Jump to content

Amtbinder

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam ovakav slučaj. Pokojnik je hrvatski državljan i posjeduje imovinu u Hrvatskoj i u jednoj stranoj zemlji. Moje pitanje je da li se za ostavinsku raspravu u Hrvatskoj, pored imovine u Hrvatskoj, može prijaviti i imovina koja je u inozemstvu? Da li bilježnik u Hrvatskoj može odlučivati o nasljeđivanju imovine koja je u inozemstvu? Hvala i lijep pozdrav Zoran
  2. Vlasnik sam apartmana na moru koji sam kupio od jedne građevinske firme. Odmah nakon useljenja ta firma mi je počela slati račune za održavanje iako mi nikada nisu ponudili ugovor o održavanju iz kojeg bi se vidjelo koji je opseg održavanja i što ono sve sadrži. Da li sam obavezan plaćati takve račune jer mi ta firma prijeti tužbom u slučaju neplaćanja. Mislim da se račun može ispostaviti samo ako postoji sklopljen ugovor koji u mom slučaju ne postoji. Da li sam u pravu? Apartman se nalazi u zgradi sa više apartmana i mi kao suvlasnici nikad nismo bili u mogućnosti odabrati upravitelja, predstavnika suvlasnika niti sklopiti međuvlasnički ugovor.
  3. Hvala vam na odgovoru. I ja sam mislio da je tako samo mi je trebala potvrda od nekoga tko je iskusniji u pravnim poslovima.
  4. Od jedne građevinske firme sam kupio apartman i odmah nakon useljenja ta ista firma mi je počela slati račune za održavanje apartmana iako s tom firmom nisam sklopio nikakav ugovor o održavanju. Da li sam obavezan plaćati takve račune? Čuo sam da je ta građevinska firma počela pokretati ovršne postupke vlasnicima zbog neplaćanja ovih računa iako ne postoji ugovorni odnos.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija