Jump to content

kolibric

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. I ako je postupak trenutno jos u prekidu, sto je s kamatama? Jel one teku, ako teku, tko bi ih trebao platiti nakon nastavka postupka? Ovako su se fino mogli javit za jos 50 godina....i nabit jos 50 godina kamata....pa nije valjda nasljednik svemu tome kriv? Dakle 14 godina kamata trebam platiti ja? Dok se netko ne sjeti ovrsiti me?
 2. nigdje to ne postoji, osim onog pecata koji sam vam zakacila maloprije gore, ako ste vidjeli. To rjesenje o nastavku postupka nikada nismo primili,niti ono uopce postoji. Sto bi znacilo da je jos uvijek valjano rjesenje iz 2006 kad je postupak prekinut i zapravo se nista nije dogadalo otada jer nas sud nije obavijestio? Da se oglusimo o obavijest Hanzekovica? Mozete mi pribliziti tu zastitu prava na sudenje u razumnom roku?
 3. I recite molim vas sto ako ovo nikada nije postalo pravomocno?
 4. Pa jel bi to trebalo biti u spisima? Da je stavljeno na oglasnu plocu? Jer toga nema.
 5. Ali nikada nije uruceno ovrseniku. Pokusano je 2 puta, nakon cega je vraceno jer je bio odsutan, na brodu....dakle, jel to znaci da nije nikada ni tekao rok za zalbu te da nije pravomocno? Saljem sliku nekakvog potpisanog rjesenja kojeg sam nasao u spisima.
 6. I po čemu nemamo pravo na poziv na zastaru?
 7. Molim vas, recite mi, kako cu iz spisa znati jel postalo pravomocno? Gdje to pise? Rjesenje o nastavku postupka ne postoji u spisu, niti smo ga primili... Datum podneska je 26.10.2017.
 8. I ako i imam pravo na zastaru, što se događa sljedeće? Sud dosudi obustavu svega? Ili sam i dalje dužan, ali me mogu drugačije goniti?
 9. Poštovanje, Prije par dana majka i brat dobijaju obavijest o stanju duga od Hanžekovića prema tvrtki HT, a kao zakonskim nasljednicima oca (premda sam i ja ravnopravni zakonski nasljednik, ja nista nisam dobio), a u svezi ovrsnog postupka koji se vodio i vodi prema njemu. Ostajemo u čudu, ovo nam je prvi glas o tome, otac je umro 2002.godine. Zovemo Hanzekovica, prvo sluzbenica ne zna nista, pa se ne javljaju, itd. Zovem Općinski sud, dobijam kronologiju događaja koju ću ovdje iznijeti, jer evo danas sam i otišao napraviti uvid u spise. Nakon što sam dobio Hanžekovića, oni utvrduju dug, plus 20 godina kamata, to ispada neka cifra... Uvid u spis i kronologija: Dakle, 2000. godine (otac je još živ) šalju ocu poštom prijedlog za donošenje rješenja o ovrsi. On taj dokument ne prediže jer se kao pomorac nalazio na brodu, dokument se vraća sudu. Isto pokušavaju par mjeseci poslije (točnije 2001), opet se događa isto, otac je na brodu, to se vraća sudu. Dalje vidim u spisu pečatirano rješenje o ovrsi 2000g (to je valjda to što su mu pokušali dostaviti). Sljedeće što rade je 2006.godine kada šalju službenika na teren radi popisa, procjene i prodaje pokretnina ovršenika. Tu zatiču moju majku (piše u zapisniku u spisu) koja izjavljuje da je suprug preminuo 2002.godine, daje smrtni list i ista se protivi popisu i procjeni (majka se od šoka, bolesti i općenitog stanja ovoga uopće ne sjeća, ali nebitno). Prema ovome, sud donosi rješenje o prekidu postupka 2006.godine radi smrti ovršenika. E sad......od tada (studeni, 2006) do listopada, 2017, nema nikakvog dokumenta u spisu. Te 2017 godine Hanžeković stavlja podnesak (dakle, valjda nastavlja postupak) pod brojem tim i tim, predlaže da sud nastavi postupak. Mi tada (2017g) nismo primili nikakvu obavijest....I prije par dana, kako sam gore rekao, dobijamo od Hanžekovića obavijest o stanju duga. Osnovno moje pitanje je da li imamo pravo ovdje se pozvati na zastaru pošto se apsolutno ništa nije događalo od 2006 do 2017, pa čak ni tada jer ničim nismo obaviješteni da se postupak nastavlja? Ovdje se borimo sami sa sobom, ne znamo kakva su iskustva od prije, sigurno mi nismo prvi, jesu li ljudi koji bi se pozivali na zastaru uspjeli i dobiti ove postupke ili svakako gubimo i bolje je platiti odmah i sada. Jer ako će nas odvjetnici i sudski troskovi doci vise nego je uopce ovaj dug, ne znamo isplati li nam se uopce borba? Hvala puno na citanju i vremenu.
×
×
 • Napravi novi...