Jump to content

Kakun

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Kakun objavio

  1. Postovani, Kako je ispravno postupit ako strana agencija ne pošalje nikakav račun na kojem se vidi koliko iznosi provizija koju su oni uzeli? (oni za mene bukiraju izlet koji ja nudim). Za airbnb mi je jasno, oni pošalju i na temelju vidljive provizije plaćamo 25 %, ali agencija Viator to ne šalje koliko vidim pa ne znam da sam izračunam ili?
  2. Hvala na odgovoru. Po ovome sto citam, firma moze ako nekoga imenuje za direktora, ali obrt bas i ne Da citavu mogucnost dovedemo na nulu provjerio bi jos ovo: radi se o kombinaciji pomorac sa povremenim zaposljenjem u međ. plovidbi i redovan student. Kad bi pomorac otvorio obrt morao bi kako pise prebaciti vodenje na poslovođu za vrijeme odsutnosti s kopna, a redovan student ne moze biti poslovoda? Šah-mat. Država 🏆 😀
  3. Pozdrav, Imam par pitanja vezano za otvaranje web shopa. Radilo bi se o stranici koja bi u svom načelu bila posredništvo u prodaji digitalnih proizvoda na stranom tržištu s procesom naplate preko payment gatewaya kao što je Paypal. Kako je svaki ulazak u posao rizik, pa tako i ovaj, zanima me kakva bi vrsta poslovanja bila najprikladnija i najpovoljnija za početak, otvaranje paušalnog obrta ili nešto drugo? I što ako to želi otvoriti osoba koja ima status redovnog studenta - mora li prije toga prijeći na vanredan način studiranja? Također me zanima i kako funkcionira sistem "rent a company" gdje se uz određenu mjesečnu naknadu i proviziju po transakciji ostvaruje pravo na unajmljivanje firme na internetu (strane, lokacija EU) koja za vas vodi sve administrativne/knjigovodstvene poslove? Poslao sam upit kako ja opravdavam novac kojeg ja sa svog Paypal računa prebacim na račun svoje banke u Hrvatskoj i odgovor je bio "It is your personal freelance income". E sad, što bi to točno značilo za poreznu? Pošto se prvi put susrećem s ovim, molio bih što precizniji odgovor. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija