Jump to content

Fenikspg

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Jasno mi je. Citao sam to isto i dodatno se informirao. Morat cu to prihvatiti i pomiriti se sa time jer je takav zakon. Zakon je veoma nepravedan za braniteljsku populaciju jer npr. netko tko nije nikada radio, ili je radio vrlo malo, a napuni 65 godina zivota, ostvaruje pravo na minimalnu mirovinu, bez ikakve penalizacije, od 2558 kuna plus dodatak na dane sudjelovanja u ratu. Njemu mirovina moze prijeci i 3000 kuna. U drzavni proracun nije odvajao nista, ili vrlo malo.Ja sam 35 godina bio obrtnik, svaki mjesec sam placao drzavi velike iznose razno raznih nameta i sada sam kaznjen samo zbog toga jer idem 5 godina prije u mirovinu. Ne mogu vise raditi. Osjecam se ponizeno i izigrano, ali tako je kako je. Hvala. Lp
  2. Hvala Vam na odgovoru. Nije mi to u potpunosti jasno jer se svugdje ističe da je najniza mirovina 2558,00 kuna, ne spominje se penalizacija za prijevremenu mirovinu. I na stranicama HZMO je navedeno da je najniza braniteljska mirovina 2558 kuna koja ce se isplacivati za 2020. godinu i to za starosnu i prijevremenu starosnu mirovnu. Ne navodi se da su prijevremene niže. I zasto se onda taj iznos navodi kao najnizi kada to nije tako.
  3. Postovanje, Uskoro idem u mirovinu. Interesira me da li je moguce dobiti prijevremenu braniteljsku mirovinu nizu od 2558,00 kuna, a koja je zagarantirana zakonom. Imam 35godina i 4 mjeseca radnog staza, i ispunjavam uvjete za braniteljsku mirovinu. Ovo pitam iz razloga sto je moj kolega otisao nedavno u braniteljsku mirovinu, isto prijevremena starosna, 35 hodina radnog staza i dobio je mirovinu od 2378 kuna. Zaliti ce se na to rjesenje. Rjesenje nije konacno. Zahvaljujemna odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija