Jump to content

Tom2123

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Tom2123 objavio

  1. Pozdrav svima, moje pitanje je sljedece: mogu li se ikako upisati u zemljisne knjige kao (su)vlasnik na temelju pravomocne presude kojom je utvrdjeno moje pravo suvlasnistva na odredenoj cestici "A" koja u naravi predstavlja oranicu "zajedno sa izvanknjiznim vlasnistvom kuce", ako je u medjuvremenu formirana cestica B, tako da je sada na cestici A ostala upisana samo oranica, a na cestici B ta kuca. Tim vise, imam dokaz od katastra da se radi o ovoj promjeni koju sam naveo. Dakle, ukratko bi pitanje glasilo, mogu li se na brz nacin upisati kao vlasnik temeljem presude (u kojoj se spominje samo cestica A koja je u naravi oranica i kuca) ili moram pokretati duuuge sudske postupke? Naravno, drugi suvlasnik nije spreman mirnim putem prepustiti mi polovicu kuce..Puno hvala svima na odgovoru!!
  2. Pozdrav svima, kao privatnu tvrtku, zanima nas postoji li odredba/institut kojom mi možemo pozvati par kandidata na rad (par dana), bez zasnivanja radnog odnosa, kako bismo vidjeli hoćemo li zaposliti radnika ili ne? Dakle postoji li način da bez ikakvih ugovora (koji bi trebali postojati npr. u slučaju probnog rada) testiramo potencijalne kandidate za vrijeme od par dana, a bez kršenja zakona? Puno hvala na odgovoru!
  3. Pozdrav svima, ako mi poslodavac uruči poslovno uvjetovani otkaz, s određenim otkaznim rokom, a uz to mi kaze da ne trebam odraditi taj otkazni rok i da ce mi do dana urucenja otkaza isplatiti otpremninu (s ciljem da mi isplati otpremninu manju od one koju bi imao da sam odradio otkazni rok), radi li poslodavac zakonito? Ili unatoc tome sto ne trebam odraditi otkazni rok, taj isti otkazni rok mi ulazi u staz? Hvala na odgovoru!
  4. Pozdrav svima, zanima me trebam li podnijeti odštetni zahtjev prema osiguravajućoj kući kao obvezni uvjet prije podnošenja tužbe protiv iste? Ili mogu odmah podnijeti tužbu za naknadu štete? Hvala na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija