Jump to content

upitacica

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Javljam najnovije informacije vezano za status moje ovrhe. Jučer sam mejlom kontaktirala odvjetnika HRVATSKIH VODA koje su me ovršile i objasnila da je potraživanje u zastari te da ću ako ne priznaju zastaru pokrenuti kada me sud pozove parnicu zbog nedopuštene ovrhe i za divno čudo isti se kroz cca 2 do 3 sata javio sa odgovorom da je moj dopis proslijedio nadležnoj ispostavi HRVATSKIH VODA te će me uskoro čim dobije odgovor izvijestiti. I jutros oko 9.30 mi je odvjetnik poslao u privitku PODNESAK OVRHOVODITELJA kojim povlači ovršni prijedlog u ovom predmetu. Ipak se upornost isplatila
 2. Hvala Vam puno na pomoći i objašnjenju je i mene muči ovo što ste napisali. Razmišljala sam več da kontaktiram odvjetnika ovrhovoditelja no bojim se da mi on podatak neće dati ili će prešutiti. Hvala Vam još jednom ako budem što poduzimala u tom smjeru javim Vam se.
 3. Što je onda pametno u ovom slučaju napraviti? Ako ovrhovoditelj ne prizna zastaru i ulazim u parnicu to je dodatni trošak i nerviranje oko krajnjeg ishoda.
 4. Hvala na odgovoru. Ovršni prijedlog je ovrhovoditelj predao na sud 13.5.2019. znači skoro 6 godina nakon valute plaćanja 15.10.2010. Molim Vas još ovo pojašnjenje da li se onda radi o zastari ili ne jer ovrhovoditelj nije pokrenuo ovrhu unutar 3 godine od dospječa računa. Ovršni prijedlog je predan na sud već nakon debele zasatare naplate. Nije uopće problem platiti dugovanje koje je malo (30,40kn) ali su troškovi cca 10 puta veči za dug koji nisam uopće znala.
 5. Nije bio pokrenut ovrsni postupak na djeda. Ako sam dobro razumjela ovršna isprava je ono rješenje Hrvatskih voda gore navedeno? I ono je izvrsno 10 godina? I tu zastara ne utjece na svaku dospjelu naknadu nakon proteka roka 3 godine od valute? Taj mi dio nije jasan.
 6. Hvala Vam na odgovoru. Da li da podmirim samo dug ili i dosuđene troškove? Zar to potraživanje nije u zastari i ne može se uspjeti sa žalbom?
 7. Poštovani, molim ako mi netko može pomoći vezano za OVRŠNI PRIJEDLOG koji sam primila u četvrtak 10.9.2020. Naime ovršena sam od strane HRVATSKIH VODA za iznos od 30,40 kn. Datum knjiženja tog iznosa u FINANCIJSKOJ KARTICI OBVEZNIKA stoji 1.1.2019. a valuta za plaćanje tog iznosa od 30,40 kn je bila 15.10.2010. Koliko sam pročitala i našla na internetu za to potraživanje je zastara 3 godine od dana dospijeća. Ovršili su me za taj smiješan dug za račun koji je glasio na mog pokojnog djeda koji je umro u 12. mjesecu 2011. godine, a ja sam jedina nasljednica po rješenju o nasljeđivanju od kraj
×
×
 • Napravi novi...