Jump to content

SanjaD27

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne. Na otvorenom je, stroj buči a prašina prekriva vrt, automobile, prozore itd. Uostalom mislim da je buka sekundarni problem, prašina je mnogo veći.
  2. Pozdrav, Imam pitanje u vezi prašine i nesnosne buke koju proizvodi zvuk za pjeskarenje. Radi se o tome da je susjed zakupio zemljište u krugu naseljenog područja gdje izvodi radove pjeskarenja. Sve je puno prašine dok obavlja taj posao, a buka je užasna. Zanima me dali je ovo dopuštena djelatnost u naseljenom području (udaljen je nekih 10-15 metara od najbližih kuća, nekih 50 metara od kuće gdje ja živim) i ako ne kako postupiti u ovakvom slučaju? Hvala.
  3. Kada bi joj netko od rodbine iz RH dao auto na korištenje, auto koje je na HR tablicama, dali bi mogla upravljati njime i eventualno po potrebi prijeći granicu?
  4. Što da napravi u ovom slučaju, uveze auto u RH i promjeni vozačku? Dali bi onda sve bilo po propisu? Koliko joj je poznato nemože promjeniti vozačku ako nema prebivalište? Kada bi prijavila prebivalište umjesto boravišta mjenja li to što? Kako to da može raditi u državnoj ustanovi i imati ugovor a nemože voziti svoj auto?
  5. Poštovani svi, Imam pitanje u vezi rođakinje koja ima prijavljeno boravište u mom stanu u Hrvatskoj a prebivalište ima prijavljeno u Bosni i Hercegovini. Rođakinja je inače medicinska djelatnica i radi u bolnici u Republici Hrvatskoj. Zdravstveno ima naravno u Repoblici Hrvatskoj i sve ostalo što se veže za njen posao (plaća, mirovinsko itd.) Ima auto koje glasi na njeno ime na BIH tablicama i često putuje kući pošto živi u pograničnom području i ima starije roditelje o kojima skrbi. Na granici nikada nije imala nikakvih problema do nazad tjedan dana kada joj je policijska djelatnica rekla kako je u carinskom prekršaju i da je kazna za to 7000kn. Te da auto koje vozi nema pravo koristiti te da joj isto može biti oduzeto. Dali je ovo s pravnog gledišta prekršaj ili ne i ako da, kako da u protekle 2 godine nije bila upozorena o ovome?
  6. Poštovani svi, Sestra mi je u financijskim problemima. Trenutno nije u bankovnoj blokadi niti postoje vjerovnici koji od nje nešto traže. Postoji porezni dug koji još nije stigao na naplatu, samo rješenje je dobila, a pošto je ona trenutno bez posla u neizvjesnosti je dali će ga moći sanirati. Od imovine posjeduje automobil vrijednosti oko 10000€. Planirala je darovnim ugovorom prenjeti vlasništvo na mene za svaki slučaj. Dali nam možete pojasniti može li se ovaj ugovor poništiti od strane porezne uprave ukoliko ona primjerice kroz 2,3 mjeseca ne bude u stanju sanirati dugovanja? Inače, ukoliko vas zanima, dugovanja se odnose na obrt koji je zatvorila, dohodci su u pitanju, obaveze koje sama sebi uplaćuje, mirovinsko i zdravstveno, točnije nije redovito uplaćivala. Postoji i nekakva sitna kazna vezana za to, ali kao što sam napisala ne postoji još nikakva potražnja od strane porezne za tim. Dakle u trenutku kada bi nas dvije sklopile takav ugovor sve je pod normalnim okolnostima. Dali ja kao nova vlasnica automobila ovdje mogu biti gonjena ukoliko se posumnja da ovaj ugovor sklapamo iz razloga da bi ona izbjegla moguću zapljenu? Mnogo hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija