Jump to content

Damamama

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Damamama objavio

  1. Glase na jednog od četiri rođaka, a svi osim njega plaćaju račune.
  2. Poštovani, kako smo nekretninu u kojoj nitko ne živi nasljedili moji rođaci i ja u jednakim djelovima, zanima me kako ćemo u budućnosti snositi troškove pričuve, paušala i sl.? Nitko od nas ne želi prodati svoj dio, a sigurna sam da neki od nas neće htjeti sudjelovati prilikom plaćanja režija. Postoji li pravni način da onaj tko se prihvaća svog djela za isti i snosi troškove režija i što se dešava ako isti to odbija plaćati? Hvala!
  3. Da, ali je ispred mene govorio da nam ostaje svakoj jednak dio njegove imovine, budući da smo mu na jednak način pomagale (kuhale, održavale prostor u kojem je živio i sl).
  4. Mogu li kako dokazati da su me prevarili? Nas dvije smo mu jednako pomagale.
  5. Samo smo nas dvije kćeri iza oca, s majkom se je odavno razveo. Obadvije smo mu pomagale kad je došao u pozne godine, ali je sa sestrom sklopio ugovor o uzdržavanju bez mog znanja.
  6. Molim pomoć, ako je pokojni roditelj imao dvije nekretnine i obadvije prepisao na jedno od dvoje djece, ima li drugo dijete pravo na nužni dio u obadvije nekretnine i koliki nužni dio? Hvala!
  7. Hvala! Vezano za drugu nekretninu na koju je kao vlasnik bio upisan pokojni roditelj, jer ju je nasljedio od svojih roditelja. Ima li trenutno živi roditelj pravo djeliti istu sa mnom (budući da se ovdje ne radi o bračnoj stečevini, već o nasljeđivanju)?
  8. Poštovani, jedan roditelj je umro, a drugi, koji je upisan kao vlasnik nekretnine, je živ i ima još svoje djece iz prethodnih brakova. Ja sam im jedino zajedničko djete. Sada živi roditelj tvrdi da pokojni nije bio upisan kao suvlasnik nekretnine (bez obzira što je to zajednički stečena imovina) i da na istu ja imam pravo tek nakon smrti "njega" drugog roditelja u jednakim djelovima kao i ostala djeca (ostala djeca su samo od trenutno živog roditelja, a ne i od pokojnog). Pošto umrli roditelj nije u stanju stjecati pravo vlasništva, smatram da ja kao njegov pravni nasljednik imam pravo upisati vlasništvo na svoje ime u onom djelu koji me zakonski pripada. Molim recite mi jesam li u pravu i ako jesam koja je točno procedura utvrđivanja i upisa vlasništva? Također me zanima gdje se to može pronaći u zakonu? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija