Jump to content

Lilywashere

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav. Razvedena sam, imamo 1 dijete (osnovnoskolac). Otac djeteta radi u Njemackoj. Cim sam ostvarila djecji doplatak iz Njemacke, samoinicijativno mi je umanjio alimentaciju (umjesto 1200 kn uplacuje 500 kn tj. manje od 70€). U ostalim troskovima ne sudjeluje. Ne mogu mu na normalan i civiliziran nacin objasniti da DD i alimentacija ne utjecu jedno na drugo. Mogu li se kome obratiti? Ili eventualno pokrenuti sud?
  2. Kakvi su ishodi takvih sporova kod nas? Nikad do sad nisam čuo da je itko to i pokušao. Jel se ispituje zbog čega je došlo do osiromašenja? Dakle, dokle je majka živa moja obitelj i ja smo na skliskom terenu, možemo živjeti u neizvjesnosti kad će se ona sjetiti osporavati darovni ugovor? Kuću smo u protekle dvije godine od kako sam upisan kao vlasnik renovirali i uložili više od 100 tisuća kuna, neki radovi su još u tijeku. Ima li smisla nastavljati s renovacijom? Majka je prilikom darovanja živjela u drugom gradu, bila udana... U međuvremenu se rastala (više propalih brakova i izvanbračnih zajednica kroz život) i vratila se te sam za nju kupio manju kuću u kojoj sad živi. Dakle, zbrinuta je, ima krov nad glavom, plaćene režije.. Na nagovor moje braće koji su od nje također darovnim ugovorom dobili zemljišta sad prijeti poništenjem darovnog ugovora i traži uzdržavanje isključivo od mene iako nas je troje braće.
  3. Sudskom odlukom o razvodu braka određen je iznos mjesečne alimentacije od 1000 kn za malodobno dijete. Od dana prestanka bračne zajednice do okončanja braka (7 mj) bivši muž nije mi uplatio ni jednu alimentaciju. Na sudu je dogovoreno da zaostale alimentacije plaća na rate dok je isplati cijeli dug 1000 kn redovne alimentacije + 500,00 kn duga. Međutim, dug nije u cijelosti isplaćen niti su mi redovito uplaćivane redovne alimentacije pa je ukupan dug 10 000 kn. Od razvoda je prošlo 5 godina. Čitavo vrijeme bila sam strpljiva, pristajala na dogovore, čekala, naivno vjerovala... Što mi je činiti? Kako utjerati dug? Može li na taj dug nastupiti zastara? Jesenas dijete kreće u školu pa razmišljam o traženju povećanja iznosa alimentacije. Odakle krenuti? Hvala
  4. Godine 2018. od svoje majke dobio sam kuću i pripadajuće gosp. objekte darovnim ugovorom. Temeljem ugovora upisan sam kao vlasnik 1/1 u katastru i gruntovnici. Majka ugovorom nije ostavila plodouživanje. Zanima me mogu li ona ili moja braća tražiti poništenje istog ugovora i vraćanje vlasništva majci?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija