciju u sklopu članka 22 Zakona o pravu na pristup informacijama) 1. Osnovne značajke elektroničkog potpisa 2. Programsko okruženje javnih usluga kroz sustav hitro.hr 3. Ukratko opišite što i kako uređuje uredba o načinu pohranjivanja i posebnim mjerama tehničke zaštite posebnih kategorija osobnih podataka 4. Pojam informacije i informacijskih sustava,opišite značenje i navedite primjere 1. Sigurnost informacija 2. Zakon o elektroničkom dokumentu i potpisu - u narodnim novinama "Zakon o elektroničkom potpisu" 3. Baze podataka 4. E-mail 1. Što je datoteka? 2. Zapis, polje, te ključ u zapisima podataka u računalnim sustavima? 3. Elektronička isprava - značajke i postupci zaštite? 4. Na koji način se provode postupci očuvanja integriteta i autentičnosti elektroničkih isprava sukladno odredbama o el. ispravi? 5. Temeljne odredbe propisa kojima se uređuju poslovi certificiranja elektroničkog potpisa u tijelima državne uprave I vi ostali informatičari, javite ako imate iskustva sa polaganjem informatike na DSI-u!
  7. Ma ljudi hajde pomagajte! Nije valjda da ste tako sebični...
  8. Pozdrav svima! Ovako imam jednu zamolbu. DSI mi se približava, učila sam po nekoj skripti, ali bi molila ako imate popis pitanja za DSI da mi pošaljete! Plz, hitno je jer mi se rok približava, a meni se sve ispremješalo u glavi, više ne znam što znam, što ne znam, što moram znati... I da, ako je netko skinuo materijale za EU sa one web stranice entereuropa, plz pošaljte mi i to jer ne stignem to skidati sama, a ima dosta toga... ili pošaljite nešto drugo po čemu mogu učiti EU... To sve mi pošaljite na reah27@gmail.com
  9. Molim da mi netko objasni razliku između javnog službenika i državnog službenika? Ili je to isto? Ja mislim da je ista, ali nisam pravnik, a mislim da netko od vas pravnika zna protumačiti razliku, ako postoji, kao i stavite zakone, uredbe, pravilnike ili što već definira te pojmove??? I zanima me da li netko zna postoje li zakoni koji određuju napredovanje drž službenika ili je to određeno nekim unutarnjim pravilnikom unutar tijela di radimm, čime je propisana motivacija zapsolenika, napredovanje, zapošljavanje samih zaposlenika...? Molim vas ako netko može da mi razjasni ukratko te stvari ili da me uputi na izvore gdje mogu to pročitati! Unaprijed vam hvala!
  10. Lijep pozdrav! Molim vas da mi odgovorite ako tko zna da li i poslijediplomanti mogu kupiti kartu za prijevoz tramvajem po studentskim cijenama? Pa ipak i mi smo studenti, a neki i nezaposleni... U referadi na faksu su se čudili kada sam donijela potvrdu za prijevoz tramvajem da mi je ovjere...i tu su nastale komplikacije... a trenutno nisam u mogućnosti otići do ZET poslovnica da provjerim ako mogu dobiti kartu po stud. cijenama?
  11. quote] Milly je napisao: Osobno radim i radila sam i prije u radnim sredinama gdje se takve stvari ne bi tolerirale. A kako se take stvari kontroliraju tamo gdje ti radiš tj. koji su mehanizmi kontrole?
  12. Zaposlila sam se u ministarstvu i oni me traže da im donesem potvrdu o cijeni mjesečne karte ukoliko želim da mi se vrate troškovi prijevoza. E sad, ja otišla na autobusni kolodvor i oni mi rekli da ukoliko želim dobiti tu potvrdu trebam prvo predati zamolbu za izdavanje potvrde koja košta 100 kn. Da li je možda netko već imao ovakvih iskustava, zar se stvarno izdavanje te potvrde plaća? Čak sam i mislila da mi izdaju predračun o cijeni karte jer mislim da mi to moraju izdati bez da naplate, ali nisam sigurana da li je to tako? I da li će mi ministarstvo htjeti vratiti te troškove na temelju predračuna ukoliko ga dobim od autobusnog kolodvora?
  13. Lijep pozdrav! Molim vaš savjet glede sljedećeg. 2002. godine uplatila sam temeljni kapital 20.000 kn za osnivanje poduzeća u PBZ banci. Nakon registracije poduzeća odlučila sam prebaciti kapital na račun Hypo banke. PBZ je dana uputa za prebacivanje novca na Hypo banku s time da sam išla prije toga u Hypo banku kako bi otvorila račun tvrtke, pri čemu sam od službenika dobila samo broj računa, ali nisam nikad potpisala obrazac za otvaranje računa u Hypo banci. Službenik mi je rekao da kada novci stignu na račun Hypo banke da će me nazvati da dođem otvorim račun tvrtke. Do 15.12. 2007. nitko me iz te banke nije kontaktirao, te sam stoga ja odlučila uzeti novce sa računa Hypo banke, ali kada sam došla tamo službenk mi je rekao da račun s tim brojem ne postoji. Otišla sam u PBZ i oni su mi dali dokaz da su novce prebacili u Hypo banku na njihov račun. Hypo banka to ne priznaje, te me zanima što mi mogla učiniti da mi novce vrate. U Hypo banci sam tražila dokaz da su mi isplatili novce, ali oni kažu budući da je prošlo pet godina nemam pravo uvida u arhivu. Što da radim dalje? Molim neki savjet? Napomene: za poduzeće je plaćen samo temeljni kapital, a poduzeće nikad nije aktivirano tj. nije počelo raditi.
  14. Zahvaljujem na odgovoru. Inače znam ja da imam pravo na putničke troškove, ali u slučaju da se vozim javnim prijevozom ti troškovi su punu veći. Zapravo radi se o tome da je moj posao u drugoj županiji, a meni se ne da svaki dan putovati, pa ću rađe uzeti stan u županiji gdje mi je radno mjesto, a na poslu ću reći da putujem svaki dan iz svog mjesta prebivališta tako da mi se plate putnički troškovi s kojima ću ja onda platiti stan. A seka će me besplatno prebaciti do radnog mjesta
  15. Pomozite tko može... Ovako ja dobila posao u ministarstvo, trebala bi početi raditi uskoro (2.tj)... Zanima me sljedeće. Rekla sam na poslu da bi se vozila javnim prijevozom na posao jer tako imam pravo na dosta velike putničke troškove, iako se ja zapravo ne bi vozila javnim prijevozom, nego bi me usput sestra ostavila na poslu kada ide ujutro, pa bi mi lova za kupnju karte za vlak zapravo ostala, ali problem je u tome da ja sad ne znam da li će možda ovi s posla provjeravati svaki mjesec da li sam ja stvarno kupila kartu za vlak? Da li će me tražiti račun ili neku potvrdu svaki mjesec? I još jedna pitanje. Dobila sam posao vježbenika, pa me zanima koja će biti vrsta radnog odnosa-tj. na određeno ili neodređeno?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija