Jump to content

Dado7

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. E sad neznam , provjeriti ću sutra kad dođem na posao, ali mislim da ta ovrha nije original niti je ovjerena kopija. Što ako ta kopija(ovršna isprava) nije ovjerena?
  2. Ovo je primjer neke ovrhe (našao sam je na legalis,hr) Kad je prijatelj nazavo odvjetničko društvo s pitanjem, dali je ovrha aktivna( u ovom primjeru Hanžeković), Odvjetničko društvo mu je odgovorilo da je ovrha povučena na zahtjev banke. Pa imam pitanje. Kad neki privatnik prisilno pomoću ovrhe(fine) naplaćuje svoja potraživanja i ne uspije naplatiti (neda mu se čekati) , te prodaje dug nekoj agenciji za naplatu , što ta agencija preuzima i tu ovrhu?
  3. Moguće da nije točno. Znači da ovrha koja je povučena , kasnije ju netko može koristiti bez znanja odvjetničkog društva i tome još kao fotokopiju?
  4. Mislim da EOS koristi iste ovrhe kao i banka prije prodaje( kopije). Ako otkupe dug , ne otkupljuju ovrhu, jer su te ovrhe na zahtjev banke povučene, pa tek onda dug prodan EOS-u i sličnima. Za pravovaljanu ovrhu EOS bi trebao pokrenuti ponovo prislnu naplatu i imati prvovaljanu ovrhu.
×
×
  • Napravi novi...