Jump to content

aurora03

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je aurora03 objavio

  1. Ne. Odluka je donesena debelo nakon isteka roka za poništenje natječaja. Članak 24.st.5 Zakona o službenicima...kaže da se natječaj može poništiti u roku 60 dana- meni nije logično poništenje natječaja nakon izbora i izvršnog rješenja i još sa istekom roka od skoro 6 mjeseci? Na odluku nema pravo žalbe, ali na rješenje o poništenju donešeno na temelju te odluke ima.
  2. Dakle, donešena je odluka o djelomičnom poništenju natječaja 7 mjeseci nakon obajvljenog natječaja s obrazloženjem uštede (nekoliko mjeseci iza zakonskog roka od 60 dana), a na temelju odluke rješenje o poništenju izvršnog rješenja, sve izdano isti dan, dakle 7 mjeseci od natječaja i 3 mjeseca nakon izvršnosti rješenja.
  3. Mislite da se u tom slučaju ne može poništiti natječaj?
  4. Tijelo koje je izdalo natječaj, za obrazloženje ne znam, ali koliko znam ne mora biti obrazloženja za poništenje natječaja? Ako je izdano rješenje o prijmu postalo izvršno, može li se to napraviti? Rok od 60 dana je naravno davno prošao, a tijelo ne postupa po izvršnom rješenju?
  5. Ako nema žalbenog postupka, prije zapošljavanja. Dakle natječaj je proveden, testiranje provedeno i donešeno rješenje o prijmu - nema žalbe te je rješenje postalo izvršno, međutim odabarani kandidat još nije zaposlena, a natječaj se onda nakon više od 60 dana poništi prije nego je osoba počela raditi.
  6. Poštovani, zanima me koji je rok za poništenje javnog natječaja za prijam u službu u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Ako ja dobro čitam, prema Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, čl. 24, st. 5, rok je 60 dana od zadnjeg dana prijave na natječaj? Što ako se natječaj poništi nakon tog datuma? Hvala
  7. Pozdrav, zanima me koji je krajnji rok za dostavu odluke o otkazu zbog nezadovoljenja na probnom radu, da li je to zadnji dan probnog rada? Naime, ako je odluka dostavljena zadnji dan (probni rad je 6 mjeseci), uz otkazni rok od 7 dana, na taj način radni odnos prestaje nakon završetka probnog rada. Da li se time smatra da je radnik zadovoljio (jer se radni odnos nastavio i nakon isteka probnog rada) ili se poslodavac može teoretksi i nakon mjesec dana od isteka probnog rada pozvati na nezadovoljenje na probnom radu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija