Jump to content

Dado7

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje. Imam pomalo uobičajeno pitanje vezano za ovu agenciju Eos matrix. Prvu ovrhu sam dobio 13.09.2011 Taj dug prodan je Eos matrixu 21.02.2019. Od 21.02 2019 uslijedili su neprestani pozivi , slanje kopije ovrhe poslodavcu da postupi po ovrsi iz 2011g. Poslodavac to nije učinio iako je Eos matrix pokušao zastrašiti poslodavca. Ja sam u tom vremensko periodu, poslije njihovih poziva uplaćivao sam mjesčno 100-200kn. Dana 26.09.2022 prisilno su zablokirali moj račun u banci. Obavijest o tom događaju nisam dobio. Moje pitanja su : Dali nešto pravno mogu učiniti ?
  2. Znači poslodavac postupi po toj kopiji , i to je to. Nitko ne odgovara. Malo pojasni , što radnik može učiniti ako poslodavac postupi po krivotvorenom dokumentu. ?
  3. Ne želim kolegu pitati dali je taj dug stvaran ili ga je otplatio ili ga osporava. Poslodavac nije postupio po kopiji ovrhe iz 2011 . I to je OK. A da je poslodavac postupio po toj kopiji od ovrhe, dali ga tada treba prijaviti nekoj inspekciji ili .. ?
  4. Da , poslodavac je dobio kopiju ovrhe iz 2011g. od EOS-a , ali nije postupio po njoj . Ali što bi se dogodilo da je poslodavac postupio po toj kopiji ? Odnosno što je činiti radniku ako poslodavac postupi po toj kopiji od ovrhe?
  5. E sad neznam , provjeriti ću sutra kad dođem na posao, ali mislim da ta ovrha nije original niti je ovjerena kopija. Što ako ta kopija(ovršna isprava) nije ovjerena?
  6. Ovo je primjer neke ovrhe (našao sam je na legalis,hr) Kad je prijatelj nazavo odvjetničko društvo s pitanjem, dali je ovrha aktivna( u ovom primjeru Hanžeković), Odvjetničko društvo mu je odgovorilo da je ovrha povučena na zahtjev banke. Pa imam pitanje. Kad neki privatnik prisilno pomoću ovrhe(fine) naplaćuje svoja potraživanja i ne uspije naplatiti (neda mu se čekati) , te prodaje dug nekoj agenciji za naplatu , što ta agencija preuzima i tu ovrhu?
  7. Moguće da nije točno. Znači da ovrha koja je povučena , kasnije ju netko može koristiti bez znanja odvjetničkog društva i tome još kao fotokopiju?
  8. Mislim da EOS koristi iste ovrhe kao i banka prije prodaje( kopije). Ako otkupe dug , ne otkupljuju ovrhu, jer su te ovrhe na zahtjev banke povučene, pa tek onda dug prodan EOS-u i sličnima. Za pravovaljanu ovrhu EOS bi trebao pokrenuti ponovo prislnu naplatu i imati prvovaljanu ovrhu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija