Jump to content

Alfaholic

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I da, još sam nešto zaboravio pitati.. Hoće li biti problema ako je dio kuće izgrađen na susjednoj parceli, odnosno crkvenom dobru.. Nije puno ali ima nekih 5-10m2 Ili svejedno mogu tražiti uporabnu pošto je kuća ipak izgrađena prije više od 100god.. Ili najprije moram dio zemljišta otkupit i participirat? Neznam više odakle počet 😏
  2. I to je to? Nikakvi geodeti itd? Super, hvala puno na odgovoru! 👍
  3. Lijep pozdrav svima.. Imam jedno pitanje, neznam odakle početi pa da Vas pitam za koji savjet.. Naime mama je nasljedila kuću od pokojnog oca, bilo je problema sa jednom sestrom ali uspješno smo riješili i otkupili njezin dio tako da je sad mama 1/1 vlasnik.. Moje pitanje sad glasi.. Kuća nije legalizirana, niti ucrtana.. Kako bi mi sada najbolje i najjednostavnije mogli legalizirat kuću? Da napomenem kuća je izgrađena prije 1960,također imamo nalaz sudskog vještaka koji je i utvrdio da je kuća starija preko 100godina..ali taj nalaz je iz 2005 god.. Sad molim za savjet šta uradit i kako dalje..i okvirno neke cifre koliko bi ta igra koštala.. Hvala svima!
  4. Pozdrav svima.. Zanima me sljedeće.. Otkupljujem od tete 1/15 nekretnine, ostalih 14/15 je na meni.. Trebam standardni kupoprodajni ugovor ili? I zanima me šta je potrebno navesti u ugovoru? Hvala
  5. Aha razumijem.. Još jedno pitanje, i kada bi završili na sudu, dali bi ja mogao tražiti da se gleda procjena prije ulaganja i na temelju toga da isplatim udio.. Ili se gleda sadašnja vrijednost? Ponavljam zbog toga jer mislim da ne zaslužuje tako veliku svotu sa obzirom da nije ni lipe uložila..
  6. Hvala na odgovoru.. Kako se naplaćuje redovito održavanje? Pretpostavljam da po kvadratu?
  7. Lijep pozdrav svima, ovako treba mi pomoć u vezi situacije u kojoj se nalazimo.. Naime 2002, nasljedili smo kuću od pokojnog djeda..odnosno 14/15 dijela(ostali suvlasnici su se odrekli u našu korist) i 1/15 glasi na tetu.. Sada mene ovako zanima.. Mi smo koristili tu kuću nakon što smo ju nasljedili,i ulagali zadnjih 17 godina u održavanje i renovaciju da bi se moglo u njoj živjet.. 2003 je napravljena procjena od strane sudskog vještaka, baš iz tog razloga isplate ostalim suvlasnicima Međutim u tih 17god se nikako nismo mogli dogovoriti, sad smo u pregovorima ali traži me isplatu 10x više nego je njen dio iznosio 2003 u toj procjeni.. Kakva ja prava imam? Mogu ja potražit naknadu za to što smo ulagali i održavali kuću tih 17godina? Da bude jasno, ona nikad nije izrazila zelju niti za stanovanjem u kući niti ulaganjem u nju, tako da ona nema nikakvih uloga u njoj..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija