Jump to content

Kakun

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Kakun objavio

  1. Hvala na odgovoru. Po ovome sto citam, firma moze ako nekoga imenuje za direktora, ali obrt bas i ne :/ Da citavu mogucnost dovedemo na nulu provjerio bi jos ovo: radi se o kombinaciji pomorac sa povremenim zaposljenjem u međ. plovidbi i redovan student. Kad bi pomorac otvorio obrt morao bi kako pise prebaciti vodenje na poslovođu za vrijeme odsutnosti s kopna, a redovan student ne moze biti poslovoda? Šah-mat. Država 🏆 😀

  2. Pozdrav,

    Imam par pitanja vezano za otvaranje web shopa. Radilo bi se o stranici koja bi u svom načelu bila posredništvo u prodaji digitalnih proizvoda na stranom tržištu s procesom naplate preko payment gatewaya kao što je Paypal. Kako je svaki ulazak u posao rizik, pa tako i ovaj, zanima me kakva bi vrsta poslovanja bila najprikladnija i najpovoljnija za početak, otvaranje paušalnog obrta ili nešto drugo? I što ako to želi otvoriti osoba koja ima status redovnog studenta - mora li prije toga prijeći na vanredan način studiranja?

    Također me zanima i kako funkcionira sistem "rent a company" gdje se uz određenu mjesečnu naknadu i proviziju po transakciji ostvaruje pravo na unajmljivanje firme na internetu (strane, lokacija EU) koja za vas vodi sve administrativne/knjigovodstvene poslove? Poslao sam upit kako ja opravdavam novac kojeg ja sa svog Paypal računa prebacim na račun svoje banke u Hrvatskoj i odgovor je bio "It is your personal freelance income". E sad, što bi to točno značilo za poreznu? Pošto se prvi put susrećem s ovim, molio bih što precizniji odgovor. Hvala.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija