Jump to content

Felipe

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Glavnica je oko 120 000kn. Pa i meni nije jasan taj dio, ovrhe sve sto imam su sad na EOSu to su sve bili PBZ dugovi, neki gotovinski krediti neplaceni i minus.
  2. Poslali su fotokopiju ovrsne isprave, koja glasi na PBZ i nema spomena EOS-a u toj ispravi. Upozorio poslodavca, ali ništa od tih novaca. Piši kući propalo, uplaćeno im je. No dobro, utjerivat te novce mislim da nemam načina osim u "rat" sa poslodavcem, što mi nije u interesu, a i nemam volje ni zivaca se natezat oko toga. Svima je jasno da su postupili protuzakonito, al sta se tu moze... Mene više zanima ovo, znači ovrha za taj iznos postoji na Fini, a sad su zatražili da se skida od plaće. Što to znači za mene? Jel to tako ide, pa ja poslije sudu dostavljam dokaze da je firma to platila jer Fina to ne vidi? Ako zbog ovog i dalje oni skidaju samo onaj "zakonski" dio plaće to mi nije problem da ide direktno EOSu od strane poslodavca. Nadam se da ne ide i "dupli" iznos jer kako ja to laicki vidim sad imam istu ovrhu na dvi strane pokrenutu. Postoji li ikakav nacin za "otpis" dugova, stečajem ili nekako drugačije? Imovine nemam, imam samo plaću i realno ne dobijaju neki iznos mjesecni da se to moze otplatit u nekom razumnom roku ispod 10 godina.
  3. Pozdrav, može mala pomoć. Imao sam ovrhu i zaštićeni račun preko Fine, ovrha od strane PBZa. Sve normalno, skidaju dio plaće, dio dobijam sve normalno. Prije 15 dana EOS Matrix šalje poslodavcu dopis sa prilozenom ovrsnom ispravom na PBZ iz 2018. godine i u dopisu pise da su otkupili ta potrazivanja od PBZa, bez ikakvog dokaza o tome, samo pise to u dopisu. Poslodavac danasnju placu uplacuje na racun i onda vidim da mi je skinut dio za ovrhu i racunovodstvo me tek tad obavijesti o ovom dopisu od Matrixa, ali uplacuje i "zakonski" ovrseni dio EOSu, Prvo ovrhe su obustavljene jos taman ovu plaću, drugo nema dokumenta koji dokazuje otkup tih potrazivanja nego stara ovrha otprije par godina di pise ovrhovoditelj PBZ. Sto napraviti? Jel ima nacin za dobiti taj iznos natrag? Koga tuziti? Otkud krenuti? Nije sad u pitanju neki iznos, al principi su principi. Meni je jasno da je poslodavac napravio pogrešku jer nije smio makar ovu plaću to napraviti. Isto tako evo gledam Očevidnik, nije bed EOS se upisao na te ovrhe sve je ispravno osim tog detalja da sam ja ovršen, a zakonski ne smijem biti još ovu plaću i nije mi jasno po kojoj osnovi poslodavac moze isplatiti ovrhu na temelju dokumenta starog 2 godine.
  4. Pozdrav, ako može mala pomoć kako izaći na kraj sa ljudima koji se parkiraju u tuđe privatno dvorište kuće? Imam u istoj ulici autoservis, trgovinu dijelova, salon automobila i svaki put kad ostavim otvoreno dvorište netko se parkira unutra i ostane redovno cijeli dan, nemam više volje dizati brisače, ostavljati poruke jer nema smisla osim što dolazim u iskušenje da ponekog pametnjakovica nokautiram kad mi kaže pa bilo je otvoreno, da ti ostavis da se stan zrači kroz vrata mogu li ja malo ući pogledati televiziju, leć i odmorit jer je otvoreno. Pauk i policija ne pomažu iako postoji ograda i nije javna površina osim u slučaju kad zatvore ulaz u dvorište. Postoji li zakonski problem za mene, ako ja zatvorim i zaključam dvorište dok je dotični parkiran unutra i odem na vikendicu 7 dana i pravim se blesav da sam imao trajekt i nisam ga mogao čekati, a dvorište mora biti zaključano jer me nema danima? Na koji drugi način riješiti problem osim staviti da su vrata motorizirana da se sama zatvore ili ugraditi šahtove po dvorištu pa se pravit da mi baš sad hitno treba pristup tom šahtu? Postoji li neki legalni način da se preodgoje takvi ljudi? Nije to problem da je to na 5 minuta, da je to koji put, moje dvorište je postalo njihov dodatni parking.... Nemam volje ni ja svaki put kad izadem, zatvoriti ogradu za sobom, nekad i zurim pa ni nemam vremena. Mogu li kako uvesti naplatu parkinga kao privatna osoba legalno pa makar da ih prisilim da plaćaju parking mjesto? Ima li kakav način za ovo legalno i mirno riješiti osim prijedloga s bušenjem guma i slično?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija