Jump to content

mori

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prijavila sam se na natječaj za radno mjesto u jedinici lokalne samouprave. U natječaju je bilo navedeno da će poziv na testiranje kandidatima koji udovoljavaju uvjetima natječaja biti objavljen na internet portalu jedinice lokalne samouprave. Uvjetima natječaja sam udovoljila i u skladu s time sam pozvana na testiranje. Na nesreću, uvjetima natječaja su udovoljile i dvije osobe interesantne lokalnim medijima na području grada u kojem živim te je stoga poziv na testiranje sa objavljenim imenima svih kandidata objavljen na web portalu jedinice lokalne samouprave iskorišten od strane lokalnog dnevnog lista na nezgodan način. Naime, objavljen je članak u kojemu se navode dvije poznate ličnosti koje su pozvane na testiranje te također svi drugi kandidati među kojima je i moje ime. Moje pitanje je da li u ovome slučaju zakon štiti potencijalne posloprimce na način da zabranjuje javnu objavu kandidata pozvanih na testiranje? Naime, javna objava moga imena bi me mogla staviti u neugodnu poziciju pred sadašnjim poslodavcem. Da li je jedinica lokalne samopurave imala pravo na ovaj način uputiti poziv na testiranje kandidatima koji udovoljavaju uvjetima natječaja? Da li je lokalni dnevni list imao pravo iskoristiti tu informaciju na gore opisani način? Nisam pravne struke te mi je samostalno pronalaženje i tumačenje zakona iz tog područja isuviše težak zadatak.
  2. Svjesna sam toga da nakon ugovora na određeno ne mora doći do produljenja istog ugovora, a kamoli do obaveznog zasnivanja ugovora na neodređeno, kao i toga da trajanje radnog odnosa može biti i kraće od navedenih 6 mjeseci te "težine" koju ugovor na neodređeno ima za poslodavca. Moje promišljanje što se tiće uračunavanja ova 2 prethodna mjeseca u rad u novoj firmi je uzrokovano nekim drugim motivima što nije tema za pravni forum. Upravo me zanimalo na što se odnosi ovaj članak da se prenose prava, jer mi je taj podatak bio jako važan kako bi razjasnila jednu svoju dvojbu koja se više tiče međuljudskih odnosa. Puno hvala.
  3. Dakle sklopila sam ugovor o radu na određeno vrijeme do 6 mjeseci u firmi X . No, firma X je dio svojih radnika prebaciti u firmu y U firmi X sam radila 2 mjeseca te sam potom sklopila ugovor o radu na određeno vrijeme do 6 mjeseci u firmi y. Stvar je u tome što sam je tek sada primijetila da sam novi ugovor potpisala opet na određeno vrijeme od 6 mjeseci. U novom ugovoru također stoji članak:sva stečena prava radnika/ce koja su se ostvarila radom u firmi X Poslodavac prihvaća i u cijelosti priznaje. Zanima me da li je onda i moj ugovor trebao biti na 4 mjeseca -da mi se uzimaju u obzir i dva mjeseca na neodređeno u firmi x? Stvar je u tome što nakon ugovora na određeno vrijeme očekujem potpisivanje ugovora na neodređeno vrijeme i ova dodatna dva mjeseca mi ne odgovaraju. Logično gledano trebala sam bolje čitati. No svejedno me zanima da li se obzirom na gore navedeni članak ovaj ugovor može smatrati valjanim, ili mogu se obratiti pravnoj službi da mi naprave drugačiji ugovor na osnovu tog članka. Hvala unaprijed
  4. Plaćam otkup stana - obročne uplate u korist d.d. koje je u likvidaciji. Zanima me ako je društvo u likvidaciji jesam li obavezna i dalje plaćati za otkup. Pretpostavljam da jesam, nažalost.
  5. Znam, zato sam se i izvinula unaprijed. Jednostavno nisam pravnik pa nisam znala u koji podforum smijestiti moje pitanje. Puno hvala.
  6. Unaprijed isprika što ponavljam post i u ovom dijelu foruma. Postala sam i u podforumu stvarno pravo, pošto neznam gdje postati moj upit. Kod prodaje naslijeđene nekretnine (stana) plaća li se porez na dohodak od imovine na osnovu prodaje te nekretnine ukoliko je prodana u razdoblju kraćem od 3 godine od kada je nasljeđena (pretpostavljam da se za datum uzima datum pravomoćnosti rješenja o nasljeđivanju, ili ipak datum izdavanja rješenja o nasljeđivanju?) Prilično mi je hitno. Puno hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija